Η ELVIAL βάζει τη σφραγίδα της στο εμβληματικό ξενοδοχείο NYX Esperia Palace Hotel Athens

Το πολυαναμενόμενο πεντάστερο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, NYX Esperia Palace Hotel Athens, άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό πριν λίγους μήνες, μετά από 13 χρόνια απουσίας, με νέα όψη και σύγχρονη προσέγγιση, έχοντας ήδη γίνει σημείο αναφοράς της οδού Σταδίου.


Τα προηγμένα συστήματα αλουμινίου της ELVIAL «ντύνουν» το ανανεωμένο κτίριο και συμβάλλουν στη δημιουργία ενός διαχρονικού αποτελέσματος, το οποίο χαρακτηρίζεται από τη μέγιστη λειτουργικότητα και την υψηλή γεωμετρική αισθητική.

Η νέα αρχιτεκτονική προσέγγιση εστιάζει στην εμπειρία του επισκέπτη, η οποία εξατομικεύεται ανάλογα με τον όροφο διαμονής, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο τις ιδανικές συνθήκες φιλοξενίας.

Τα προηγμένα συστήματα αλουμινίου της ELVIAL πρωταγωνιστούν στην ανακαίνιση του εμβληματικού ξενοδοχείου και στην επίτευξη ενός αποτελέσματος που φροντίζει την αισθητική και τη λειτουργικότητα της κατασκευής, σύμφωνα με διεθνή πρότυπα.

Συγκεκριμένα, NYX Esperia Palace Hotel Athens φόρεσε:

  • Το ανοιγόμενο σύστημα ELVIAL W59 SIΤο συγκεκριμένο σύστημα αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για αντικατάσταση κουφωμάτων.  Είναι μια λύση ευέλικτη και ανθεκτική γιατί συνδέει αρμονικά τα διαφορετικά στοιχεία και απαντά σε ποικίλες λειτουργικές απαιτήσεις.
  • Το συρόμενο σύστημα αλουμινίου ELVIAL SL46 SI2 το οποίο συνδυάζει την αντοχή, τις τεχνολογίες και το design με λειτουργικά στοιχεία υψηλής ποιότητας. Στη συλλογή SL46 απαντώνται οι απόλυτες λύσεις στις επιταγές της αισθητικής και της εξοικονόμησης ενέργειας.
  • Το σύστημα φυσούνας ESSENCE FD77  το οποίο δημιουργήθηκε για να γεμίζει τον χώρο με φως.  Με τη γραμμική, αισθητικά ξεχωριστή εμφάνισή της, αψηφά τα μεγέθη των ανοιγμάτων και τις αλλαγές του καιρού.  Με εξαιρετικές επιδόσεις θερμομόνωσης, στεγάνωσης και με υψηλή ποιότητα κατασκευής η λειτουργία του θα είναι εξασφαλισμένη για πολλά χρόνια. 

Την εκ νέου μελέτη ανέλαβε και υλοποίησε το αρχιτεκτονικό γραφείο Tsolakis Architects, δίνοντας έμφαση στη διατήρηση των αρχιτεκτονικών στοιχείων του υφιστάμενου κτιρίου, μέσα από τις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης της όψης του. Ο σχεδιασμός του ξενοδοχείου στοχεύει τόσο στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών που θα διαμένουν στα δωμάτια όσο και στη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για τη φιλοξενία εκδηλώσεων και κάθε είδους και μεγέθους συναθροίσεων. Μάλιστα, η αρχιτεκτονική μελέτη διακρίθηκε με πρώτο βραβείο σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό με πρόσκληση.

Μέσα από τη συμμετοχή της σε σπουδαία έργα, η ELVIAL συνεχίζει να παρέχει λύσεις καινοτομίας και προηγμένης τεχνολογίας, με ένα εύρος συστημάτων αλουμινίου που αποσκοπεί στην πλήρη κάλυψη των αναγκών σε απαιτητικά projects. Απώτερος σκοπός της είναι η συνεισφορά σε ένα ενεργειακά και αισθητικά αναβαθμισμένο αποτέλεσμα, που συνδυάζει τις πρακτικές αειφορίας με τη σχεδιαστική αυτονομία.

Για να στεφθεί με επιτυχία η ριζική ανακαίνιση του ξενοδοχείου ήταν απαραίτητη η αγαστή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών. 

Οι συντελεστές του έργου είναι:

Αρχιτεκτονικό Γραφείο: Tsolakis Architects

Τεχνική Εταιρία: ΕΘΝΟΚΑΤ

Κατασκευαστής κουφωμάτων: ALKON ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Συστήματα αλουμινίου ELVIAL: ELVIAL W59 SI2  – ELVIAL SL46 SI2  – ESSENCE FD77 

Απάντηση