GS Στρατηγέλλης: Συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης

Η GS συμμετέχει στο Σύστημα Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης. Στα πλαίσια της κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας και ευαισθησίας που την διακρίνει, η GS προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την ένταξή της στο Σύστημα Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης χρησιμοποιημένων συσκευασιών και μη επικίνδυνων αποβλήτων στο οποίο συμμετέχουν οι μεγαλύτερες εταιρείες βιομηχανίας και εμπορίου της Ελλάδας.

Οι συσκευασίες όλων των προϊόντων GS θα φέρουν το αυθεντικό Σήμα της ανακύκλωσης το οποίο έχει τη μορφή ενός κύκλου που περικλείει δύο αντιθέτως στρεφόμενα και επικαλυπτόμενα βέλη.

Το συγκεκριμένο Σήμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από τα μέλη τα οποία συμμετέχουν συνεισφέροντας οικονομικά, καλύπτοντας το κόστος συλλογής και ανακύκλωσης των συσκευασιών που διαθέτουν στην αγορά, στο Σύστημα που οργανώνει η Ε.Ε.Α.Α.

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2001 από βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις που, είτε διαθέτουν συσκευασμένα προϊόντα στην ελληνική αγορά, είτε κατασκευάζουν διάφορες συσκευασίες. Ανταποκρινόμενη στις διατάξεις του νόμου 2939/01 και σκοπεύοντας στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων των διαχειριστών συσκευασίας με αποτελεσματικό και οικονομικά εφικτό τρόπο, έχει αναπτύξει και υλοποιεί στη χώρα μας το Σύστημα Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης – «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ». Σήμερα η Ε.Ε.Α.Α. αριθμεί περίπου 1900 συμβεβλημένες εταιρείες.

Χαρακτηριστικά, ο Εμπορικός Διευθυντής της GS κος Παναγιώτης Στρατηγέλλης δήλωσε τα εξής: «Στη GS πιστεύουμε ότι πρέπει να συνεισφέρουμε με κάθε δυνατό τρόπο, στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για εμάς και τα παιδιά μας διότι η παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές δεν είναι μόνο τα ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα που διαθέτουμε στην αγορά αλλά και ένα συνολικό πλαίσιο ενεργειών, ως μέλη μιας κοινωνίας που οφείλει να βελτιώνεται συνεχώς.

Η σύμβαση με την Ε.Ε.Α.Α. έρχεται να επιστεγάσει το πλάνο της ανακύκλωσης συσκευασιών και υλικών που ακολουθούμε εδώ και χρόνια. Αυτή την στιγμή σε συνεργασία με αδειοδοτημένους υπεργολάβους, ανακυκλώνουμε οτιδήποτε αφορά στερεά απόβλητα όπως σκραπ αλουμινίου, πλαστικά προφίλ και σίδηρο, χάρτινες συσκευασίες και ξύλινες παλέτες καθώς επίσης και οικιακά απορρίμματα που συλλέγονται στους γνωστούς μπλε κάδους. Επιπλέον, διαθέτουμε κάδους ανακύκλωσης μπαταριών και λαμπτήρων ενώ στη γραφική ύλη που χρησιμοποιείται στην εταιρεία μας συμπεριλαμβάνεται αποκλειστικά ανακυκλωμένο χαρτί θέτοντας κάθε χρόνο νέους στόχους αυτοματοποίησης διαδικασιών για την σταδιακή μείωση της κατανάλωσης του. Στα προσεχή σχέδιά μας είναι και η αντικατάσταση του συνόλου των λαμπτήρων φθορίου με λαμπτήρες LED, ένα σχέδιο το οποίο θα μειώσει την κατανάλωση ρεύματος στις εγκαταστάσεις μας κατά 60% σε σχέση με σήμερα».

Απάντηση