Η Καλαμάτα πρωτοπορεί στα φωτοβολταϊκά

Καλαμάτα-φωτοβολταϊκά

Πρωτοποριακές δράσεις χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας υλοποιεί ο δήμος Καλαμάτας τοποθετώντας φανάρια που λειτουργούν με φωτοβολταϊκά στις διασταυρώσεις ενώ προχωρά και το σχέδιο των φωτοβολταϊκών συστημάτων αυτοπαραγωγής στους δημόσιους φορείς.

Πρόσφατα ο δήμος τοποθέτησε σε συγκεκριμένες διασταυρώσεις προειδοποιητικά φανάρια, που λειτουργούν συνεχώς με σκοπό την ασφάλεια διενέργειας των συγκοινωνιών ενώ ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν και σε άλλες διασταυρώσεις της πόλης.

Τα φανάρια έχουν led φώτα και λειτουργούν με ηλιακό πάνελ, που τους παρέχει αυτονομία στην απαιτούμενη ενέργεια

Όπως επισημαίνεται από τον Δήμο Καλαμάτας, στα σημεία όπου τοποθετούνται τα φανάρια, έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν αυξημένη συχνότητα ατυχημάτων.

Νέα φωτοβολταϊκά συστήματα αυτοπαραγωγής

Παράλληλα, τρία νέα φωτοβολταϊκά συστήματα αυτοπαραγωγής (Net-metering) σε δημοσίους φορείς, εγκαταστάθηκαν και ενεργοποιήθηκαν από την SolarWay το τελευταίο διάστημα στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα:

  • Στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας εγκαταστάθηκε και ενεργοποιήθηκε επιτυχώς, Φωτοβολταϊκό Σύστημα Αυτοπαραγωγής (Net-metering) ισχύος 20 kWp.
  • Στο Τεχνολογικό Ίδρυμα Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα, ενεργοποιήθηκε επιτυχώς, Φωτοβολταϊκό Σύστημα Αυτοπαραγωγής (Net-metering) ισχύος 20 kWp.
  • Στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας εγκαταστάθηκε και ενεργοποιήθηκε επιτυχώς, Φωτοβολταϊκό Σύστημα Αυτοπαραγωγής (Net-metering) ισχύος 8.26 kWp

Όπως αναφέρει η εταιρεία, «πρόκειται για τρία ιδιαίτερα σημαντικά έργα, καθώς πέρα από την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων που προσφέρουν στο Δημόσιο, έχουν και ένα ισχυρό συμβολισμό, σηματοδοτώντας μια δυναμική και καινοτόμα αντίληψη στην διοίκηση του δημοσίου τομέα».

Πηγή: messinialive.gr

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση