Η επιβλητική κατοικία «h_34» στη Βούλα διεκδικεί το Ευρωπαϊκό Βραβείο Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Mies van der Rohe

κατοικία-Βούλα
Print Friendly, PDF & Email

Mε ανατρεπτικό σχεδιασμό και φόρμες που εμπνέονται από την παραδοσιακή ασιατική αρχιτεκτονική και συγκεκριμένα από την τυπολογία της ιαπωνικής παγόδας, η επιβλητική κατοικία «h_34» φέτος διεκδικεί το Ευρωπαϊκό Βραβείο Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής, Mies van der Rohe 2019.

Η κατοικία βρίσκεται στην περιοχή της Βούλας, σε απόσταση μόλις ογδόντα μέτρων από την ακτογραμμή και είναι ένα πρότζεκτ που έχει ήδη ξεχωρίσει από την αρχική φάση υλοποίησής της

Το αρχιτεκτονικό γραφείο «314 Architecture Studio» με ιδρυτή τον Παύλο Χατζηαγγελίδη έχει υπογράψει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και τολμηρά πρότζεκτς της Αττικής και έχει ξεχωρίσει ήδη με την αισθητική και το στιλ του.

Η κατοικία αυτή είναι ακόμη ένα δείγμα της πρότασης που καταθέτει σε κάθε του δουλειά.

Το κτίριο αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα με τρία οροφοδιαμερίσματα και το τελευταίο να κάνει χρήση του roof garden και μιας πισίνας.

Η ισόγεια διώροφη κατοικία έχει αποκλειστική χρήση του περιβάλλοντος κήπου και της δεύτερης πισίνας.

Σύμφωνα με τον βιοκλιματικό σχεδιασμό του κτιρίου, λεπτές μεταλλικές βέργες με αναφορά στα μαύρα bamboo λειτουργούν ως σκίαστρα τα οποία προστατεύουν το κτίριο από τη θερμότητα, χωρίς όμως να κρύβουν τη θέαση, παρέχοντας παράλληλα την απαιτούμενη ιδιωτικότητα στους χρήστες.

Τέλος, υψηλών προδιαγραφών μονωτικά συστήματα, ηλιακοί συλλέκτες και φωτοβολταϊκά πάνελ, καθώς και η εγκατάσταση συστήματος γεωθερμίας, συμβάλουν στην δημιουργία μιας οικονομικής ενεργειακής διαχείρισης της κατοικίας και στον χαρακτηρισμό της ως κτίριο Α+ ενεργειακής κλάσης.

Πηγή: lifo.gr

Απάντηση