Η πολυτελής βίλα – ησυχαστήριο «κρυμμένη» στην Πελοπόννησο!

βίλα

Η εξοχική κατοικία βρίσκεται στην κορυφή μιας πλαγιάς κατάφυτης με ελαιόδεντρα, έχοντας πανοραμική θέα στον Αργολικό κόλπο, τις Σπέτσες και τα νησάκια Πλατειά και Ψιλή.


Η βίλα εντάσσεται ήπια στη γαλήνια Πελοποννησιακή γη, ενώ όλοι οι χώροι του απολαμβάνουν την εντυπωσιακή θέα της θάλασσας και του φυσικού τοπίου.

Η κατοίκηση του υπαίθριου χώρου αποτέλεσε μία εξίσου σημαντική παράμετρο του σχεδιασμού και επιτυγχάνεται μέσω της κατάργησης των ορίων μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία κατοίκησης πλήρως προσαρμοσμένη στο Μεσογειακό τρόπο ζωής.

Αρχιτεκτονική μελέτη: Κατερίνα Βαλσαμάκη, Photo © Κωνσταντίνος Θωμόπουλος

Ακολουθώντας τις αρχές της Μεσογειακής αρχιτεκτονικής, το σπίτι εμπλέκεται σε ένα παιχνίδι φωτός-σκιάς, εσωτερικού – εξωτερικού.

Το ισόγειο ανοίγεται νοτιοανατολικά στη θέα της θάλασσας ενώ στα βορειοδυτικά εισχωρεί στο βράχο, όπου διαμορφώνεται η είσοδος της κατοικίας.

Αρχιτεκτονική μελέτη: Κατερίνα Βαλσαμάκη, Photo © Κωνσταντίνος Θωμόπουλος

Ένας λοξός πέτρινος τοίχος ορίζει δυναμικά την πορεία προς την είσοδο, ενώ παράλληλα προστατεύει τους ιδιωτικούς χώρους του σπιτιού.

Μεγάλα συρόμενα ανοίγματα, που καταλαμβάνουν όλο το ύψος των χώρων διημέρευσης – καθιστικό, κουζίνα, τραπεζαρία – αποκαλύπτουν την εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα.

Αρχιτεκτονική μελέτη: Κατερίνα Βαλσαμάκη, Photo © Κωνσταντίνος Θωμόπουλος

Στην δυτική πλευρά, ένας προστατευμένος υπαίθριος χώρος, σκιασμένος με καλαμωτές, συμπληρώνει οπτικά και λειτουργικά τον χώρο εστίασης.

Αρχιτεκτονική μελέτη: Κατερίνα Βαλσαμάκη, Photo © Κωνσταντίνος Θωμόπουλος

Ο όγκος υποχωρεί προς τα πίσω δημιουργώντας μια μεγάλη βεράντα, η οποία προσφέρει πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και τους γύρω λόφους. Δύο επιπλέον υπνοδωμάτια με τα μπάνια τους οργανώνονται σε αυτό το επίπεδο ενώ τα μικρότερα ανοίγματα των χώρων καδράρουν επιλεκτικά τη θέα.

Αρχιτεκτονική μελέτη: Κατερίνα Βαλσαμάκη, Photo © Κωνσταντίνος Θωμόπουλος
Αρχιτεκτονική μελέτη: Κατερίνα Βαλσαμάκη, Photo © Κωνσταντίνος Θωμόπουλος
Αρχιτεκτονική μελέτη: Κατερίνα Βαλσαμάκη, Photo © Κωνσταντίνος Θωμόπουλος
Αρχιτεκτονική μελέτη: Κατερίνα Βαλσαμάκη, Photo © Κωνσταντίνος Θωμόπουλος
Αρχιτεκτονική μελέτη: Κατερίνα Βαλσαμάκη, Photo © Κωνσταντίνος Θωμόπουλος

Στοιχεία & Συντελεστές έργου:

Τίτλος έργου:Εξοχική κατοικία «Nafplioblue»
Τοποθεσία:Τολό Αργολίδας – Ελλάδα
Αρχιτεκτονική μελέτη:Κατερίνα Βαλσαμάκη
Συνεργάτες:Αλεξάνδρα Μπακλατζή – Κατερίνα Χαρισιάδου
Στατική μελέτη:ERGOSYSTEM ΕΠΕ (Χρύσανθος Καλλίγερος)
Μηχανολογική μελέτη:Μιχαήλ Αθανασίου
Κατασκευή:Κατερίνα Βαλσαμάκη
Συνολικό εμβαδό κτιρίου:190 m²
Έτος αποπεράτωσης:2018
Κείμενο παρουσίασης:Κατερίνα Βαλσαμάκη
Φωτογραφίες:Κωνσταντίνος Θωμόπουλος

Πηγή: gargalianoionline.gr

Απάντηση