Γ. Μυλωνάς: Οι ευκαιρίες σε Ινδία και Αφρική και οι υψηλοί στόχοι ανάπτυξης

Με το βλέμμα στραμμένο στην περαιτέρω επέκταση του αποτυπώματός της στις ξένες αγορές κινείται ο όμιλος της Alumil με τις αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Αφρικής να αποτελούν το νέο στοίχημα για τον όμιλο, όπως ανέφερε στο Capital.gr ο πρόεδρος κ και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Μυλωνάς, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.


Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει σε νέες τεχνολογίες και καινοτομία προκειμένου να εκπληρώσει τους στόχους ανάπτυξης που έχει θέσει τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

  • Κύριε Μυλωνά, θα μπορούσατε να μας πείτε μερικά λόγια σχετικά με το σχέδιο εξωστρέφειας της Alumil για τα επόμενα χρόνια;

Η Alumil επενδύει τα τελευταία χρόνια πάρα πολύ σε Μέση Ανατολή και Ασία, είναι πολύ αναπτυσσόμενες αγορές, ανεβαίνει το επίπεδό τους οπότε είναι πιο εύκολο να πουλήσουμε αυξημένες τεχνολογίες, προϊόντα με μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία και έχουμε δημιουργήσει καινούριες θυγατρικές, όπως για παράδειγμα στην Ινδία όπου κάνουμε μια τεράστια επέκταση. Ήδη έχουμε μπει σε πάρα πολλές πόλεις με showroom, γραφεία.

Το ίδιο έχουμε κάνει και σε αγορές όπως το Βιετνάμ και η Ινδονησία, γιατί εκεί υπάρχουν εξειδικευμένα έργα στα οποία η Alumil κινείται ευθέως και ανταγωνιστικά με τον παγκόσμιο ανταγωνισμό και αυτό είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της ανάπτυξης.

Μετά έχουμε κάνει μια πολύ μεγάλη επέκταση στην ανατολική Αφρική με έδρα την Κένυα, όπου έχουμε εγκαταστάσεις και προσπαθούμε πλέον εκεί να δημιουργήσουμε μεγάλη ένταση γύρω από το brand της εταιρείας γιατί είναι αγορές που δεν κυκλοφορούν τα μεγάλα γνωστά brand, είτε ευρωπαϊκά είτε όχι, και έχουμε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Aπλώς τα μεγέθη ακόμη δεν είναι εντυπωσιακά αλλά έρχονται, και βέβαια, όπως πάντα, η Αμερική όπου προσπαθούμε συνεχώς να μεγαλώνουμε, ενώ μέχρι τα τελευταία δύο χρόνια ήμασταν έντονα στην ανατολική πλευρά με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Τώρα δραστηριοποιούμαστε και δυτικά, με έδρα το Λος Άντζελες, σε άλλης κατηγορίας προϊόντα. Bέβαια η τελευταία ενεργειακή κρίση με τα αυξημένα κόστη έχει επηρεάσει λίγο την κατάσταση, αλλά θα έλεγα ότι εμάς δεν μας έχει επηρεάσει τόσο, όσο δεν μας έχει επηρεάσει για το τι πραγματικά κάνουμε σήμερα, έχει επηρεάσει το πόσο γρήγορα θα αναπτυσσόμασταν αν δεν ήταν αυτή η κατάσταση. Αλλά θεωρούμε ότι τα πράγματα ήδη εξομαλύνονται και θα πάνε πολύ γρήγορα.

Πηγή: capital.gr

Απάντηση