Ευκαιρία για επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά στην Ουγγαρία διαβλέπει η ελληνική πρεσβεία στη Βουδαπέστη

Ουγγαρία

Δυνατότητες ανάπτυξης της δραστηριότητας ελληνικών επιχειρήσεων στον τομέα της ηλιακής ενέργειας στην Ουγγαρία διαβλέπει η ελληνική πρεσβεία στη Βουδαπέστη.


Είναι χαρακτηριστικό ότι το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας αφιερώνει ξεχωριστή ενότητα στο θέμα αυτό στο τελευταίο δελτίο για τις οικονομικές και εμπορικές εξελίξεις στην Ουγγαρία που απέστειλε στο ΥΠΕΞ.

Στο δελτίο καταγράφονται οι εκτιμήσεις του Bloomberg New Finance για τις προοπτικές του κλάδου στην Ουγγαρία, καθώς και κάποιες πρόσφατες εξελίξεις που ενισχύουν τις ευεπίφορες προοπτικές για την ανάπτυξη επενδυτικής δραστηριότητας από ελληνικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το BNEF, η τεράστια αύξηση των επενδύσεων στις ΑΠΕ και ιδίως στα ηλιακά πάνελ από το 2017 στην Ουγγαρία (άγγιξαν τα 649 εκατ. δολ.), οφείλεται στην αλλαγή της πολιτικής των επιδοτήσεων, στην ευκολία χρηματοδότησης και στη μείωση του κόστους απόκτησης νέων τεχνολογιών.

Οι παράγοντες αυτοί εκτιμάται ότι ώθησαν τους επενδυτές στην κατασκευή μικρών φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος αρκετών δεκάδων MW.

Καταγράφοντας κάποιες πρόσφατες επενδυτικές εξελίξεις στον κλάδο που καταδεικνύουν τα μεγάλα περιθώρια που υπάρχουν, η ελληνική διπλωματική αποστολή στέκεται ιδιαίτερα στο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας PV Solerys, που περιλαμβάνει την ανάπτυξη 165 φωτοβολταϊκών πάρκων στην πόλη Szugy, με το συνολικό ύψος της επένδυσης να φτάνει τα 100 εκατ. ευρώ.

Μεγάλες επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά έχουν ανακοινώσει πρόσφατα και οι MOL, MWM Hungarowind και ΜΕΤ Group.

Πηγή: energypress.gr

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση