Φωτοβολταϊκά αποκτούν 12 μεγάλα λιμάνια της Ινδίας

Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας της Ινδίας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει να εγκαταστήσει 82,64 μεγαβάτ φωτοβολταϊκών σε 12 μεγάλα λιμάνια της χώρας.

Τα κεφάλαια που απαιτούνται για τις ηλιακές εγκαταστάσεις θα διατεθούν από τους πόρους των ίδιων των λιμανιών, χωρίς καμία συνεισφορά από την κυβέρνηση, όπως αναφέρει ο υφυπουργός Ναυτιλίας Πον Ραντακρισνάν σε γραπτή του δήλωση στο κοινοβούλιο της χώρας.

Η ανακοίνωση αυτή είναι στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Πράσινο Λιμάνι» της ινδικής κυβέρνησης που ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το έτος, το οποίο έχει ως στόχο για «καθαρότερα και πιο πράσινα» αεροδρόμια και λιμάνια μέσω της χρήσης της τεχνολογίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η πρωτοβουλία θα συμβάλει επίσης στην επίτευξη των υποχρεωτικών στόχων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως έχουν καθοριστεί από την κυβέρνηση, οι οποίοι προβλέπουν ένα ορισμένο ελάχιστο ποσοστό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο συνολικό ενεργειακό μείγμα.

Σημειώνεται ότι ινδικά λιμάνια, όπως στο Βιζάγκ, τη Βομβάη, το Τσεννάι, την Καλκούτα, και το Νέο Μανγκαλόρ, έχουν ήδη αποκτήσει εγκαταστάσεις 6,84 μεγαβάτ, με επιπλέον 16 μεγαβάτ να αναμένονται μέχρι το Μάρτιο του επόμενου έτους.

Παράλληλα, το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει την εγκατάσταση 148 μεγαβάτ ηλιακής ισχύος σε 143 αεροδρόμια σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Απάντηση