Η ανακύκλωση αλουμινίου στοχεύει στην επίτευξη, χάρη στα ποσοστά ρεκόρ

αλουμινίου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Υπηρεσία Περιβάλλοντος (EA) στις 12 Μαρτίου, 116.670 τόνοι συσκευασιών αλουμινίου συλλέχθηκαν για ανακύκλωση στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι – αύξηση κατά 17% σε σύγκριση με 2018 (99.852) άνω των 8.400 τόνων.


Οι συσκευασίες αλουμινίου που συλλέχθηκαν μέσω των μηχανών του κρηπιδώματος, των φερουσών και των συστημάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη αυξήθηκαν σχεδόν κατά 21% (από 74.595 σε 89.974), ενώ η ποσότητα που ανακτήθηκε από την τέφρα πυθμένα αποτεφρωτήρα παρουσίασε επίσης άνοδο (από 25.546 σε 26.696).

Ο Rick Hindley, εκτελεστικός διευθυντής του Alupro, ανέφερε: «Ήμουν ευτυχής να διαβάσω τα δεδομένα της EA, γεγονός που υπογραμμίζει μια άλλη εντυπωσιακή άνοδο στον όγκο των συσκευασιών αλουμινίου που συλλέγονται και ανακυκλώνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από το 2010, ο κλάδος γνώρισε σταθερή αύξηση (11%), η οποία πρέπει να θεωρηθεί ως σημαντικό επίτευγμα!

Τα ποσοστά εγγραφών υποδεικνύουν αυξημένη ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα οφέλη της ανακύκλωσης αλουμινίου και τη θετική δράση για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των πόρων. Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία των προγραμμάτων αλλαγής συμπεριφοράς μας – MetalMatters και Every Can Count.

Όσον αφορά τους πρώτους δύο μήνες του 2020, τα προσωρινά στοιχεία υπογραμμίζουν μια ετήσια αύξηση 52% (σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019), ενώ 19.371 τόνοι αλουμινίου έχουν ήδη συλλεχθεί για ανακύκλωση. Αυτό, παράλληλα με την εξαιρετικά θετική μεταφορά, θέτει τη βιομηχανία σε εξαιρετική θέση να ξεπεράσει τους στόχους του τρέχοντος έτους, οι οποίοι και πάλι αυξάνονται κατά 3% (από 61% σε 64%).

Συνεπώς, υπό κανονικές συνθήκες αγοράς, αναμένουμε ότι οι τιμές PRN θα πρέπει να αρχίσουν να μειώνονται και να επιστρέψουν σε ένα πιο ρεαλιστικό και βιώσιμο επίπεδο. Επομένως, είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να γιορτάζουμε τα αυξανόμενα ποσοστά ανακύκλωσης, διατηρώντας παράλληλα την προσοχή μας στην επίτευξη των φιλοδοξιών μας για σχεδόν 100% ανακύκλωση σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο».

Απάντηση