Η Ενεργειακή Αυτονομία της Χάλκης “ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ”στα συστήματα ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ!

Η ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ, κορυφαία εταιρεία στο χώρο των συστημάτων στήριξης φωτοβολταϊκών, μελέτησε και προμήθευσε την Spyropoulos Sa PV Systems το σύστημα M-FS-202P Διπάσσαλο Σύστημα Στήριξης για τη δημιουργία του Φωτοβολταϊκού Πάρκου στην ακριτική Χάλκη.


Ένα νησί πρότυπο για να ακολουθήσουν και άλλα γίνεται η Χάλκη έτσι ώστε να μετατραπεί σε τόπο αειφόρας και κυκλικής ανάπτυξης.

«Από σήμερα η Χάλκη και τα Δωδεκάνησα θα είναι τόποι δυναμικών επενδύσεων στην πράσινη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία, πράγμα, που σημαίνει φθηνό ρεύμα και νέες θέσεις εργασίας για τους κατοίκους», σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Spyropoulos Sa PV Systems εμπιστεύθηκε και χρησιμοποίησε το σύστημα M-FS-202P Διπάσσαλο Σύστημα Στήριξης της ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος ισχύος 1MW, το οποίο θα παράγει πράσινη ενέργεια ικανή να καλύψει την ενεργειακή ζήτηση των κατοίκων του νησιού.

Έτσι, οι κάτοικοι του νησιού που μετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα η οποία έχει ήδη συσταθεί θα εξασφαλίσουν μέσω της μεθόδου του Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού (Virtual Net Metering) μειωμένους λογαριασμούς ρεύματος με έως και μηδενικές ανταγωνιστικές χρεώσεις και θα προστατεύονται από τις διακυμάνσεις των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας.

Απάντηση