Etem: Τα συστήματά της κοσμούν σημαντικά αρχιτεκτονικά έργα

έργα

Η ΕΤΕΜ συνεχίζει να βάζει τη σφραγίδα της σε σημαντικά έργα στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη φορά συμμετέχει στο κτίριο του St.Catherine’s και σε κατοικία στη Βούλα, ενώ συμμετέχει ενεργά στην αναβάθμιση των αεροδρομίων της Σαντορίνης και της Ρόδου.


Τα σημαντικά έργα είναι τα εξής:

St.Catherine’s – Εγκαταστάσεις που ταιριάζουν με το καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών του

Το νέο κτίριο, που άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2020, παρέχει υπερσύγχρονους χώρους μάθησης και προσφέρει ένα περιβάλλον κατάλληλο για έμπνευση και εξέλιξη. Ο σχεδιασμός του κτιρίου είναι φιλόξενος, στιβαρός και πρακτικός, ένας χώρος που βοηθά τους μαθητές να προχωρήσουν μπροστά.

Το σχολείο προσφέρει ένα περιβάλλον στο οποίο στόχος δεν είναι μόνο η καλλιέργεια του μυαλού αλλά και το πως τα παιδιά θα καταφέρουν να αποκτήσουν συνείδηση και να γίνουν οι ηγέτες του μέλλοντος.

Η ΕΤΕΜ συμμετέχει ενεργά με τα συστήματά της:

  • Το Ε68, χρησιμοποιήθηκε στα σταθερά υαλοστάσια, σε παράθυρα και φεγγίτες. Σύστημα παραθύρων στιβαρής κατασκευής, με δυνατότητα επιλογής επιπέδου εξοικονόμησης και επιδόσεων. Ο επίπεδος σχεδιασμός του ικανοποιεί τις πλέον σύγχρονες αισθητικές απαιτήσεις.
  • Το Ε24, σύστημα συν επίπεδης πόρτας, προσφέρει αξιοπιστία και ασφάλεια καθώς αποτελεί μια λύση βαρέως τύπου για κύριες εισόδους.
  • Το Ε85, χρησιμοποιήθηκε σε διαφώτιστα στέγαστρα και υαλοπετάσματα. Σύστημα υαλοπετασμάτων με κολώνες και τραβέρσες, ικανό για όλες τις κτιριακές εφαρμογές καθώς διαθέτει μεγάλη γκάμα προφίλ.

Κατοικία στη Βούλα με τα πρωτοποριακά συστήματα της ΕΤΕΜ

etem-τα-συστήματά-της-κοσμούν-σημαντικά-έργα

Σε κατοικία υψηλών προδιαγραφών και αισθητικών απαιτήσεων, με ανάγκες μεγάλων ανοιγμάτων, στη Βούλα, πρωταγωνιστούν τα συστήματα Ε45 και Ε50 της ΕΤΕΜ.

etem-τα-συστήματά-της-κοσμούν-σημαντικά-έργα
  • Ε45: ανοιγοανακλινόμενο θερμομονωτικό σύστημα, με βελτιστοποιημένο σχεδιασμός που συνδυάζει τη μέγιστη δομική ευστάθεια με την οικονομικότερη διατομή αλουμινίου.
  • Ε50: ανασυρόμενο σύστημα από τις πλέον εξελιγμένες λύσεις, το σύστημα συνδυάζει τόσο την τυπική λειτουργία συρόμενων, όσο και των κουφωμάτων με μηχανισμό ανύψωσης. Με μοναδικές δυνατότητες για μια τόσο κομψή λύση, επιτρέπει την ενσωμάτωση φύλλων βάρους έως 400kg. Το E50, προσφέρει πλούσιο φυσικό φωτισμό στο εσωτερικό του κτιρίου, αλλά ταυτόχρονα και μείωση του κόστους υλικών της κατασκευής.

Αεροδρόμιο Ρόδου «Διαγόρας» & Αεροδρόμιο Σαντορίνης (JTR) με τα καινοτόμα συστήματα της ΕΤΕΜ

Το αεροδρόμιο της Ρόδου, πρόκειται πλέον για ένα σύγχρονο αεροδρόμιο διεθνών προδιαγραφών. Για τις ανάγκες της πλήρης ανακαίνισης και της αναδιαμόρφωσης του χώρου του αερολιμένα, επιλέχθηκαν τα συστήματα της ΕΤΕΜ που λόγω των τεχνικών τους χαρακτηριστικών, κρίθηκαν ικανά να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του επενδυτικού πλάνου της Fraport.

etem-τα-συστήματά-της-κοσμούν-σημαντικά-έργα

Στη Σαντορίνη, ο νέος αεροσταθμός 15.000 τ.μ. ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2021 αναβαθμίζοντας πλήρως την ταξιδιωτική εμπειρία, συνδυάζοντας την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες αεροδρομικές υποδομές.

etem-τα-συστήματά-της-κοσμούν-σημαντικά-έργα

Για τις ανάγκες της ανακατασκευής του αερολιμένα της Σαντορίνης, επιλέχθηκαν τα αναβαθμισμένα συστήματα της ΕΤΕΜ που κρίνονται ικανά να καλύψουν τις απαιτήσεις
λειτουργικότητας και αισθητικής.

Συστήματα ΕΤΕΜ

Το Ε75, ανοιγόμενο θερμομονωτικό σύστημα με ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά και μονωτικά υλικά που προσφέρουν αξιοπιστία και ενεργειακή αποδοτικότητα. Παρέχει τη δυνατότητα επιλογής επιπέδου εξοικονόμησης καθώς και την εφαρμογή αντιδιαρρηκτικού εξοπλισμού κλάσης RC2.

Για το αεροδρόμιο της Σαντορίνης επιλέχθηκε το σύστημα υαλοπετασμάτων με κολώνες και τραβέρσες Ε85, το οποίο μέσα από τη μεγάλη γκάμα προφίλ, επιτρέπει την προσαρμογή στις ειδικές απαιτήσεις κάθε πιθανού έργου.

Παράλληλα, το περιορισμένο εμφανές πλάτος των προφίλ, 50mm, εξασφαλίζει πλούσιο φυσικό φωτισμό στο εσωτερικό του αεροδρομίου. Ενώ για τον αερολιμένα Pόδου επιλέχθηκε μια παραλλαγή του Ε85 το Ε85 HSI, με υψηλότερες επιδόσεις στην ηχομείωση.

Απάντηση