Exalco: Ταυτίζεται απόλυτα με τη βαθιά γνώση, την εξέλιξη και την ανάπτυξη

Exalco: Ταυτίζεται απόλυτα με τη βαθιά γνώση, την εξέλιξη και την ανάπτυξη

Η Exalco Α.Ε., μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες αλουμινίου στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το 1973 με έδρα τη Λάρισα. Σημειώνοντας μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στην ιστορία του ελληνικού αλουμινίου, η εταιρεία έχει ταυτιστεί απόλυτα με τη βαθιά γνώση, την εξέλιξη και την ανάπτυξη, πάντα με απώτερο στόχο το ποιοτικό και άρτιο αποτέλεσμα.


Η Exalco αποτελεί ένα πλήρες και δυναμικό βιομηχανικό συγκρότημα παραγωγής προφίλ αλουμινίου, διαθέτοντας ανεξάντλητες δυνατότητες κάλυψης όλων των σύγχρονων κατασκευαστικών και αρχιτεκτονικών αναγκών.

Η εταιρεία επιδιώκει τη συνεχή ανάπτυξη και την πρόοδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, έχοντας ως κυρίαρχο άξονα τη δημιουργία προϊόντων αναβαθμισμένης ποιοτικής στάθμης, με σεβασμό και ευαισθησία στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Οι κτιριακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις της (62.228 τ.μ.) στη Λάρισα, σε ιδιόκτητα γήπεδα 218.872 τ.μ., περιλαμβάνουν:

  • Μονάδες διέλασης που περιλαμβάνουν πέντε συγκροτήματα πρεσών, 1100 τόνων, 1600 τόνων, 1750 τόνων, 2200 τόνων, 2840 τόνων αντίστοιχα, με δυναμικότητα παραγωγής 45.000 τόνων ετησίως, καθώς και τμήμα κατασκευής μητρών διέλασης.
  • Μονάδα επιφανειακής επεξεργασίας (ανοδίωση) με πλήρως αυτοματοποιημένα μηχανήματα δυναμικότητας 6.000 τόνων ετησίως, που παρέχει υψηλά επίπεδα ποιότητας.
  • 2 μονάδες κάθετης ηλεκτροστατικής βαφής με παραγωγική δυναμικότητα 22.000 τόνων ετησίως.
  • Μονάδα οριζόντιας ηλεκτροστατικής βαφής με παραγωγική δυναμικότητα 5.000 τόνων ετησίως.
  • 2 μονάδες ηλεκτροστατικής βαφής για απομίμηση ξύλου-μαρμάρου με τη μέθοδο V.I.V. Decoral ετήσιας παραγωγικής ικανότητας 3.000 τόνων.

Σήμερα η Exalco διαθέτει δύο θυγατρικές εταιρίες, την Exalco Romania SRL στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, και την Exalco Bulgaria SRL στη Σόφια της Βουλγαρίας, καθώς και ένα εκτεταμένο και εδραιωμένο δίκτυο πωλήσεων με 12 υποκαταστήματα και συνεργάτες, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.

Τέλος, η Exalco έχει αναγνωριστεί για την επιχειρηματική αριστεία, τις αξίες της και τις ιστορίες επιτυχίας των εταιρειών.

Το 2020 διακρίθηκε για τις εξαγωγές της και βραβεύθηκε για την εξαγωγική της δραστηριότητα και τη διεθνή της παρουσία με βραβείο ΕΒΕΑ, ενώ το 2021 μάζεψε 8 σπουδαία βραβεία στην κορυφαία διοργάνωση Aluminium in Architecture Awards, αναδεικνύοντας πρωτοποριακά κατασκευαστικά έργα που δημιουργήθηκαν με τα συστήματα αλουμινίου Exalco, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Τα προϊόντα

• Προφίλ αλουμινίου για γενικές οικοδομικές και βιομηχανικές χρήσεις
• Συστήματα αλουμινίου για πόρτες, παράθυρα και προσόψεις κτηρίων, βιτρίνες, αίθρια και πολλές ακόμα αρχιτεκτονικές κατασκευές
• Σύνθετα πάνελ Αλουμινίου EXALCO-BOND ιδανικό για τη δημιουργία των πιο σύγχρονων κατασκευών
• Εξωτερικά Συστήματα Σκίασης και Πέργκολες αλουμινίου
• Σύστημα για κάγκελα αλουμινίου για εσωτερική και εξωτερική χρήση
• Σύστημα αλουμινίου για βάσεις στήριξης και πλαισίων αλουμινίου φωτοβολταϊκών πάρκων Exalco Sunergy
• Εξαρτήματα και άλλα βοηθητικά προϊόντα.

Οι υπηρεσίες

• Κάθετη και οριζόντια ηλεκτροστατική βαφή σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων
• Σύστημα βαφής V.I.V. Decoral για απομίμηση ξύλου
• Υπηρεσίες ανοδίωσης με μονάδα για ανοδίωση ΙΝΟΧ
• Μελέτη και υλοποίηση ολοκληρωμένων φωτοβολταϊκών πάρκων

Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Exalco τα τελευταία χρόνια εστιάζει στην ικανοποίηση των πελατών, στη συμμόρφωση με τους διεθνείς κανονισμούς-πρότυπα, τη συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών με σεβασμό στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον. Αφουγκράζεται τις ανάγκες του πλανήτη και επενδύει τόσο στην εξοικονόμηση ενέργειας όσο και στην «πράσινη» ενέργεια μέσω ΑΠΕ έχοντας εγκαταστημένη συνολική ισχύ 20MW.

Η εταιρεία με σεβασμό σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, ανακυκλώνει τις α΄ και β΄ ύλες, διαχειρίζεται τα απόβλητα, εξοικονομεί ενέργεια με κύριο στόχο την ελαχιστοποίηση του ανθρακικού αποτυπώματός της. Έχει πιστοποιηθεί για την Περιβαλλοντική Διαχείριση σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO 14001:2015 και για την Ενεργειακή Διαχείριση σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO 50001:2018.

Για την παραγωγή «πράσινης» ενέργειας η εταιρεία έχει εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά συστήματα στις βιομηχανικές στέγες των εργοστασίων και φωτοβολταϊκά πάρκα σε ιδιόκτητα οικόπεδα.

Η Exalco αντιλαμβάνεται το ρόλο της Βιώσιμης Ανάπτυξης αναπτύσσοντας Πολιτικές που επιδιώκουν να ικανοποιήσουν τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες της κοινωνίας κατά τρόπο που να εξασφαλίζει τη βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και, κυρίως, τη μακροπρόθεσμη ευημερία χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ευημερία των επόμενων γενεών. Δημιουργεί συνθήκες για μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη με ταυτόχρονη εξασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος.

Δεσμεύεται για ένα πιο βιώσιμο μέλλον και θέτει ως στόχο μέχρι το 2025 (σε βάθος 3ετίας) η παραγωγική διαδικασία να τροφοδοτείται 100% από παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια μέσω δικών της ΑΠΕ.

Πιστοποιητικά ποιότητας

Η Exalco, έχοντας ως μόνιμο στόχο την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών της εφαρμόζει πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης της Ποιότητας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Προτύπου ISO 9001:2015.

Η εταιρεία με σεβασμό σε θέματα περιβάλλοντος, ανακύκλωσης των υλικών, διαχείρισης των αποβλήτων, εξοικονόμησης της ενέργειας και ελαχιστοποίησης του αποτυπώματος του άνθρακα εφαρμόζει πιστοποιημένα Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης βάσει του Διεθνούς Προτύπου ISO 14001:2015 και Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης βάσει του Διεθνούς Προτύπου ISO 50001:2018.

Με επίκεντρο τον άνθρωπο η εταιρεία εφαρμόζει πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης της Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Προτύπου ISO 45001:2018.

Για την ποιότητα των προϊόντων διέλασης η Exalco εφαρμόζει Σύστημα Ελέγχου της Παραγωγής σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο EN15088:2005 (CE Marking για τα Δομικά Προϊόντα).

Επίσης είναι πιστοποιημένη με Qualicoat, Qualideco και Qualimarine για την ποιότητα της επιφανειακής επεξεργασίας με ηλεκτροστατική βαφή και με Qualanod (Architectural & Industrial) για την ποιότητα της επιφάνειας με την επεξεργασία της ανοδίωσης.

Απάντηση