2017 Δόμηση Ειδήσεις

Glasscon: «Φέρνει» τα Apple Stores στην Ελλάδα!

Glasscon Apple Stores
Print Friendly, PDF & Email

Νέα γενιά υαλοπετασμάτων  “High End” της Glasscon στα Apple Stores χωρίς σκελετό ή εξαρτήματα, με γυάλινα δοκάρια, αντηρίδες και διαστάσεις μονοκόμματων υαλοπίνακων έως 3,60 μ x 18,00 μ. ανά τεμάχιο.

Η σύγχρονη αρχιτεκτονική αγγίζει την απόλυτη διαφάνεια. Τα καταστήματα της Apple Stores ανά τον κόσμο μαγεύουν τους επισκέπτες με την μοναδική αρχιτεκτονική τους. Οι εμβληματικοί γυάλινοι κύβοι αντιπροσωπεύουν ίσως την πιο καθαρή μορφή διαφανούς αρχιτεκτονικής, δίνοντας την αίσθηση μιας απόλυτα διαυγούς κατασκευής που προσφέρει άπλετο φως και απρόσκοπτη θέα στο εσωτερικό της.

Αυτή η ανάγκη για μέγιστη διαφάνεια στη σύγχρονη αρχιτεκτονική έχει φέρει μια έξαρση της χρήσης του γυαλιού που έχει μετασχηματιστεί από ένα απλό υλικό πλήρωσης σε ένα δομικό «φέρων» υλικό, προσδίδοντας κυριολεκτικά απόλυτα Διάφανες Αέρινες επιφάνειες υαλοπετασμάτων.

Η βασική πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο εξειδικευμένος μελετητής «Façade Engineer” σε τέτοιου είδους κατασκευές είναι:

  1. Η στατική επάρκεια του γυάλινου φέροντος στοιχείου που φέρει φορτία: Τα δύο βασικά κριτήρια σχεδιασμού σε τέτοιου είδους κατασκευές είναι η αντοχή (η στατική ικανότητα του γυαλιού όταν υποβάλλεται σε φορτίσεις) και η παραμόρφωση.
  2. Μεγάλες διαστάσεις μονοκόμματων υαλοπινάκων: Με τις τελευταίες εξελίξεις στην παραγωγή και επεξεργασία του γυαλιού σε συνδυασμό με καινοτομίες που έχουν ενισχύσει την εγγενή αντοχή του υλικού, μας δίνουν την δυνατότητα να κατασκευάσουμε πλέον μονοκόμματους υαλοπίνακες μεγάλων διαστάσεων έως 3,60 m x 18,00 m ανά τεμάχιο.

Η Glasscon ανέλαβε πρόσφατα και παρέδωσε απολύτως επιτυχώς στην Ουγγαρία τη συνολική μελέτη εφαρμογής στο κτίριο της Ακαδημίας Καλών Τεχνών για το γυάλινο αίθριο εισόδου και τις προσόψεις από δομικό γυαλί μεγάλων διαστάσεων (structural glass atrium), χωρίς την  χρήση εμφανών μεταλλικών εξαρτημάτων.

Το γυάλινο αυτό αέρινο διάφανο αίθριο λειτουργεί ως η κεντρική είσοδος συνδέοντας δύο γειτονικά κτίρια. Το αίθριο, χαρακτηρίζεται από τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια, παρέχοντας άφθονο φυσικό φως ενώ εναρμονίζεται απόλυτα με την αρχιτεκτονική των υπάρχοντων κτιρίων.

Επιδιώκοντας τη μέγιστη διαφάνεια και τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό, το αίθριο δεν έχει καθόλου μεταλλικό σκελετό, ο οποίος έχει αντικατασταθεί πλήρως από σύνθετα γυάλινα στοιχεία, τα οποία αποτελούν τον φέροντα οργανισμό.

Το σύστημα στήριξης της γυάλινης πρόσοψης είναι ένα σύστημα γυάλινων αντηρίδων και δοκών που αποτελούνται από πολλαπλές στρώσεις γυαλιού ασφαλείας (multi-laminated safety glass) μεγάλων διαστάσεων.

Αυτή η κατασκευή χωρίς πλαίσιο, ζωντανεύει τον εσωτερικό χώρο, δημιουργώντας μια ανάλαφρη και ομοιόμορφη σύνδεση με τον εξωτερικό χώρο, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει προστασία από τις εξωτερικές συνθήκες και κυρίως θερμομόνωση, αφού ο συντελεστής k-U Value είναι < 1,0 W/mk2 . Η εξαιρετική αυτή θερμομόνωση εξασφαλίστηκε και με την χρήση τριπλών υαλοπινάκων. (triple Glazing).

Απάντηση