Η ρωσική Rusal και η αμερικανική Braidy Industries θα κατασκευάσουν εργοστάσιο αλουμινίου στις ΗΠΑ

Rusal

Η ρωσική εταιρεία Rusal και ο αμερικανικός όμιλος Braidy Industries Inc θα κατασκευάσουν εργοστάσιο επίπεδων επιφανειών αλουμινίου στις ΗΠΑ, για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, στην πόλη Άσλαντ, στην πολιτεία Κεντάκι, ανακοίνωσε η εταιρεία Rusal.


Ο γενικός διευθυντής της Braidy Industries Κρεγκ Μπουσάρ (Craig T. Bouchard) δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business ότι οι αμερικανικές κυρώσεις όπως και τα προβλήματα που υπάρχουν στην παρούσα φάση στις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις δεν θα επηρεάσουν τα σχέδια της εταιρείας να προχωρήσει από κοινού με την Rusal στην κατασκευή του εργοστασίου προϊόντων αλουμινίου τα οποία θα προορίζονται για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Rusal είναι ο μοναδικός προμηθευτής αλουμινίου, ο οποίος μπορεί να προμηθεύσει την εταιρεία του με 200.000 τόνους.

“Εάν συνδυάσουμε τις χαμηλές τιμές, την υψηλή ποιότητα και την πιο χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα, αυτό μετατρέπεται σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα” δήλωσε ο Κρέγκ Μπουσάρ, προσθέτοντας ότι “δεν υπάρχει καμία άλλη εταιρεία που να είναι σε θέση να κάνει αυτό που κάνουμε εμείς”.

Σε αντάλλαγμα για την επένδυση που θα κάνει η ρωσική εταιρεία θα αποκτήσει το 40% του νέου εργοστασίου ενώ το 60% θα ανήκει στην αμερικανική Braidy Industries Inc.

Τα σχετικά συμβόλαια που αφορούν την κατασκευή του εργοστασίου αναμένεται να υπογραφούν τον Ιούλιο.

Η Rusal προτίθεται να επενδύσει στην κατασκευή του εργοστάσιο το ποσό των 200 εκατομμυρίων δολαρίων και να προμηθεύει το εργοστάσιο με 2 εκατομμύρια τόνους αλουμινίου σε διάστημα 10 ετών, αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

H Rusal θα προμηθεύει το εργοστάσιο αλουμινίου που θα κατασκευασθεί στις ΗΠΑ με προϊόντα του εργοστασίου Τιασέτσκι το οποίο κατασκευάζεται την παρούσα περίοδο στην Σιβηρία.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας προθέσεων η Rusal και η Braidy Industries Inc, προτίθενται να απευθυνθούν στις αγορές για την προσέλκυση κεφαλαίων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ρωσικής εταιρείας Rusal, μετά την τελική υπογραφή των συμβολαίων συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών στο δεύτερο τρίμηνο του 2019, θα ληφθεί η τελική απόφαση για την κατασκευή του έργου.

Στη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών είχε αναφερθεί σε δημοσίευμα της και η εφημερίδα The Wall Street Journal, η οποία έγραψε ότι με βάση τα στοιχεία που έχει στην διάθεση της το εν λόγω εργοστάσιο θα είναι η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής αλουμινίου που θα έχει κατασκευαστεί στις ΗΠΑ τελευταία 40 χρόνια.

Η Rusal είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός αλουμινίου στον κόσμο εκτός των ορίων της Κίνας και ο πρώτος παραγωγός στη Ρωσία.

Τον Απρίλιο του 2018 στην εταιρεία Rusal επιβλήθηκαν αμερικανικές κυρώσεις, οι οποίες επέβαλαν δέσμευση των περιουσιακών της στοιχείων στις ΗΠΑ και απαγόρευαν σε Αμερικανούς πολίτες οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα με τις εταιρείες στις οποίες είχαν επιβληθεί κυρώσεις.

Στην περίπτωση της Rusal η οποία εξήγαγε το 80% και πλέον των προϊόντων αυτό σήμαινε στην ουσία αναστολή της δραστηριότητας της ως εταιρείας.

Στα τέλη Ιανουαρίου του 2019 οι κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στην Rusal ήρθησαν.

Ο αμερικανικός όμιλος Braidy Industries εξειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων αλουμινίου που προορίζονται για την αυτοκινητοβιομηχανία και την αεροδιαστημική βιομηχανία.

Στο όμιλο ανήκουν η εταιρεία Veloxint που ασχολείται με την έρευνα και την τεχνολογία και η εταιρεία και η NanoAl που ασχολείται με την επεξεργασία υλικών.

Πηγή: capital.gr

Απάντηση