Ημερίδες με παρουσιάσεις, case studies & προβολές λύσεων & εφαρμογών στην Building Green Expo 2016

building green expo

Η BUILDING GREEN EXPO 2016 – Building Sustainable Environment παρουσιάζει το αναλυτικό πρόγραμμα του OPEN SPACE 2016, το οποίο αποτελείται από 5 ημερίδες με παρουσιάσεις, case studies και προβολές λύσεων και εφαρμογών που παρουσιάζονται στην έκθεση.
Building Green Expo 2016 – Πρόγραμμα Παράλληλων Εκδηλώσεων
Μαζί χτίζουμε πράσινα για εμάς και το περιβάλλον
Η BUILDING GREEN EXPO 2016 – Building Sustainable Environment σας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσετε τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου της αειφορίας, του ενεργειακά αυτόνομου κτιρίου, των ΑΠΕ και της ενεργειακής αναβάθμισης.

Building Green Open Space 2016
To Building Green Open Space 2016 αποτελείται από 5 ημερίδες με παρουσιάσεις, case studies και προβολές λύσεων και εφαρμογών που παρουσιάζονται στην έκθεση.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016
Biomass Day + Bioenrgy4business
Το Τμήμα Βιομάζας του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) οργανώνει ημερίδα μέσα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου Βioenergy4Business, το οποίο υποστηρίζει και προωθεί τη (μερική) υποκατάσταση των συμβατικών καυσίμων που χρησιμοποιούνται για θέρμανση με διαθέσιμες πηγές βιοενέργειας. Η Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης Βιομάζας (ΕΛΕΑΒΙΟΜ) παρουσιάζει σειρά ομιλιών από επιστήμονες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο αξιοποίησης βιομάζας και βιοενέργειας με θέμα: «Η Αξιοποίηση Βιομάζας ως Μοχλός Ανάπτυξης στη Σύγχρονη Πραγματικότητα: Εφαρμογές, Ευκαιρίες και Προϋποθέσεις».

Re-innovation – Οι νέες τάσεις για τον σχεδιασμό και την σύγχρονη ανακατασκευή κτιρίων & επαγγελματικών χώρων
Διακεκριμένοι ξένοι και έλληνες ομιλητές παρουσιάζουν πρότυπα και case studies σχετικά με ανακαινίσεις, αναπλάσεις χώρων και κτιρίων και την ενεργειακή τους απόδοση. Η εκδήλωση αφορά στους αρχιτέκτονες, μηχανικούς, σχεδιαστές, διακοσμητές καθώς και στον κλάδο της δόμησης και των ξενοδοχείων.

Σάββατο 9 Απριλίου 2016
Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων
Ο τομέας της κατασκευής δεν έχει τελειώσει αλλά αντιθέτως εξελίσσεται και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και νέες συνθήκες. Προσανατολίζεται δηλαδή στον τομέα της ανακαίνισης. Εκεί όμως ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος γιατί οι επεμβάσεις γίνονται σε κτίρια που ήδη κατοικούνται, που έχουν τους ρυθμούς και τους χαρακτήρες τους. Ένα συνέδριο χρήσιμο για όλους! Είτε είστε ιδιοκτήτης, είτε επαγγελματίας, πριν ξεκινήσετε κάποιο έργο, παρακολουθήστε το συνέδριο για την ενεργειακή αναβάθμιση και ωφεληθείτε

Η Αειφορία στον Τουρισμό και το Πρότυπο Παθητικού Κτηρίου
Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα γίνει η παρουσίαση των αρχών του Αειφόρου Τουρισμού, σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο, καθώς και το status της πιστοποίησης σε επίπεδο υποδομών και προορισμού. Με βάση αυτά, θα παρουσιαστούν καινοτόμες υπηρεσίες σχεδιασμού, κατασκευής, χρηματοδότησης, εκπαίδευσης, προβολής και προετοιμασίας πιστοποίησης υποδομών.

Κυριακή 10 Απριλίου 2016
Σύγχρονα βιοκλιματικά κτίρια και εφαρμογές στην Ελλάδα
Από το 2019 όλα τα δημόσια κτίρια και από το 2021 όλα τα κτίρια του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα, θα πρέπει να είναι χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Η ενημέρωση και εκπαίδευση όλων των εμπλεκόμενων στον κλάδο των κατασκευών είναι άμεσα επιβεβλημένη προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις που πολύ σύντομα θα τεθούν σε ισχύ. Εξειδικευμένοι αρχιτέκτονες και μηχανικοί διαφόρων ειδικοτήτων, όπως και εκπρόσωποι εταιρειών, θα αναλύσουν επιτυχημένες εφαρμογές που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα.

Νέο εκθεσιακό κέντρο
Η Building Green Expo διοργανώνεται για 1η φορά στο METROPOLITAN EXPO, το μεγαλύτερο χώρο εκθέσεων και συνεδρίων στην Ελλάδα. Οι πόρτες της έκθεσης θα είναι είναι ανοιχτές από τις 10:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, από την Πέμπτη 7 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 10 Απριλίου 2016.

Σχετικά με τη BUILDING GREEN EXPO 2016 – Building Sustainable Environment
Η 8η Διεθνής Έκθεση για την αειφορία και την ενεργειακή αναβάθμιση, Building Green Expo 2016 – Building Sustainable Environment, στοχεύοντας τις ενέργειές μας σε μια δυναμική και ουσιαστική ανάπτυξη, θα πραγματοποιηθεί στο METROPOLITAN EXPO σε συνδιοργάνωση με τρεις ακόμη εκθέσεις, τις DOMOTEC, ELECTROTEC και MEDWOOD, στις 7-10 Απριλίου 2016.

Απάντηση