Europa: Νέα βράβευση στα Health & Safety Awards 2021!

Η Europa για τρίτη συνεχόμενη χρονιά βραβεύεται στα Health & Safety Awards, για τις βέλτιστες πρωτοβουλίες, τη στρατηγική και την πολιτική που ακολούθησε την περίοδο της πανδημίας, με επίκεντρο τους εργαζομένους και τους συνεργάτες της.


Η συνέπεια, η μεθοδικότητα και η ομαδικότητα είναι στο DNA της εταιρείας και αποτελεί την κινητήριο δύναμη που σε κρίσιμες συνθήκες αποδεικνύει την ετοιμότητά της να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά.

Η υποψηφιότητα της Europa με τίτλο «Europa: Η προστασία της ζωής και η ασφάλεια των εργαζομένων το πρώτο μας μέλημα» κατατέθηκε στην κατηγορία «COVID-19: Resources for the workplace».

Το βραβείο παρέλαβαν η κα Δήμητρα Κοντρογιάννη, Director του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού και ο κος Νίκος Φλώρος Υπεύθυνος Ασφαλείας και τήρησης των Περιβαλλοντικών Όρων της Europa, τα τμήματα των οποίων «σήκωσαν» το μεγαλύτερο βάρος της υλοποίησης της στρατηγικής σε αυτό το πεδίο.

Με δεδομένη την επαγρύπνηση και την ευθύνη της, απέναντι στους εργαζομένους, η Europa κατάφερε να μειώσει στο ελάχιστο τον αντίκτυπο της πανδημίας παρουσιάζοντας βέλτιστες πρακτικές στις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Αρχική προσπάθεια αποτέλεσε η εξάλειψη της αβεβαιότητας που δημιούργησε η πανδημία στους εργαζομένους, μέσω της δημιουργίας κλίματος ασφάλειας, σιγουριάς και σταθερότητας για όλους! Από την διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων στο εργασιακό τους περιβάλλον, μέχρι την καθημερινή ενημέρωση αναφορικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, η Europa επιχείρησε να αποτελέσει φάρο σταθερότητας σε μια ταραγμένη και επισφαλή καθημερινότητα λόγω των συνθηκών.

Με αυτό το στόχο συστάθηκε ομάδα σχεδιασμού και υλοποίησης της απαιτούμενης στρατηγικής από συγκεκριμένα τμήματα της εταιρείας. Ο σχεδιασμός πλάνου δράσης από την Διοίκηση πήρε σάρκα και οστά στην οργανωσιακή αναδιάταξη της εταιρείας.

Οι αλλαγές αυτές έγιναν με γνώμονα την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης και τον καθορισμό κανόνων και πρακτικών λειτουργίας υπό τις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν.

Παράλληλα, η Europa πραγματοποίησε όλες εκείνες τις ενέργειες που κρίθηκαν απαραίτητες, χωρίς να υπολογίσει το κόστος, ώστε να εξασφαλίσει την προστασία των εργαζομένων και των συνεργατών στους χώρους του εργοστασίου. Ο βιομηχανικός χαρακτήρας της εταιρείας αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στην διεύρυνση της απομακρυσμένης εργασίας και συνεπώς μεγάλος αριθμός μέτρων έπρεπε να ληφθούν στους χώρους του εργοστασίου και των γραφείων.

Λόγω της ανθρωποκεντρικής κουλτούρας που έχει χαράξει η Αντιπρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της Europa κα Τζιρακιάν Ανούς, έγινε σημαντική επένδυση στην διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος, το οποίο χαρακτηρίζεται από ψυχολογική ασφάλεια στο οποίο οι εργαζόμενοι αισθάνονται ελεύθεροι να εκφραστούν. Με τον τρόπο αυτό προωθήθηκε ένα κλίμα ομοψυχίας και ενότητας σε περιόδους κρίσης, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορούν να παραμένουν αφοσιωμένοι στον κοινό τους στόχο.

Για την Europa το συναίσθημα ασφάλειας που νιώθουν οι άνθρωποί της αντανακλάται στην ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών!

Μένουμε Ασφαλείς, σημαίνει Μένουμε Europa!

Απάντηση