Exalco: Βραβεία & πρωτεία στα Aluminium in Architecture Awards ‘21!

Exalco-βραβεία

Οκτώ σπουδαία βραβεία απέσπασε η EXALCO και η ORAMA MINIMAL FRAMES στην κορυφαία διοργάνωση του κατασκευαστικού κλάδου Aluminium in Architecture Awards, αναδεικνύοντας πρωτοποριακά έργα που δημιουργήθηκαν με συστήματα αλουμινίου EXALCO, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.


Σύγχρονα πρότυπα σχεδίασης, καινοτόμες ιδέες και πρωτοποριακές λύσεις στη χρήση αλουμινίου, ως δομικό υλικό, παρουσιάστηκαν μέσα από τα έργα που υποβλήθηκαν και αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητη επιτροπή που αποτελείται από 21 ανώτατα στελέχη από τη βιομηχανία του αλουμινίου, αρχιτέκτονες και ακαδημαϊκούς.

4 GOLD 1 SILVER 2 BRONZE καθώς και τη διάκριση ALUMINIUM DESIGNER OF THE YEAR για την Orama Minimal Frames

EXALCO
Έργο: Milos Cove Inception Resort
Βραβείο:
GOLD
Κατηγορία: Resorts

Με επιρροές από το ίδιο το νησί, χτισμένο αμφιθεατρικά σε μια έκταση 45 στρεμμάτων με πανοραμική θέα, το «Milos Cove Inception Resort», ένα σύγχρονο πέντε αστέρων ξενοδοχείο, στέκει απομονωμένο από την θορυβώδη ζωή του κυκλαδίτικου νησιού.

Αρχιτεκτονικά στοιχεία, βαθιά ελληνικά, περιπλέκονται σε μια αρμονική σύνθεση. Μικρά και μεγάλα ανοίγματα που ανοίγουν διάφορες οπτικές φυγές. Η μινιμαλιστική δομή του ολοκληρώνεται με τα πρωτοποριακά συστήματα της Exalco, με τις ιδιαίτερες custom made πόρτες εισόδου HOTELIA, να κλέβουν την παράσταση, το συρόμενο σύστημα Albio 235 να πρωταγωνιστεί και να συμπληρώνεται με μια επιβλητική γωνιακή εφαρμογή με το συρόμενο σύστημα Albio 230.

Το Milos Cove Inception Resort ένα μοναδικό resort στη Μήλο που παντρεύει τη μινιμαλιστική απλότητα με το σύγχρονο design.

EXALCO
Έργο: Al Mansour Gate
Βραβείο:
SILVER
Κατηγορία: Mixed Use

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κτίριο με ιδιαίτερες κατασκευαστικές δυσκολίες. Το Al Mansour Gate, βρίσκεται στην περιοχή Energy City της Ντόχα στο Κατάρ και είναι ένα κτίριο πολλαπλών χρήσεων που περιλαμβάνει εμπορικό κέντρο, γραφεία εταιριών και ένα ξενοδοχείο. Αποτελείται από 4 υπόγεια, 2 ισόγεια, 2 ημι-όροφους και 8 ορόφους, συνολικής έκτασης 105.000 τ.μ.

exalco-βραβεία-πρωτεία-στα-aluminium-architecture-awards-21

Το Al Mansour Gate ήταν ένα δύσκολο έργο, καθώς η αρχιτεκτονική ομάδα Ε2 Architects σχεδίασε την όψη του έργου με διπλή καμπυλότητα και ενσωμάτωσε στη βάση μια ιδιαίτερη κατασκευή. Ειδικός σχεδιασμός αναπτύχθηκε ώστε να ανταποκρίνεται στην αρχιτεκτονική ιδέα. Το σύστημα πετάσματος της EXALCO, Albio 140, ανταποκρίθηκε πλήρως στις ανάγκες του έργου. 

EXALCO
Έργο: Utopia Blu Hotel
Βραβείο:
BRONZE
Κατηγορία: Best Element Installation & Systems

Το UTOPIA Blu hotel, βρίσκεται στην Κω. Από την αρχιτεκτονική μελέτη δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον σκιασμό των κτιρίων και των εξωτερικών χώρων. Προς αυτή την κατεύθυνση ο προσανατολισμός και η διάταξη των κτιρίων, η τοποθέτηση κατάλληλων φυτών, η δημιουργία κατασκευών σταθερής σκίασης έπαιξαν σημαντικό ρόλο, ώστε να δημιουργούνται σκιεροί χώροι όπου απαιτείται. Οι πέργκολες σχεδιάστηκαν σε οριζόντιο και κατακόρυφο επίπεδο λειτουργώντας παράλληλα ως στοιχείο σκίασης αλλά και ως διαχωριστικά μεταξύ των δωματίων.

exalco-βραβεία-πρωτεία-στα-aluminium-architecture-awards-21

Η Exalco σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο των Elastic Architects κλήθηκε να υλοποιήσει τις παραπάνω κατασκευές εξ΄ ολοκλήρου από διατομές αλουμινίου. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα προϊόν μίνιμαλ σχεδιασμού υψηλής αισθητικής και απόλυτα λειτουργικό, δίνοντας μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή εικόνα σε ολόκληρο το ξενοδοχείο.

EXALCO
Έργο: Shell Tower
Βραβείο:
BRONZE
Κατηγορία: Retail

Εμπνευσμένο από ένα μεγαλοπρεπές φωτεινό κατάρτι πλοίου σε σχήμα κοχυλιού, αυτό το κτίριο ύψους 108,63 μέτρα, στέκεται επιβλητικό στην περιοχή Lusail της Ντόχα του Κατάρ. Το άκρως εντυπωσιακό έργο βρίσκεται υπό κατασκευή και στοχεύει να ολοκληρωθεί το 2021. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός 26 ορόφου εμπορικού κτιρίου.

exalco-βραβεία-πρωτεία-στα-aluminium-architecture-awards-21

Το ShellTower έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διαθέτει πρόσοψη με διπλή καμπυλότητα. Το έργο είναι μια νέα πρόκληση για την EXALCO και συνδυάζει την βιομηχανική ικανότητα, την τεχνολογική πολυπλοκότητα σε συνδυασμό με το εξαιρετικό ποιοτικό υλικό του αλουμινίου. Η πρόκληση στον σχεδιασμό της πρόσοψης αυτού του μοναδικού έργου είναι να μην υπάρχει ομοιότητα μεταξύ των στοιχείων της. Η Exalco κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πρόκληση του έργου με το σύστημα υαλοπετάσματος Albio 140.

ORAMA MINIMAL FRAMES
Έργο: The Royal Atlantis Resort & Residences
Βραβείο:
GOLD
Κατηγορία: Resorts

exalco-βραβεία-πρωτεία-στα-aluminium-architecture-awards-21

ORAMA MINIMAL FRAMES
Έργο: The Royal Atlantis Resort & Residences
Βραβείο:
GOLD
Κατηγορία: Residential Buildings

exalco-βραβεία-πρωτεία-στα-aluminium-architecture-awards-21

ORAMA MINIMAL FRAMES
Έργο: The Royal Atlantis Resort & Residences
Βραβείο:
GOLD
Κατηγορία: Mixed Use

exalco-βραβεία-πρωτεία-στα-aluminium-architecture-awards-21

Ένα έργο αιχμής, με πολλαπλά καινοτομικά στοιχεία σχεδιασμού και εφαρμογής, σε ένα πολύ απαιτητικό περιβάλλον, με παράλληλα ιδιαίτερες περιβαλλοντικές συνθήκες, The Royal Atlantis Resort &Residences είναι το πιο σημαντικό κτίριο στο Dubai, μετά το Burj Khalifa και το Burj Ar Arab.

Ο διακεκριμένος νέος χώρος φιλοξενίας επισκεπτών αλλά και μόνιμων κατοίκων στο μεγαλύτερο και πολυτελέστερο ξενοδοχείο έξι (6) αστέρων, αλλά και πολυτελών κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή των Αραβικών Εμιράτων, χρησιμοποίησε συστήματα της Orama Minimal Frames με την επιτυχημένη διεξαγωγή και ολοκλήρωση του έργου το 2020.

Λόγω της σημαντικότητας του έργου, το παγκόσμιο ενδιαφέρον ήταν έντονο, από μεγάλες εταιρείες -κολοσσούς στο χώρο του αλουμινίου και συγκεκριμένα στο χώρο της τεχνολογικής αιχμής των συστημάτων αλουμινίου, γνωστά ως και Minimal Frames.

Μέσα από αυτή την επιτυχημένη δοκιμασία, η Orama Minimal Frames κατάφερε και έκανε σχεδιαστικές καινοτομίες, νέα προσέγγιση στον τρόπο παραγωγής, προσφέροντας τεχνογνωσία και υλοποίηση σε τοπικούς συνεργάτες, νέες προοπτικές στο μέλλον του κλάδου, δείχνοντας τον δρόμο σε συνεργάτες και ανταγωνιστές ότι τελικά υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης στα συστήματα αλουμινίου υψηλών επιδόσεων, χωρίς όμως να θυσιαστεί η αισθητή παρέμβαση στον αποδέκτη, δηλαδή το ίδιο το κτήριο.

ORAMA MINIMAL FRAMΕS
Βραβείο:
ALUMINIUM DESIGNER OF THE YEAR

Τιμή και χαρά μας να λαμβάνουμε μια τέτοια αξίωση ως εταιρεία, ως ομάδα και ως δυναμικό. Μας δίνει το κίνητρο να συνεχίζουμε να επενδύουμε σε έργα που πρωτοπορούν και να δημιουργούμε καινοτόμα συστήματα υψηλής αισθητικής για κάθε αρχιτεκτονική ανάγκη.

Και επειδή χωρίς τους συνεργάτες μας τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί, ευχαριστούμε θερμά όλους τους αρχιτέκτονες, μηχανικούς και κατασκευαστές για την εμπιστοσύνη στην εταιρεία, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας.

Απάντηση