Η Arabtec δημιουργεί ελληνικό χωριό στην Αίγυπτο

χωριό

Ένα «ελληνικό χωριό» θα δημιουργήσει στην Αίγυπτο η κατασκευαστική εταιρεία Arabtec Construction, θυγατρική του ομίλου Arabtec Holding με έδρα το Ντουμπάι, για λογαριασμό της αιγυπτιακής εταιρείας Emaar Misr.


Το Ελληνικό Χωριό, σύμφωνα με το έργο που αναλαμβάνει η Arabtec, θα κατασκευαστεί στη βόρεια ακτή της Αιγύπτου και θα αποτελείται από 42 μονοκατοικίες, 18 κτίρια με διαμερίσματα και επτά bungalows, ενώ η Arabtec θα προσφέρει επίσης υποστηρικτικές υπηρεσίες για υποδομές και αρχιτεκτονική τοπίου.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 99,6 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Arabtec γνωστοποίησε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και θα διαρκέσουν για μία περίοδο 36 μηνών.

Σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, η αρχιτεκτονική των κτιρίων θα είναι εμπνευσμένη από τη Σαντορίνη, με τα κτίρια που θα κατασκευαστούν να χαρακτηρίζονται από τον κλασικό κυκλαδίτικο συνδυασμό του λευκού και του γαλάζιου, τοποθετημένα πάνω σε έναν λόφο που θα τα αναδεικνύει
και θα προσφέρει εντυπωσιακή θέα, ειδικά στο ηλιοβασίλεμα.

Σκοπός των σχεδιαστών του έργου είναι, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες,το αποτέλεσμα να είναι ένα χωριό που θα επιδεικνύει «την πεμπτουσία της Σαντορίνης» μέσα από την αρχιτεκτονική του.

Το σχέδιο Marassi

H κατασκευή του Ελληνικού Χωριού αποτελεί την πρώτη φάση της ανάπτυξης του φιλόδοξου project για τη δημιουργία ενός παραλιακού resort έκτασης περίπου 2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ελ Αλαμέιν και 125 χιλιόμετρα δυτικά της Αλεξάνδρειας.

Το project Marassi περιλαμβάνει ακόμα 13 χωριά, εμπνευσμένα από άλλες μεσογειακές χώρες, και συγκεκριμένα την Αίγυπτο, το Μαρόκο, την Τυνησία, την Ισπανία και την Ιταλία. Μεταξύ αυτών, τα χωριά Catania, Verona, Valencia και La Paloma.

Το Marassi θα περιλαμβάνει ξενοδοχεία 3.000 κλειδιών, πολυτελείς κατοικίες, μία από τις μεγαλύτερες μαρίνες της Μεσογείου, γήπεδο και ακαδημία γκολφ, yacht club, αμφιθέατρο, καθώς και ένα τζαμί.

To μεγάλο project υλοποιεί η Emaar Misr, ο αιγυπτιακός βραχίονας του ομίλου Emaar Properties, ιδρυτής και επικεφαλής του οποίου είναι ο επιχειρηματίας Mohamed Alabbar.

Η Emaar Properties είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες real estate development στον κόσμο, με ετήσιο τζίρο 6,99 δισ. δολαρίων το 2018.

Μεταξύ των έργων που έχει αναπτύξει είναι και ο πύργος Burj Khalifa, το ψηλότερο κτίριο του κόσμου.

Πηγή: Build

Απάντηση