Η γερμανική βιομηχανία αλουμινίου παρουσιάζει τα θετικά αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στη γερμανική βιομηχανία αλουμινίου παρουσίασε σε μεγάλο βαθμό θετική τάση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017.


Οι παραγωγοί αλουμινίου (+ 5,7%) και οι μεταποιητές (+ 3%) αύξησαν ταυτόχρονα την παραγωγή τους, αν και σημειώθηκε ελαφρά υποχώρηση (-1%) στην παραγωγή ημιτελών

Οι προσδοκίες για το σύνολο του 2017 παραμένουν θετικές:

«Παρά την πολιτική αβεβαιότητα, η γερμανική οικονομία παρουσιάζει καλή ανάπτυξη», δήλωσε ο Christian Wellner, εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Γερμανικής Ένωσης Αλουμινίου (GDA). “Εκτός από αυτές τις βασικές συνθήκες, υπάρχουν και οι θετικές οικονομικές προβλέψεις για το αλουμίνιο, οι οποίες δείχνουν προς τα πάνω για όλους σχεδόν τους τομείς προϊόντων στη Γερμανία και την Ευρώπη”.

Στη Γερμανία, περίπου 660.900 τόνοι αλουμινίου παρήχθησαν κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2017.

Αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή ήταν 5,7% υψηλότερη από το επίπεδο του προηγούμενου έτους.

Η παραγωγή αλουμινίου κατά τη διάρκεια της περιόδου περιελάμβανε 273.100 τόνους πρωτογενούς αλουμινίου και 387.800 τόνους ανακυκλωμένου αλουμινίου.

Η παραγωγή πρωτογενούς αλουμινίου ήταν κατά 0,7% υψηλότερη από το προηγούμενο έτος, ενώ η παραγωγή ανακυκλωμένου αλουμινίου αυξήθηκε κατά 9,6%.

Η παραγωγή ημιτελών προϊόντων αλουμινίου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 μειώθηκε ελαφρώς κατά 1% σε 1.246.500 τόνους.

Η παραγωγή περιλαμβάνει προϊόντα έλασης, εξώθηση, υλικό αγωγών και σύρμα για αυτοκίνητα, κατασκευές, μηχανική και συσκευασία, κλπ.

Η παραγωγή προϊόντων αλουμινίου έλασης ανήλθε σε 934.900 τόνους. Αυτό αντιπροσωπεύει μείωση 1,9% σε ετήσια βάση.

Οι εξωθητήρες αλουμινίου ανέφεραν θετική τάση παραγωγής το α εξάμηνο του 2001 (300.300 τόνοι, + 1.9%).

Οι δύο σημαντικότερες αγορές προϊόντων εξώθησης είναι ο κλάδος των κατασκευών και ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Εκτός από την προσφορά σύγχρονης και πρωτοποριακής τεχνολογίας εξώθησης, ένα από τα πλεονεκτήματα του κλάδου εξώθησης είναι η ανάπτυξη υψηλής ποιότητας εφαρμογών με συνημμένα αρχεία με αυξημένα οφέλη για τον πελάτη.

Η παραγωγή υλικού αγωγού και σύρματος μειώθηκε κατά 4,2% σε 11.300 τόνους.

Οι γερμανοί μεταποιητές αλουμινίου επεξεργάστηκαν περίπου 177.100 τόνους αλουμινίου κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2017.

Ο όγκος παραγωγής ήταν κατά συνέπεια 3% υψηλότερος απ’ ό,τι το προηγούμενο έτος.

Η μετατροπή χωρίζεται σε τρεις ομάδες προϊόντων: φύλλο αλουμινίου και λεπτή ταινία, σωλήνα, αεροζόλ και άλλα δοχεία και σκόνη μετάλλου.

Η παραγωγή φύλλων και λεπτής ταινίας και σκόνης μετάλλων αυξήθηκε κατά 2,8% και 1,9% αντίστοιχα, αλλά η αύξηση της παραγωγής στην κατηγορία των σωλήνων, αεροζόλ και άλλων κονσερβών ήταν σημαντικά ισχυρότερη, με αύξηση 5%.

“Οι υποκείμενες οικονομικές συνθήκες για τη γερμανική βιομηχανία αλουμινίου επί του παρόντος είναι καλύτερες από τις αναμενόμενες στις αρχές του έτους”, δήλωσε ο Andreas Postler, επικεφαλής της Οικονομικής και Στατιστικής της GDA.

Όσον αφορά τις οικονομικές προοπτικές της γερμανικής βιομηχανίας αλουμινίου, πρόσθεσε: «Η ζήτηση τόσο από τις βιομηχανικές αγορές όσο και από τη γερμανική βιομηχανία κατασκευών είναι ικανοποιητική, καθώς και στη γερμανική βιομηχανία αλουμινίου.

Δεν προβλέπουμε οικονομική ύφεση κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και επομένως αναμένουμε αύξηση της παραγωγής για ολόκληρο το 2017 σε όλους σχεδόν τους τομείς της γερμανικής βιομηχανίας αλουμινίου».

Πηγή: alu-web.de

Απάντηση