Καλύτερο νέο κτίριο τα Ευρωπαϊκά Κεντρικά Bloomberg στο Λονδίνο

κτίριο-Bloomberg

Στις 10 Οκτωβρίου 2018, το Royal Institute of British Architects (RIBA) απένειμε το βραβείο RIBA Stirling Prize 2018 στα Ευρωπαϊκά Κεντρικά Γραφεία του Bloomberg στο Λονδίνο, σχεδιασμένα από τους Foster+Partners.

Το αναγνωρισμένου κύρους ετήσιο βραβείο δίδεται στο καλύτερο νέο κτίριο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το πρωτοποριακό νέο κτίριο του Bloomberg έχει κριθεί ως το πιο αειφόρο συγκρότημα γραφείων στον κόσμο και θεωρείται ως το μεγαλύτερο πέτρινο κτίριο στην πόλη του Λονδίνου, μετά το St Paul’s Cathedral.

Μιλώντας για το Bloomberg, ο Πρόεδρος του RIBA, Ben Derbyshire, δήλωσε: “Μετά από έντονη συζήτηση, η κριτική επιτροπή κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση: Το νέο κτίριο Bloomberg είναι ένα μνημειώδες επίτευγμα.

Η δημιουργικότητα και η επιμονή των Foster+Partners υπό την αιγίδα του Bloomberg δεν έχουν μόνο θέσει τον πήχη ψηλά για το σχεδιασμό γραφείων και τον πολεοδομικό σχεδιασμό, αλλά ξεπέρασαν κάθε ανώτατο επίπεδο.

Αυτό το κτίριο είναι μια ισχυρή έκφραση εμπιστοσύνης στη βρετανική αρχιτεκτονική και απεικονίζει απόλυτα το λόγο για τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σημείο αναφοράς για την αρχιτεκτονική.”

H N.K. Shacolas (Holdings) Ltd και η Cyprus Trading Corporation Plc είναι υπερήφανοι που συνδέονται και συνεργάζονται με τους βραβευμένους αρχιτέκτονες Foster+Partners για το έργο AURA, ένα εμβληματικό οικιστικό πολυώροφο κτίριο που προτείνεται να ανεγερθεί στη Λεμεσό, και για το έργο Limni Bay, ένα ολοκληρωμένο resort, εξαιρετικά υψηλής ποιότητας και αισθητικής, που θα δημιουργηθεί στην Πόλη Χρυσοχούς, στην Επαρχία Πάφου.

Πηγή: philenews.com

Απάντηση