Europa Profil Αλουμίνιο: Με σταθερότητα και δυναμική πρωταγωνιστικά στην αγορά

Europa Profil Αλουμίνιο ελληνική Βιομηχανία Αλουμινίου

Η Europa Profil Αλουμίνιο Α.Β.Ε. είναι η ισχυρότερη εταιρεία διέλασης στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1974 από τον Λυμπαρίτ Τ. Τζιρακιάν και έκτοτε αναπτύσσεται με συνεχείς επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό, τεχνολογία και σε ανθρώπινο δυναμικό.

[su_spacer size=”10″]Αποτελεί μέρος του Ομίλου Τζιρακιάν που ειδικεύεται στα κατασκευαστικά υλικά ανώτερης ποιότητας με έτος ίδρυσης το 1964. Οι εταιρείες μέλη του Ομίλου είναι η Europa Profil Αλουμίνιο Α.Β.Ε., η Σωληνουργεία Λ. Τζιρακιάν Profil Α.Ε., η EOKTE Α.Ε., η ΑΛΜΕ Α.Β.Ε.Ε., η Technosol Ε.Π.Ε. και η Profil Αλουμίνιο – Εξαρτήματα  Α.Β.Ε.Ε. Τα κεντρικά της γραφεία και οι μονάδες παραγωγής βρίσκονται στην βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων.

Σήμερα 40 και πλέον έτη αργότερα έχει υλοποιήσει το στόχο της να γίνει μία από τις μεγαλύτερες και πιο αναγνωρισμένες εταιρίες αλουμινίου στην Ελλάδα με περισσότερους από 350 υπαλλήλους.

Οι εγκαταστάσεις της εκτείνονται σε 177.000 τ.μ., με 35.000 από αυτά να είναι κτίρια παραγωγής, αποθήκες και γραφεία. Διαθέτει περισσότερους από χίλιους πιστοποιημένους και εκπαιδευμένους κατασκευαστές αλουμινίου. Τέλος αριθμεί τέσσερις (4) ιδιόκτητες Εκθέσεις των προϊόντων της, καθώς και πλήθος Εκθέσεων που ανήκουν σε κατασκευαστές του δικτύου της σε όλη την επικράτεια.

Η Europa σήμερα διαθέτει τρεις (3) αυτοματοποιημένες γραμμές διέλασης με ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 24,000 τόνων προφίλ αλουμινίου, πάνω από 1,200 ενεργούς κωδικούς προφίλ και πάνω από 4,000 μήτρες. Επιπλέον διαθέτει τρεις (3) αυτοματοποιημένες γραμμές Ηλεκτροστατικής Βαφής με ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 25,000 τόνων. Οι δύο από αυτές είναι κάθετες, υψηλής απόδοσης και συνεχούς ροής, ενώ η τρίτη είναι οριζόντια γραμμή παραγωγής.

Η σύγχρονη διακοσμητική μονάδα βαφής τύπου ξύλου έχει συνολικά τέσσερις (4) γραμμές. Οι δύο γραμμές είναι για προφίλ και οι υπόλοιπες δύο για πάνελ αλουμινίου. Τέλος στην εταιρία υπάρχει τμήμα ειδικών κατεργασιών με μια γραμμή κοπής, γραμμή διάτρησης και δυνατότητα επιπρόσθετων κατεργασιών επεξεργασίας, δυνατότητα ειδικών θερμικών κατεργασιών παραγώγων διέλασης που διασφαλίζουν τις καθορισμένες μηχανικές ιδιότητες, και τμήμα έρευνας και ανάπτυξης συστημάτων αλουμινίου.

Η εταιρία επιτυγχάνει ανώτερη διαχείριση αποθεμάτων μέσω μιας σύγχρονης ρομποτικής μονάδας διαχείρισης αποθεμάτων που χειρίζεται 1400 θέσεις για προφίλ αλουμινίου. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι ακόμη και κατά την διάρκεια της κρίσης η εταιρία συνεχίζει και επενδύει σε μηχανολογικό εξοπλισμό, είτε αναβαθμίζοντας τις υπάρχουσες δυνατότητες είτε με την προσθήκη νέων μηχανημάτων.

Βασικά χαρακτηριστικά της σημερινής Europa Profil είναι η σταθερότητα και η δυναμική. Τα χαρακτηριστικά αυτά πηγάζουν από την πολυετή παρουσία στην αγορά, το διαρκώς εξελισσόμενο μέγεθός, το οργανωμένο δίκτυο, τη θέση της στη συνείδηση του Έλληνα καταναλωτή αλλά και την κερδοφόρα επιχειρηματική της δραστηριότητα.

Με βάση τα παραπάνω χαρακτηριστικά η εταιρία λειτουργεί σήμερα πρωταγωνιστικά στην αγορά με προσήλωση στην ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στο δίκτυο της, τους συνεργάτες της και τους τελικούς χρήστες, γεγονός που αναγνωρίζεται από τους ίδιους και την αγορά.

Η οργάνωση της εταιρίας έχει τα παρακάτω βασικά χαρακτηριστικά:

 • Περίπου 1000 πιστοποιημένους και εκπαιδευμένους κατασκευαστές αλουμινίου
 • Ισχυρή διαφημιστική και προωθητική παρουσία σε όλα τα μέσα επικοινωνίας
 • Αξιόπιστο και στενά συνδεδεμένο με την πολιτική της εταιρίας δίκτυο εμπόρων σε όλη την Ελλάδα
 • Δίκτυο εταιρικών εκθέσεων με σκοπό την προώθηση και υποστήριξη των συνεργατών της εταιρίας
 • Δίκτυο με πάνω από 50 εκθέσεις κατασκευαστών με την ονομασία Europa Club
 • Περισσότερα από 50 πιστοποιημένα προϊόντα για τον κατασκευαστή αλουμινίου
 • Καθημερινή τεχνική υποστήριξη από εξειδικευμένη ομάδα τεχνικών αλουμινίου
 • Τμήμα έρευνας και ανάπτυξης με εξειδικευμένους έμπειρους βιομηχανικούς σχεδιαστές
 • Πιστοποιημένα προϊόντα σε Κοινοποιημένα εργαστήρια της Ελλάδας και του Εξωτερικού

Παράλληλα, η Europa δημιούργησε ένα ειδικό τμήμα προκειμένου να καλύψει τη ζήτηση για ενημέρωση σε αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, γραφεία μελετών και ενεργειακούς επιθεωρητές.

Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα είναι σε θέση να παρέχει με αξιοπιστία σε κάθε ενδιαφερόμενο εμπεριστατωμένες πληροφορίες, πολύτιμες συμβουλές και έγκυρες τεχνικές μελέτες για τα συστήματα αλουμινίου, καθώς και να προτείνει λύσεις σε οτιδήποτε προκύψει σχετικά με αυτά.

Όσον αφορά στην εξαγωγική δραστηριότητα, σήμερα αποτελεί το 25% των συνολικών πωλήσεων της και αναπτύσσεται σταθερά. Το τμήμα έχει στελεχωθεί από καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό με πολυετή εμπειρία στην εξαγωγική δραστηριότητα, επιτυγχάνοντας υψηλή ποιότητα προϊόντων αλλά και εξυπηρέτησης τόσο σε χρόνους παράδοσης όσο και σε συνολική υποστήριξη των αναγκών του κάθε πελάτη ξεχωριστά πριν αλλά και μετά την πώληση, δημιουργώντας σταθερές μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης.

Επετειακές σειρές 40 χρόνων

Στα πλαίσια του εορτασμού των 40 και πλέον χρόνων από την ίδρυσή της από τον αείμνηστο Λιμπαρίτ Τ . Τζιρακιάν, η Europa, επιμένοντας διαχρονικά στον σχεδιασμό και την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων της υψηλότερης ποιότητας και προδιαγραφών, λανσάρει στην αγορά επετειακές σειρές αρχιτεκτονικών συστημάτων.

Οι σειρές αυτές έρχονται να προστεθούν στη γκάμα των καθιερωμένων αρχιτεκτονικών συστημάτων της εταιρίας, αναδεικνύοντας τον επετειακό χαρακτήρα των 40 χρόνων, το οποίο σηματοδοτείται από τη χρήση του λογότυπου 40 years Anniversary Series.

Ο επετειακός χαρακτήρας αποτυπώνεται και στις ονομασίες των σειρών με το διακριτικό Α40, με το Α να παραπέμπει στο Anniversary. Οι σειρές αυτές εντάσσονται ξεχωριστά στην κατηγορία των υβριδικών σειρών με το αναγνωρίσιμο λογότυπο Hybrid. Συνοδεύονται από το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της τυπολογίας κάθε σειράς (SI, SL, PH, HS κτλ).

Οι επετειακές σειρές των 40 χρόνων χαρακτηρίζονται από σύγχρονο σχεδιασμό, ιδιαίτερα υψηλές επιδόσεις και πιστοποιήσεις, σφραγίζοντας ιδανικά την μετάβαση της εταιρίας σε μία νέα δεκαετία, ενισχύοντας την υψηλή υπεροχή και ποιότητα που είναι συνυφασμένα με το όνομα Europa.

Αποστολή: Ισχυρή και αξιόπιστη

Αποστολή και στόχος της εταιρίας είναι να αποτελεί ένα υψηλής αξίας συνεργάτη για τους πελάτες της παρέχοντας υψηλού επιπέδου ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα αλουμινίου, επαγγελματική υποστήριξη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση, εκπληρώνοντας παράλληλα τις δεσμεύσεις της απέναντι στην κοινωνία, τα στελέχη και το περιβάλλον.

Πλαίσιο Αξιών

Το πλαίσιο αξιών της Europa συνοψίζεται εν συντομία στα παρακάτω:

 • Πρώτη προτεραιότητα είναι η υγιεινή και η ασφάλεια των εργαζομένων
 • Η δημιουργία συνθηκών συνεχούς ανάπτυξης και πρωταγωνιστικής θέσης στο τομέα της
 • Να διαμορφώνει ίσες ευκαιρίες για τα στελέχη της με στοιχεία προσωπικής ανάπτυξης, σεβασμού και ενδυνάμωσης της επαγγελματικής προσωπικότητας
 • Οι κυρίαρχες εταιρικές αξίες είναι η επικοινωνία, η ομαδική εργασία, ο επαγγελματισμός
 • Η Διοίκηση της εταιρίας να ενθαρρύνει τη έκφραση ιδεών, την συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων

Η Europa έχει δεσμευτεί στο να χτίσει ένα καλύτερο μέλλον εξελισσόμενη διαρκώς ως η καλύτερη εταιρία στον τομέα δραστηριοποίησής της. Οι κυρίαρχες εταιρικές αξίες είναι η επικοινωνία, η συλλογική εργασία, η ευελιξία και η έμφαση στην πρόοδο και ο επαγγελματισμός.

Η προσέγγιση της διοίκησης της εταιρίας ενθαρρύνει την ανταλλαγή ιδεών και τη συμμετοχή των εργαζομένων στη λήψη αποφάσεων έχοντας θεσπίσει τόσο διαδικασίες κατάθεσης προτάσεων από τους εργαζόμενους, όσο και τελετές βράβευσης των καλύτερων ιδεών και προτάσεων που έχουν κατατεθεί από τους εργαζόμενους, κατά τακτά διαστήματα.

Τα προϊόντα

Τα προϊόντα της Europa χρησιμοποιούνται σε ποικίλες εφαρμογές εμπορικών και καταναλωτικών κατασκευών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της βαριάς βιομηχανίας και σε άλλους σχετικούς κλάδους, διαμορφώνοντας ένα δυναμικό κατάλογο προϊόντων για την Ελληνική και Διεθνή αγορά. Επίσης, η εταιρία διακρίνεται για τη δυνατότητα της να διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό τη τάση των τελικών προϊόντων συνδεδεμένων με υψηλές προδιαγραφές σχεδιασμού και πιστοποίησης. Για αυτό και έχει υψηλό μερίδιο αγοράς σε συστήματα αλουμινίου στην Ελληνική αγορά.

Η Europa παράγει μια πλήρη σειρά επώνυμων προϊόντων και custom made προφίλ, βασισμένων σε ακριβείς προδιαγραφές για τους πιο ποιοτικούς και απαιτητικούς πελάτες σε παγκόσμια κλίμακα.

Μια μεγάλη γκάμα προφίλ είναι διαθέσιμη για:

 • Αρχιτεκτονικές εφαρμογές
 • Εμπορικές εφαρμογές
 • Βιομηχανικές εφαρμογές

Οι αρχιτεκτονικές και εμπορικές εφαρμογές περιλαμβάνουν καινοτόμα επώνυμα συστήματα αλουμίνιου οικιακής χρήσης, προσόψεις, πόρτες, παράθυρα, κάγκελα, κουφώματα, συστήματα εξωτερικών χώρων, σκίασης, εξαρτήματα αλουμινίου και άλλα. Τα «Υβριδικά» συστήματα της εταιρίας, αφορούν αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου με υψηλούς συντελεστές θερμομόνωσης, όπου συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας υπέρ του τελικού χρήστη καθώς παρέχουν υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης, αλλά και πολλά άλλα πλεονεκτήματα όπως ηχομόνωση, ασφάλεια και υψηλή αισθητική.

Στο επίπεδο των βιομηχανικών εφαρμογών η Europa είναι σε θέση να παράγει τα περισσότερα κράματα αλουμινίου της σειράς 6XXX σε διάφορες βαθμίδες τεχνητής γήρανσης. Τα πιο συνηθισμένα κράματα που χρησιμοποιούνται, είναι: EN-AW 6060 [AlMgSi0,5], EN-AW 6063 [Al Mg0,7Si], EN-AW 6005A [AlSiMg(A)] και EN-AW 6082 [AlSi1MgMn].

Οι εφαρμογές καλύπτουν ευρύ φάσμα προϊόντων, ανάμεσα στα οποία φωτιστικά, έπιπλα, ηλεκτροβιομηχανικές φαρμογές, χρήσεις σε λευκές οικιακές συσκευές, αμιγώς βιομηχανικές εφαρμογές, κιγκλιδώματα αλουμινίου, χρήσεις θερμοκηπίων, ανελκυστήρες, οδηγοί κουρτινών, είδη προβολής και προώθησης, περσίδες διανομής αέρος.

Παράλληλα διατίθενται πιστοποιημένα συστήματα φωτοβολταϊκών βάσεων από υψηλής αντοχής κράμα αλουμινίου, κατάλληλα για φωτοβολταϊκά πάρκα και εγκαταστάσεις.

Προσανατολισμός στο Marketing

Η Europa είναι μια επιχείρηση προσανατολισμένη στο μάρκετινγκ. Η στρατηγική, η δομή και η κουλτούρα, που αντιπροσωπεύουν τις βασικές αρχές της εταιρίας, εξασφαλίζουν ότι το μίγμα του μάρκετινγκ που εφαρμόζεται αντικατοπτρίζει την ξεκάθαρη εταιρική θέση. Αρκετά δομικά χαρακτηριστικά της εταιρίας έχουν αναπτυχθεί με τα χρόνια:

 • Above & Below the Line καινοτόμες καμπάνιες προώθησης και νέα κανάλια επικοινωνίας στοχεύοντας στα κοινά που ενδιαφέρουν την εταιρία και συγκεκριμένα τους κατασκευαστές αλουμινίου, τους αρχιτέκτονες, τους μελετητές και τους τελικούς καταναλωτές.
 • Εξακρίβωση των αναγκών και επιθυμιών των τελικών καταναλωτών και των κατασκευαστών αλουμινίου μέσω συστηματικής έρευνας αγοράς.
 • Ανάπτυξη νέων προϊόντων, διαχείριση των προϊόντων και καινοτομία μέσω Έρευνας και Ανάπτυξης.
 • Δημιουργία αξίας μέσω εμπιστοσύνης και πιστότητας στα προϊόντα, καθώς και αποτελεσματική τιμολογιακή πολιτική.
 • Αποτελεσματικό και οργανωμένο σύστημα μεταφορών, διανομής και εταιρικών εκθέσεων, κάνοντας τα προϊόντα εύκολα προσβάσιμα στους πελάτες.
 • Επαγγελματική εξυπηρέτηση μετά την πώληση και εργαλεία παρακολούθησης της αγοράς.

Τα χαρακτηριστικά αυτά συνδυασμένα έχουν δώσει στην Europa ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε επίπεδο μάρκετινγκ, διαφοροποιώντας και δυναμώνοντας την εταιρία από τον ανταγωνισμό. Οι τέσσερις αρχές της εταιρίας: «βέλτιστη ποιότητα, βέλτιστη τιμή, ταχύτατη παράδοση και άψογες υπηρεσίες» αντιπροσωπεύουν την κυρίαρχη φιλοσοφία της εταιρίας και θέτουν τις βάσεις για μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία και ένα βιώσιμο μέλλον.

Συστήματα Ποιότητας

Στην Europa η λέξη ποιότητα είναι συνυφασμένη με τις λέξεις δέσμευση, συνέχεια, αξιοπιστία και προδιαγραφές. Οι πολιτικές ποιότητας εφαρμόζονται σε:

 • Πελάτες
 • Εργαζόμενους
 • Περιβάλλον

Η εταιρία διαθέτει ένα πλήρες εξοπλισμένο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου και μία εξελιγμένη ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης με τον αρτιότερο εξοπλισμό ώστε να διασφαλίζει τη βέλτιστη ποιότητα σε κάθε βήμα της παραγωγικής διαδικασίας.

Όλα τα προϊόντα της εταιρίας είναι πιστοποιημένα σε Διεθνή Κοινοποιημένα Εργαστήρια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η Europa είναι πρώτη βιομηχανία διέλασης αλουμινίου στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε σύμφωνα με το πρότυπο ποιότητας ISO 9001. Εφαρμόζεται ομοιόμορφο σύστημα διαχείρισης συμβατό με ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 και OHSAS 18001:2007. Όλα τα συστήματα πιστοποιούνται από την Bureau Veritas. Η μονάδα ηλεκτροστατικής βαφής είναι πιστοποιημένη με τα διεθνή πιστοποιητικά QUALICOAT, QUALIDECO και Seaside Class, που εγγυώνται ότι τα τελικά προϊόντα δε φέρουν οποιοδήποτε ελάττωμα στη βαφή.

Η Europa φέρει επίσης πιστοποιήσεις CE, TUV & IFT Rosenheim σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά των προϊόντων τόσο στα επώνυμα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου όσο και στα φωτοβολταϊκά συστήματα.

Υποστήριξη Έργων

Η Europa έχει αναλάβει και υλοποιήσει με επιτυχία πολλά μεγάλα έργα στην Ελλάδα και ταυτόχρονα αποτελεί την πρώτη επιλογή για κατασκευές πολυτελών κατοικιών.

Επιπλέον, μία εξειδικευμένη ομάδα επαγγελματιών από το τμήμα Έργων υποστηρίζει και συνεργάζεται καθημερινά με Αρχιτέκτονες, Μελετητές και Πολιτικούς Μηχανικούς. Πολλοί από αυτούς βασίζονται στην Europa για τα σχέδια και τις κατασκευές τους, καθώς προσφέρει μεγάλο εύρος αξιόπιστων, ανθεκτικών και καλοσχεδιασμένων προϊόντων.

Η ακρίβεια στην παραγωγή και η γρήγορη παράδοση είναι δύο από τα χαρακτηριστικά που την κάνουν ξεχωριστή ως εταιρία. Η Europa αντιλαμβάνεται κάθε κατασκευή ως μοναδική. Γι αυτό το λόγο τα προϊόντα της σχεδιάζονται και κατασκευάζονται ώστε να ικανοποιούν κάθε ανάγκη.

Άνθρωποι & Περιβάλλον

Η ασφάλεια είναι ουσιαστικής σημασίας για την εργασιακή κουλτούρα της Europa. Ορίζει το πώς θα πραγματοποιηθεί η δουλειά, διαμορφώνει τον τρόπο που οργανώνονται τις δραστηριότητες. Οι διαδικασίες ασφαλείας αναβαθμίζονται τακτικά για να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες.

Όλοι στην Europa είναι εκπαιδευμένοι σε πρακτικές στον τομέα της υγείας και της ασφάλειας, καθώς η εταιρεία εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Υγείας & Ασφάλειας στους χώρους εργασίας (μονάδες HSM) σύμφωνα με το πρότυπο OHSAS.

Από τη Διοίκηση έως το τελευταίο υπάλληλο, οι άνθρωποί της είναι προσηλωμένοι στη συνεχή βελτίωση των συνθηκών εργασίας προκειμένου να προστατευθεί η Υγεία και η Ασφάλεια των καθημερινών λειτουργιών καθώς και η ασφάλεια των πελατών και επισκεπτών στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.

Επίσης, τα συστήματα ασφαλείας ελέγχονται και βελτιώνονται μέσα από την ενεργή συμμετοχή μιας εξειδικευμένης ομάδας με κεντρικό ρόλο τη συνεχή εξέταση όλων των πιθανών σημείων στις κτιριακές εγκαταστάσεις και την πρόταση διορθωτικών ενεργειών με σκοπό την περαιτέρω εφαρμογή των εταιρικών πρακτικών ασφαλείας.

Η Europa έχει δεσμευτεί για τον προσανατολισμό των εργαζομένων και τη συνεχή κατάρτιση. Ως κορυφαία εταιρία, επανεξετάζει το περιεχόμενο της κατάρτισης σε τακτική βάση και προσαρμόζεται για να ανταποκριθεί στις επιταγές των τελευταίων εξελίξεων και καινοτομιών κάθε φορά.

Με φιλοσοφία, εστιασμένη στο επίτευγμα, προσανατολισμένη στην ανάπτυξη, βασισμένη σε υψηλά πρότυπα επιχειρηματικής ηθικής με ορθές πρακτικές διαχείρισης είναι τα καθοριστικά χαρακτηριστικά της εργασιακής κουλτούρας της Europa.

Ταυτόχρονα, η Europa ενισχύει τις δημιουργικές δυνατότητες του προσωπικού της μέσω καινοτόμων προγραμμάτων ανταλλαγής γνώσεων. Η συμμετοχή των εργαζομένων λειτουργεί ως καταλύτης για την ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την διαχείριση της ικανοποίησης των πελατών και την εταιρική ανάπτυξη. Αυτό βάζει την Europa μπροστά από τον ανταγωνισμό, αυξάνει την αποτελεσματικότητα της οργάνωσης σε όλες τις πτυχές των δραστηριοτήτων και εξασφαλίζει ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Από την ίδρυσή της, η Europa έχει αναλάβει την υποχρέωση να αποτελεί πρότυπο φροντίδας και ευθύνης εντός της κοινότητας που δραστηριοποιείται, υποστηρίζοντας ενεργά πρωτοβουλίες και έργα που προωθούν την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Επιλογή της εταιρίας είναι η ενεργή υποστήριξη δραστηριοτήτων των τοπικών κοινοτήτων που απηχούν στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, οι οποίες ενισχύονται περαιτέρω λόγω της συμμετοχής της Europa.

Συγκεκριμένα, προσφέρεται χρόνος, οικονομικοί πόροι και εμπειρία σε ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, ειδικά στα κομμάτια της εκπαίδευσης, της ευημερίας και του περιβάλλοντος. Κάποια παραδείγματα των κοινωνικών πρωτοβουλιών της Europa είναι η δενδροφύτευση 600 ελαιόδεντρων, γεωπονικές μελέτες στην τοπική χλωρίδα, η δημιουργία ενός αλσυλλίου, καμπάνιες ανακύκλωσης και αναπτυξιακά έργα υποδομών της τοπικής κοινότητας.

Απάντηση