Φωτοβολταϊκό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Γυμνάσιο Δονούσας

παραγωγή-ηλεκτρικής

Τα εγκαίνια για την εγκατάσταση και τη λειτουργία φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 5kW πραγματοποιήθηκαν στο Γυμνάσιο Δονούσας του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Η Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει» του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, που υλοποιείται από την οργάνωση Άγονη Γραμμή Γόνιμη.


Πρόκειται για μια δωρεά που αποφέρει οικονομικά, περιβαλλοντικά και εκπαιδευτικά οφέλη τόσο για το σχολείο, όσο και για τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, αφού μειώνεται η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας με συνολική παραγωγή από το φωτοβολταϊκό σύστημα περί τις 6.500kWh ετησίως και εξοικονομούνται περισσότερα από 550€ το χρόνο για τον Δήμο και το Σχολείο.

Παράλληλα, περίπου 7,3 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα (CO2) αποφεύγονται ετησίως από τη λειτουργία του φωτοβολταϊκού συστήματος που εγκαινιάστηκε στην οροφή του Σχολείου, ενώ η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω αυτού βελτιώνει την ποιότητα του ηλεκτρικού ρεύματος του δικτύου της περιοχής και κατ’ επέκταση του βιωτικού επιπέδου των κατοίκων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων ο ο Αντιδήμαρχος Δονούσας κ. Δημήτρης Πράσινος δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνεργάστηκαν για να γίνει αυτό πραγματικότητα. Τέτοιου είδους δράσεις συμβάλλουν πολύ στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερες».

«Η ενέργεια για ζωή ταξιδεύει και στην όμορφη Δονούσα και το Γυμνάσιό της. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μπορούμε να προσφέρουμε και ταυτόχρονα να “επιστρέψουμε” κάτι στους κατοίκους, όπως αυτά τα χρήματα που στην ουσία θα εξοικονομεί το σχολείο», ανέφερε ο Πρόεδρος της οργάνωσης Άγονη Γραμμή Γόνιμη κ. Στέφανος Νόλλας.

Για τον Όμιλο ΕΛΠΕ είναι «ένα έργο ύψιστης σημασίας που προάγει τη φθηνή και καθαρή ενέργεια σε ένα νησί πρότυπο περιβαλλοντικής συνείδησης.

Το έργο αναπτύχθηκε και αδειοδοτήθηκε από την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου, με μεγάλη επιτυχία, ταχύτητα, συνέπεια και ποιότητα, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά την υλοποίησή του», σύμφωνα με τη Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου κα Ράνια Σουλάκη.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η εκπαιδευτική διάσταση της συγκεκριμένης δράσης, αφού το φωτοβολταϊκό σύστημα συμβάλλει στην εξοικείωση των μαθητών του Γυμνασίου, αλλά και των κατοίκων του νησιού της Δονούσας με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τις θετικές επιδράσεις που συνεπάγεται η αξιοποίηση των φυσικών πόρων για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και την οικονομία.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει» του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ που υλοποιείται από την Άγονη Γραμμή Γόνιμη και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC), αντίστοιχη εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είχε γίνει τον Ιούνιο 2018 στο Γυμνάσιο Ηρακλειάς του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Πηγή: cyclades24.gr

Απάντηση