Η «Τουλίπα» θα είναι το νέο εμβληματικό κτίριο του Λονδίνου και το δεύτερο ψηλότερο στην Ευρώπη

Λονδίνου

Η πόλη του Λονδίνου ενέκρινε τελικά, παρά τις αντιδράσεις και τις αντιρρήσεις, τα σχέδια για την ανέγερση της «Τουλίπας» και το κάπως παράξενο αλλά πολύ ενδιαφέρον κτίριο, που θα έχει ύψος 305 μέτρα, πρόκειται να ρίξει σύντομα θεμέλια.


Η «Τουλίπα» θα είναι το δεύτερο ψηλότερο κτίριο στη δυτική Ευρώπη μετά το Shard.

Η «Τουλίπα» θα είναι το δεύτερο ψηλότερο κτίριο στη δυτική Ευρώπη μετά το Shard.

Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners, το κτίριο θα πάρει τη θέση του στην περιοχή Σίτι, του κεντρικού Λονδίνου και θα περιλαμβάνει ένα εστιατόριο, μια περιστρεφόμενο πλατφόρμα με θέα 360 μοιρών και ένα μπαρ, ενώ υπολογίζεται ότι θα το επισκέπτονται πάνω από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι το χρόνο.

Τα σχέδια για το κτίριο εγκρίθηκαν τελικά, παρά τη διαφωνία που υπήρχε και η οποία έγινε φανερή και στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο σχετικό Συμβούλιο (18 υπέρ και 7 κατά).

Το σκεπτικό της έγκρισης ήταν ότι το κτίριο θα αποτελέσει άλλον ακόμα πόλο έλξης για τους επισκέπτες της πόλης.

Ο ένας από τους ορόφους της Τουλίπας θα εκχωρηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς, προκειμένου σχολεία να μπορούν να επισκέπτονται το κτίριο ως μέρος των εξωσχολικών τους δραστηριοτήτων.

Υπάρχουν, όμως και εκείνοι που δεν αντιμετωπίζουν με ενθουσιασμό την ανέγερση του κτιρίου: Ο Ντάνκαν Ουίλσον, του Ιδρύματος «Ιστορική Αγγλία» λέει ότι το κτίριο θα κάνει ζημιά στη θέα της πόλης.

«Το κτίριο θα κάνει ζημιά σε όσα οι υπέρμαχοί του υποστηρίζουν ότι θα ενισχύσει: Τον τουρισμό και την ιστορική κληρονομιά της πόλης», είπε.

Πηγή: cnn.gr

Απάντηση