Η Διεθνής Εκθεση «The Big 5 Show» στις 25-28 Νοεμβρίου 2019 στο Ντουμπάι

The Big 5 Show

Η Διεθνής Έκθεση The Big 5 Show θα λάβει χώρα από 25-8/11/2019, για 40η χρονιά, στο εκθεσιακό κέντρο Dubai World Trade Centre στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και είναι η σπουδαιότερη έκθεση του κλάδου στην Μ. Ανατολή.


Για το 2019, η Διεθνής Έκθεση The Big 5 Show θα συνεχίσει να εστιάζει στα προϊόντα καινοτομίας όσο και στα αναγνωρισμένα, ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες όπως και στην πράσινη τεχνολογία και παράλληλα θα διευκολύνει όσο μπορεί περισσότερο τους διεθνείς εκθέτες να αντιληφθούν τις εμπορικές πρακτικές στα ΗΑΕ, μέσω σειράς εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Παράλληλα, με την «BIG 5 SHOW DUBAI», θα διεξαχθoύν και οι εκθέσεις:

 1. «URBAN DESIGN & LANDSCAPING EXPO» αστικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής εξωτερικών χώρων.
 2. «MΙDDLE EAST STONE» μαρμάρου και πλακιδίων.
 3. «HVAC-R» ψύξης-θέρμανσης.
 4. «SOLAR» ηλιακών συστημάτων και προϊόντων ενέργειας
 5. «BIG 5 HEAVY» μηχανημάτων.
 6. «TECHNOLOGIES + INNOVATION» τεχνολογίας.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ

Η έκθεση συγκεντρώνει και προβάλλει τη μεγαλύτερη ποικιλία σε προϊόντα και υπηρεσίες του τομέα των κατασκευών.

Ειδικότερα προβάλλονται:

Δομικά υλικά (δόμηση, μόνωση, οδοποιία,κατασκευές),ηλεκτρολογικό υλικό, κλιματισμός, εξοπλισμός αεροδρομίων, καλώδια, ηλεκτρικά μηχανήματα, τεχνολογία υδάτων & περιβάλλοντος (πισίνες, σιντριβάνια, προστασία περιβάλλοντος, είδη ύδρευσης, άρδευσης), τεχνολογία κλιματισμού (ψύξη – θέρμανση) κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, συστήματα καθαρισμού και συντήρησης, προϊόντα μεταλλουργίας και υαλουργίας, μπάνια, κεραμικά, μάρμαρα υλικά επεξεργασίας μαρμάρων και προϊόντα ξύλου (πόρτες – κουφώματα – πατώματα, ειδικές κατασκευές κ.λ.π).

Oι διοργανωτές έχουν ομαδοποιήσει τα προϊόντα που προβάλλονται σε πέντε κατηγορίες, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα και η τοποθέτηση των Ελληνικών Επιχειρήσεων στον εκθεσιακό χώρο θα γίνει με βάση την παρακάτω ομαδοποίηση σε συνεργασία με τον Enterprise Greece.

Aξίζει να σημειωθεί ότι φέτος οι διοργανωτές έχουν εστιάσει στα εργαλεία τεχνολογίας που βελτιώνουν την προβολή των εταιρειών στην έκθεση.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ & ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝOY ETOYΣ

 • Καθαρή εκθεσιακή επιφάνεια 110.000 τ.μ.
 • Σύνολο εκθετών: 2.248 επιχειρήσεις
 • 64 χώρες μεταξύ των οποίων Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία, Τουρκία, Ινδία, ΗΠΑ, Ην.Βασίλειο, Κίνα, Σ.Αραβία, ΗΑΕ, Ιαπωνία, Κορέα.
 • Σύνολο εμπορικών επισκεπτών 68.750
 • Το 2019 διοργανώθηκαν πάνω από 80 πιστοποιημένα workshops με ελεύθερη συμμετοχή στα οποία συμμετείχαν περίπου 5.700 άτομα, ενώ κατεγράφη σημαντική άνοδος του αριθμού των αγοραστών από τις χώρες GCC, αποδεικνύοντας ξανά τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι οργανωτές την έκθεση ως σημείο συνάντησης, ενημέρωσης και εμπορικής συναλλαγής του τομέα των κατασκευών.

Το 2018 το Ελληνικό περίπτερο κάλυψε συνολικά έκταση 1.330 τ.μ. στα Hall 1,4,7, Sheikh Saeed Hall 1,2,3, Rashid Hall, Main Concourse, Zabeel Hall και New Zaabeel Hall της έκθεσης.

Οι 44 συμμετέχουσες επιχειρήσεις παρουσίασαν προϊόντα μαρμάρου, ξυλείας και υαλουργίας, μεταλλικές κατασκευές, μονωτικά υλικά, ηλιακά συστήματα, εντοιχιζόμενες κουζίνες, συστήματα διαχείρισης νερού, θωρακισμένες πόρτες, προϊόντα αλουμινίου, χρώματα, είδη κιγκαλερίας , συστήματα ήχου, τεχνολογίας κ.λ.π.

Η ελληνική συμμετοχή, με το λειτουργικό και μοντέρνα σχεδιασμένο ελληνικό περίπτερο και το branding GR BUILDING που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τον κατασκευαστικό κλάδο, έχει τύχει θετικότατων σχολίων τόσο από τους Έλληνες εκθέτες όσο και από τις αποστολές των άλλων κρατών.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟ 2019

Η Ελληνική συμμετοχή του 2018 αναδείχθηκε 2η σε Ευρωπαϊκό επίπεδο εθνικών συμμετοχών μετά την Ιταλία.

Στόχος για το 2019 είναι να ξεπεράσει και αυτό το ρεκόρ και να αναδείξει για άλλη μια φορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των Ελληνικών προϊόντων, όλων των κλάδων των δομικών υλικών και υπηρεσιών.

Για την ελληνική συμμετοχή προβλέπεται και πάλι ξεχωριστός χώρος υποδοχής (reception desk) για τους ξένους προσκεκλημένους, ξεχωριστή (Lοunge area) για meetings εκθετών-επισκεπτών, σχεδιασμός καταλόγου εκθετών, διαφημιστική υποστήριξη της ελληνικής συμμετοχής στους χώρους της έκθεσης, υποστηρικτικά εργαλεία marketing, card reader για κάθε εκθέτη κλπ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

(*) ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

To κόστος ανέρχεται σε 410 €/ τ.μ. πλέον 250€ insurance and registration fee.

Για τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στην έκθεση με το Πρόγραμμα «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ» το κόστος διαφοροποιείται.

Τα παραπάνω ποσά επιβαρύνονται με Φ.Π.Α. 24%.

Στο κόστος περιλαμβάνονται:

 • ενοίκιο χώρου
 • κατασκευή και βασικός εξοπλισμός stand
 • αποστολή στην έκθεση, επιστροφή και ασφάλιση των εκθεμάτων
 • τεχνικές και λειτουργικές δαπάνες του περιπτέρου (παροχή και κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, καθαρισμός stand)
 • επιτόπια παρουσία υπαλλήλων του Enterprise Greece
 • καταχώριση του εκθέτη στον επίσημο κατάλογο της Έκθεσης
 • καταχώρηση στο έντυπο κατάλογο του Enterprise Greece για την ελληνική συμμετοχή
 • ασφάλιση του σταντ και των εκθετών στην διάρκεια της έκθεσης
 • διαφημιστική προβολή της συμμετοχής μας στον εκθεσιακό χώρο καθώς και ολοσέλιδων καταχωρήσεων σε έντυπα της έκθεσης.

Κεντρικός διάδρομος με το banner της Ελληνικής συμμετοχής Με το ήδη αναγνωρίσιμο branding “GR.b” θα σηματοδοτήσουμε ξανά την παρουσία μας στην Δ.Ε. Big 5 Show Dubai 2019.

Παράλληλα, θα γίνει διαφημιστική προβολή της ελληνικής συμμετοχής με πολλαπλά εργαλεία.

Σημείωση που αφορά στη μεταφορά των εκθεμάτων:

Σας γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει maximum όγκου για την μεταφορά εκθεμάτων αναλόγως των τετραγωνικών μέτρων της συμμετοχής της κάθε εταιρίας, ήτοι 2,5m3/10 τ.μ και σε περίπτωση μεγαλύτερου όγκου των εκθεμάτων από το προβλεπόμενο (ανά τ.μ.), το επιπλέον κόστος μετά από συνεννόηση με την αρμόδια εταιρεία μεταφορών, θα βαρύνει την εταιρεία σας.

Τέλος, οι επιχειρήσεις με “μάρμαρα και πλακίδια” θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα συγκεκριμένα εκθέματα δεν επιστρέφονται.

Δείτε τους όρους συμμετοχής: εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες: εδώ

Απάντηση