Ημέρα Ανακαίνισης της Ευρώπης 2023: Χτίζοντας για ένα Αειφόρο Μέλλον

Φέτος, το φημισμένο συνέδριο Renovate Europe Day θα φιλοξενηθεί στη Μαδρίτη στις 3 Οκτωβρίου 2023 (in-person & online).


Το Renovate Europe Day 2023: Building for a Sustainable Future συνδιοργανώνεται από την Renovate España (Green Building Council España GBCe, Confederación Nacional de la Construcción CNC) την Ecodes και το Climate Action Network (CAN) Europe.

Σε μια εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει σύνθετες προκλήσεις, με φόντο τον πόλεμο και την κρίση των ορυκτών καυσίμων, η ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο κύμα ανακαίνισης έχει γίνει πιο επιτακτική από ποτέ.

Τα κτίρια της Ευρώπης είναι υπεύθυνα για την κατανάλωση του εντυπωσιακού 40% του συνόλου της τελικής ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για το 36% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ενώ συνεισφέρουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι που παλεύουν με την ενεργειακή φτώχεια και τους υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας. Είναι σαφές ότι η αντιμετώπιση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων είναι καθοριστικής σημασίας για τον γενικότερο στόχο της ΕΕ να επιτύχει ουδετερότητα ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Από την κρίση στην ευκαιρία, αυτό το συνέδριο υψηλού επιπέδου έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει αυτά τα κρίσιμα ζητήματα, με εστίαση στο ισπανικό πλαίσιο.

Είναι μια ευκαιρία για εμπειρογνώμονες, φορείς χάραξης πολιτικής και ενδιαφερόμενους φορείς να ευθυγραμμίσουν τις προσπάθειές τους για μια πιο πράσινη και πιο ανθεκτική Ευρώπη, για ενεργειακή ασφάλεια, δράση για το κλίμα και βιομηχανική ανταγωνιστικότητα για την Ευρώπη.

Ο επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ, Kadri Simson θα φιλοξενηθεί στο closing session.

Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια θα παρέχονται υπηρεσίες μετάφρασης τόσο στα αγγλικά όσο και στα ισπανικά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Renovate Europe Day

Απάντηση