Η βιομηχανία αλουμινίου αναμένει «οικονομική πτώση» το 2020

βιομηχανία-αλουμινίου

Η βιομηχανία αλουμινίου αναμένει «οικονομική πτώση» το 2020, σύμφωνα με το Gesamtverband der Aluminiumindustrie (GDA).


Σύμφωνα με την GDA, η γερμανική βιομηχανία αλουμινίου παρουσίασε περιορισμούς στην παραγωγή σε όλες τις περιοχές κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, αν και αναμένει μια μικρή ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η παραγωγή ακατέργαστου μετάλλου μειώθηκε κατά περισσότερο από 14%, με περαιτέρω επεξεργασία και η παραγωγή ημικατεργασμένων προϊόντων έκαστο μειώθηκε περισσότερο από 5%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της GDA Marius Baader, σχολίασε (σε μια δήλωση που μεταφράστηκε από τα γερμανικά): «Η κρίση COVID-19 έφερε βαθιές τρύπες στον ισολογισμό για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η έρευνα των μελών μας, την οποία πραγματοποιήσαμε στο τέλος του 2ου τριμήνου του 2020, δείχνει τις τεράστιες επιπτώσεις και τη δύναμη της πανδημίας του κοροναϊού.

«Με μερίδιο 92%, η έλλειψη παραγγελιών είναι το σημαντικότερο εμπόδιο στην παραγωγή. Αυτή η κάμψη είναι, φυσικά, επίσης αισθητή στα στοιχεία της παραγωγής και της παραγωγής μας».

Ο οργανισμός είπε ότι πολλές βιομηχανίες πελατών, ειδικά οι τομείς της αεροπορίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας, σημείωσαν «απότομη πτώση» στις πωλήσεις. Πολλές από τις εταιρείες μέλη της έπρεπε επίσης να μειώσουν την παραγωγή τους γρήγορα, ή ακόμη και να διακόψουν προσωρινά την παραγωγή τους.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνέταξε γρήγορα πακέτα βοήθειας για εταιρείες», πρόσθεσε ο Baader. “Η ταχύτητα της αντίδρασης βοήθησε την εταιρεία πολύ στην αρχή της κρίσης».

Οι προοπτικές για το δεύτερο εξάμηνο του έτους είναι κάπως πιο θετικές, σύμφωνα με το GDA. Ενώ τα μέλη της GDA αναμένουν μια ελαφρά ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του 2020, ο όγκος παραγωγής του 2019 «θα παραμείνει απρόσιτος».

«Ανησυχούμε πολύ για την αυξανόμενη εμπορική σύγκρουση μεταξύ Ευρώπης και Κίνας», δήλωσε ο Andreas Postler, επικεφαλής οικονομικών και εμπορικής πολιτικής.

«Η Κίνα έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο πλεονάζον δυναμικό τα τελευταία χρόνια. Σημαντικά μέρη αυτού εισέρχονται στην ΕΕ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ΕΕ ξεκίνησε έρευνα αντιντάμπινγκ για προϊόντα εξώθησης αλουμινίου καταγωγής Κίνας τον Φεβρουάριο.

«Επιπλέον, υπάρχει μια νέα μελέτη ορισμένων προϊόντων έλασης αλουμινίου, τα οποία αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των εισαγωγών αλουμινίου.

«Η Κίνα πρέπει επίσης να τηρήσει τους παγκόσμιους κανόνες του ελεύθερου και δίκαιου εμπορίου. Χαιρετίζουμε λοιπόν την αναθεώρηση της συμπεριφοράς της κινεζικής βιομηχανίας αλουμινίου».

Ο Baader κατέληξε στο συμπέρασμα: «Η ζήτηση αλουμινίου θα συνεχίσει να αυξάνεται παγκοσμίως και η ζήτηση στη Γερμανία είναι σταθερά υψηλή. Το υλικό προσφέρει καινοτόμες λύσεις για τις ερωτήσεις της εποχής. Η Γερμανία, ως τοποθεσία, είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και ισχυρή – αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο υψηλό δυναμικό καινοτομίας και την τεχνική ικανότητα των εργαζομένων».

Πηγή: worldaerosols.com

Απάντηση