Η μεταμόρφωση ενός παλιού διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκης

Επάνω στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, εκεί που το βλέμμα χάνεται στο απέραντο γαλάζιο, υπάρχει ένα διαμέρισμα μοναδικής αισθητικής.


Το αρχιτεκτονικό γραφείο TAKA + PARTNERS ανέλαβε την ανακαίνιση διαμερίσματος 135 τ.μ. στην παλιά παραλία Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τριμελούς οικογένειας, έχοντας ως γνώμονα το design και τη λειτουργικότητα, περιλαμβάνοντας τους εξής χώρους: σαλόνι, κουζίνα, wc επισκεπτών, master bedroom, παιδικό δωμάτιο και μπάνιο.

Φωτογραφίες από το ανακαινισμένο διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης

Καμβά για τη διαμόρφωση του νέου διαμερίσματος αποτέλεσαν τα υφιστάμενα μαρμάρινα δάπεδα. Ο χώρος του σαλονιού διαθέτει ονειρική θέα προς τη θάλασσα, που αποτελεί το «κλειδί» του σχεδιασμού.

Η εξαιρετική θέα αποτέλεσε το έναυσμα για τον εμπλουτισμό του χώρου με ρέουσες ενότητες διαφορετικών χρήσεων, εκτός από τον καθιστικό χώρο, υπάρχει η τραπεζαρία και το γραφείο.

Η αίσθηση της συνέχειας του χώρου με την κουζίνα δίνεται χάρη στους λευκούς τόνους και το παράθυρο, που επικοινωνεί με το σαλόνι.

Ενιαίο αφήγημα στον χώρο δημιουργούν οι ξύλινες επενδύσεις σε οροφές και τοιχοποιίες, που κυριαρχούν, οι επενδύσεις μέρους της επίπλωσης και των τοιχοποιιών με πλακάκια μεγάλων διαστάσεων, οι μεταλλικές λεπτομέρειες και η χρωματική ενοποίηση.

διαμέρισμα-Θεσσαλονίκης

Ο φωτισμός μέσα στο διαμέρισμα ποικίλει χάρη στα φωτιστικά, άλλα είναι κρεμαστά, άλλα σποτ, άλλα απλίκες, ενώ υπάρχει και κρυφός φωτισμός.

Διόλου τυχαία δεν είναι και η επιλογή υφασμάτων που δένουν αρμονικά με την επίπλωση και προσφέρουν εναλλαγές ως προς την υφή και τη χρήση.

διαμέρισμα-Θεσσαλονίκης

Στην κρεβατοκάμαρα κυριαρχεί το ξύλο με βασικό στοιχείο την κατασκευή στον τοίχο που ακουμπά το κρεβάτι.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο TAKA + PARTNERS πίσω από το διαμέρισμα

Οι TAKA + PARTNERS είναι ένα πολυβραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο, το οποίο αποτελείται από αρχιτέκτονες, interior designers, πολεοδόμους, project managers και χρηματοοικονομικούς συμβούλους, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Ελλάδα. Το γραφείο ιδρύθηκε το 2006 από την Ασπασία Τάκα MSc Α.Π.Θ. | Ε.Μ.Π. αρχιτέκτων μηχανικό. Το 2013 ιδρύθηκε το παράρτημα του γραφείου στο Ντουμπάϊ.

Στόχος μας είναι η παράδοση μοναδικού και καινοτόμου σχεδιασμού σε έργα διαφόρων κατηγοριών και κλιμάκων από την αρχική ιδέα έως και τις turn-key λύσεις.

Το portfolio μας περιλαμβάνει έργα στις εξής κατηγορίες: ξενοδοχεία, κατοικίες, εμπόριο & αναψυχή, επαγγελματικούς χώρους, εκθεσιακούς χώρους & χώρους πολιτισμού, υπαίθριους χώρους και οπτικοακουστικούς χώρους. Προσφέρουμε ολοκληρωμένες αρχιτεκτονικές μελέτες, μελέτες εσωτερικών χώρων, σχεδιασμό επίπλων και ειδικών αντικειμένων.

Οι TAKA + PARTNERS έχουν λάβει το International Property Award 2015-2016 στην κατηγορία «European Hotel Interior», το International Property Award 2017-2018 στην κατηγορία «European Hotel Interior», το βραβείο German Design Award 2019 στην κατηγορία «Interior Hotel Architecture» και το BIGSEE Award 2019 στην κατηγορία «Interior Design».

Πηγή: iefimerida.gr

Απάντηση