Η Aluminco «πετάει» σε 7 ελληνικά αεροδρόμια

αεροδρόμια

Σε επτά αεροδρόμια μπήκε με προϊόντα της, η βιομηχανία αλουμινίου Aluminco.


Πιο συγκεκριμένα, η βιομηχανία ανέλαβε την τοποθέτηση κουφωμάτων σε επτά από τα συνολικά 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport, δηλαδή στους αερολιμένες του Ακτίου, της Ζακύνθου, της Κεφαλλονιάς, της Σκιάθου, της Καβάλας, της Σάμου και της Κω.

Σύμφωνα με στελέχη της Aluminco, πρόκειται για έργο που ξεκίνησε το 2017 και πρόκειται να ολοκληρωθεί στο 100%, το 2021.

«Αφορά στην εφαρμογή αρχιτεκτονικών συστημάτων και συγκεκριμένα, στην ανακαίνιση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών των αεροδρομίων, καθώς και τη μελέτη και κατασκευή επεκτάσεων», συνεχίζουν τα ίδια στελέχη.

Σημειώνεται ότι ήδη το 2018 παραδόθηκαν στο κοινό, τρία νέα αεροδρόμια σε Χανιά, Καβάλα και Ζάκυνθο, έξι αεροδρόμια θα παραδοθούν εντός του 2019 και πέντε επιπλέον, θα προστεθούν στη λίστα της Fraport το 2020.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fraport Greece Alexander Zinell, η εταιρία έχει ως χρονικό ορίζοντα παράδοσης όλων των έργων, τα τέσσερα χρόνια.

Προϊόντα αλουμινίου που χρησιμοποιήθηκαν στα επτά αεροδρόμια.

Τα αρχιτεκτονικά συστήματα – πιστοποιημένων επιδόσεων που τοποθετήθηκαν στα αεροδρόμια είναι τα εξής:

  • Το σύστημα υαλοπετάσματος Aluminco EW50 SP, ένα θερμομονωτικό σύστημα υαλοπετασμάτων, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας ανθεκτικών κατασκευών υψηλής ακουστικής άνεσης.
  • Το σύστημα πορτών εισόδου Aluminco D75, ένα θερμομονωτικό σύστημα πόρτας εισόδου που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της ενεργειακής απόδοσης, της δομικής σταθερότητας και της λειτουργικότητας.
  • Το νέας γενιάς ανασυρόμενο σύστημα Aluminco SL2450 καταφέρνει
    να συνδυάσει τα λειτουργικά οφέλη ενός minimal συρόμενου συστήματος, με ανύψωση του φύλλου, ενώ παράλληλα υπερέχει σε επιδόσεις και μοντέρνα εμφάνιση.
  • Το ανοιγόμενο-ανακλινόμενο σύστημα Aluminco W450, ένα ανοιγόμενο θερμομονωτικό σύστημα που ικανοποιεί τις σύγχρονες απαιτήσεις ενεργειακής απόδοσης, ηχομείωσης, αισθητικής και ασφάλειας.
  • Το σύστημα σκίασης Aluminco SH3400, ένα σύστημα για ηλιοπροστασία και τον ελεγχόμενο φυσικό φωτισμό κτιρίων με τη χρήση περσίδων ελλειπτικού σχεδιασμού ρυθμιζόμενης κλίσης.

Μιλώντας μάλιστα στο Build ο Διευθυντής Marketing και Επικοινωνίας της Aluminco Σπύρος Γριβέας, τόνισε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Aluminco η συμμετοχή σε ένα τόσο σημαντικό έργο αναβάθμισης υποδομών για τη χώρα μας.

Η επιλογή της Aluminco έγινε από τον όμιλο Intrakat ως συνεργάτη στα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου, με γνώμονα κυρίως την τεχνογνωσία, σύμφωνα με τις πλέον απαιτητικές προδιαγραφές της Fraport Greece».

Απάντηση