Etem: Πρωτοπόρος Διεθνής Βιομηχανικός Όμιλος

Η Etem είναι ένας πρωτοπόρος διεθνής βιομηχανικός όμιλος, που ιδρύθηκε το 1971, και παράγει αρχιτεκτονικά συστήματα για κτηριακές χρήσεις,προφίλ αλουμινίου για την αυτοκινητοβιομηχανία και για βιομηχανικές εφαρμογές, όπως φωτοβολταϊκά συστήματα, μεταφορές, κ.λπ., με διεθνή προσανατολισμό και εξέχουσα θέση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Μεσόγειο.


Η πρώτη μονάδα παραγωγής του Ομίλου ξεκίνησε τη λειτουργία της τη δεκαετία του ’60 με την «Αλουμίνιο Αθηνών». Από τότε μέχρι σήμερα, η ΕΤΕΜ έχει μεγαλώσει, έχει διακριθεί και έχει κατακτήσει ηγετική θέση στην κατηγορία της εντός και εκτός Ελλάδας.

Στη μακρά πορεία της, η υψηλή ποιότητα των προϊόντων ΕΤΕΜ αποτελούσε και μέχρι σήμερα αποτελεί πρωταρχικό της στόχο. Η επαγγελματική εμπειρία της ΕΤΕΜ υπερβαίνει τα 45 χρόνια. Εξάγει σε περισσότερες από 20 χώρες στον κόσμο και διακρίνεται για την αξιοπιστία, τη συνέπεια και την έρευνά της στην εξέλιξη των προϊόντων της.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

 • Διαθέτει δύο υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία (1999), θυγατρικές εταιρείες στη Σερβία (2004), την Ουκρανία και τη Ρουμανία (2005), και την Αλβανία (2011), καθώς και αντιπροσωπείες στη Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία και Τουρκία.
 • Έχει παραγωγική δυνατότητα που ξεπερνά τους 40.000 τόνους ετησίως.
 • Εξάγει το 70% της παραγωγής της σε περισσότερες από 20 χώρες.
 • Πιστοποιείται το 2004 με το Διεθνές Πρότυπο EN-ISO 9000 για τις διαδικασίες, ΕΝ-ISO 14000 για τις πρακτικές της σε σχέση με το σεβασμό προς το περιβάλλον και ΕΝ-ISO 18000 για την ασφάλεια του προσωπικού.
 • Πιστοποιείται με TS16919 για την αυτοκινητοβιομηχανία, για ναυπηγικά προϊόντα από την Lloyd’s και με CE 89/106/ΕΕC για την παραγωγή αρχιτεκτονικών συστημάτων.

Όραμά της Etem είναι η συνεχής τεχνολογική πρωτοπορία, η άριστη ποιότητα, η αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πελατών, αλλά και η ταυτόχρονη επέκτασή μας στη διεθνή αγορά.

Στόχος της Etem είναι ο σχεδιασμός και η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και αισθητικής που βοηθούν στη βελτίωση της καθημερινότητας στο περιβάλλον της κατοικίας, του επαγγελματικού- ή του χώρου εργασίας.

Δέσμευσή της Etem είναι η δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας για τους πελάτες μας.

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Η ΕΤΕΜ φροντίζει την εμπιστοσύνη που της δείχνει η ανθρώπινη κοινωνία, να την ανταποδίδει όχι μόνο με τα προϊόντα της και τις υπηρεσίες της, αλλά και με έμπρακτες δράσεις κοινωνικής ευθύνης.

Για την ΕΤΕΜ, η Εταιρική Ευθύνη εστιάζεται σε ενέργειες που αφορούν το περιβάλλον και την κοινωνία.

Η Etem υλοποιεί την εταιρική της ευθύνη αναγνωρίζοντας την ανάγκη να είναι ενεργή ως εταιρεία στην υποστήριξη και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών που γειτνιάζουν με τις εγκαταστάσεις της.

Ως εταιρεία, παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας για τους ανθρώπους της και επενδύει στην προστασία του περιβάλλοντος με συνεχή εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η συνεισφορά της ΕΤΕΜ στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου είναι σημαντική καθώς μεγάλο μέρος της παραγωγής μας προέρχεται από την ανακύκλωση αλουμινίου.

Η Etem εφαρμόζει πιστά τις καλύτερες δυνατές πρακτικές σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, με σημαντικές επενδύσεις και τη λήψη μέτρων για τη βελτιστοποίηση του κύκλου παραγωγής.

Ακολουθεί νέες διαδικασίες στοχεύοντας στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της παραγωγής και την ελαχιστοποίηση κάθε πιθανότητας ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Στόχοι της εταιρείας είναι ο σχεδιασμός και η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και αισθητικής που βοηθούν στη βελτίωση της καθημερινότητας στο περιβάλλον της κατοικίας, του επαγγελματικού ή του χώρου εργασίας.

ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Κύριος στόχος της ΕΤΕΜ είναι «μηδενικά ατυχήματα» όσο αφορά την ασφάλεια του προσωπικού.

Προκειμένου να το επιτύχει αυτό, ακολουθεί πιστά ένα πρόγραμμα βελτίωσης των συνθηκών εργασίας και ασφάλειας με βασικό εργαλείο την πιστοποίηση συστήματος διαχείρισης Υγιεινής και Ασφάλειας (ΟHSAS 18001:2007).

ΕΤΕΜ σημαίνει ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ…

Η ΕΤΕΜ περιλαμβάνεται στις πλέον καινοτόμες επιχειρήσεις αλουμινίου και πρωτοπόρησε επειδή:

 • Ξεκίνησε τη παραγωγή προφίλ αλουμινίου από τα μέσα της δεκαετίας του 1960.
 • Εφήρμοσε το πρώτο υαλοπέτασμα σε υψηλό κτήριο, στις αρχές του 1970.
 • Παρήγαγε στην Ελλάδα, ήδη από τη δεκαετία του ’80, τα νέας γενιάς αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου, εισάγοντας νέα δεδομένα στην ηχομείωση, την αισθητική, τη λειτουργικότητα (με κεντρικά λάστιχα για στεγανότητα) και για πρώτη φορά μηχανισμούς ανάκλησης για εύκολη λειτουργία του παράθυρου.
 • Έβαλε χρώμα στο αλουμίνιο ήδη από τη δεκαετία του ’80, υπηρετώντας έτσι τις νέες ανάγκες της σύγχρονης αρχιτεκτονικής αισθητικής.
 • Εγκατέστησε χυτήριο για την παραγωγή εξειδικευμένων κραμάτων αλουμινίου.
 • Σχεδίασε και προσέφερε θερμομονωτικά συστήματα από το τέλος της δεκαετίας του’80.
 • Ξεκίνησε πρώτη στην ΝΑ Ευρώπη το 1995 την παραγωγή σύνθετων πάνελ αλουμινίου (ETALBOND) με εξαγωγές σε όλο τον κόσμο.
 • Σχεδίασε και παρήγαγε ολοκληρωμένα συστήματα υαλοπετασμάτων από τα μέσα της δεκαετίας του 1980.
 • Σχεδίασε και παρήγαγε ολοκληρωμένα συστήματα αεριζόμενων προσόψεων (ventilatedfacadesystems).
 • Το 2003 η ΕΤΕΜ ξεκινάει συνεργασία με αυτοκινητοβιομηχανία την προμήθεια προφίλ αλουμινίου για το MCSmart.
 • Από το 2013 η ΕΤΕΜ είναι εγκεκριμένος προμηθευτής στις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, AUDI, BMW, DAIMLER και JAGUAR.

α) …μέσα από συνεχή ΕΡΕΥΝΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Με επιστήμονες και έμπειρους τεχνικούς, το πλήρως εξοπλισμένο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της ΕΤΕΜ αποτελεί τον ιδανικό χώρο για την ανάπτυξη νέων λύσεων, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών μας.

Το τμήμα αποτελεί νευραλγικό τομέα της εταιρείας που συμβάλλει με πολυάριθμες καινοτομίες στην πρωτοπορία της εταιρείας.

Στη βάση αυτή, οι στόχοι της Έρευνας & Ανάπτυξης της ΕΤΕΜ είναι:

 • η προσέγγιση ενός κτηρίου συνολικά, σαν ένα περιβάλλον
 • η περαιτέρω ενίσχυση πρακτικών τεχνολογίας αιχμής
 • η ανάπτυξη νέων μεθόδων παραγωγής, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, την ηχομείωση, την ανθεκτικότητα, τη στεγανότητα και την αισθητική,
 • η υλοποίηση οικονομικά αποδοτικών λύσεων, απόλυτα προσαρμοσμένων στις ανάγκες των πελατών της
 • η προσπάθεια ικανοποίησης κάθε αρχιτεκτονικής απαίτησης

β) …στην ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Με στόχο τη βελτίωση του τελικού προϊόντος, η ΕΤΕΜ καινοτομεί και είναι από τις πρώτες εταιρείες που:

 • παράγει προφίλ αλουμινίου (α) για αρχιτεκτονικά συστήματα (β) για βιομηχανική χρήση,
 • έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με το ISO 9001-2000 και πληροί τις πιο απαιτητικές Ευρωπαϊκές και διεθνείς προδιαγραφές,
 • έχει ετήσια δυναμικότητα παραγωγής άνω των 40.000 τόνων,
 • εφήρμοσε την επιφανειακή επεξεργασία με ανοδίωση,
 • εφήρμοσε την κάθετη ηλεκτροστατική βαφή για την επίτευξη σταθερής ποιότητας και αύξησης της παραγωγικότητας, αλλά και την οριζόντια βαφή για μεγαλύτερη ευελιξία και συντόμευση του χρόνου παράδοσης,
 • εφήρμοσε την τεχνολογία βαφής σε απομίμηση ξύλου (τεχνολογία powdertopowder) για μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο,
 • έχει επενδύσει σε υπεραυτοματοποιημένες πρέσες και συνοδευτικό εξοπλισμό με δυνατότητες παραγωγής μεγάλου αριθμού προφίλ για αρχιτεκτονικές και βιομηχανικές εφαρμογές ευρέων διαστάσεων και βάρους.
 • εγκατέστησε συστήματα ανάκτησης σόδας (καθαρισμός με το φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα ανάκτησης σόδας με στόχο την μείωση των αποβλήτων),
 • κατήργησε την επιφανειακή επεξεργασία με χρώμιο και εφήρμοσε την επεξεργασία με το φιλικό προς το περιβάλλον τιτάνιο,
 • διαθέτει τμήμα περαιτέρω μηχανικής επεξεργασίας των προφίλ.

γ) …στα ΠΡΟΪΟΝΤΑ 

Τα προϊόντα σχεδιάζονται και πιστοποιούνται σύμφωνα με τα αυστηρότερα Ευρωπαϊκά Πρότυπα.

Ακολουθώντας τις σύγχρονες απαιτήσεις στην αρχιτεκτονική, η ΕΤΕΜ εξελίσσει διαρκώς νέα προϊόντα και λύσεις που θα ικανοποιήσουν κάθε σύγχρονη εφαρμογή. Όλα τα προϊόντα μας σχεδιάζονται με βάση τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης.

ΠΡΟΦΙΛ αλουμινίου

Η παραγωγή προφίλ αλουμινίου υπήρξε από την αρχή ένας σημαντικός τομέας για την ΕΤΕΜ.

Από το 1960, ξεκινώντας από απλές εφαρμογές όπως «στάνταρντ» διατομές, η ΕΤΕΜ εξελίχθηκε σε έναν σημαντικό προμηθευτή προφίλ αλουμινίου και είναι από τις πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα που παρήγαγε προφίλ «επί σχεδίω». Τα προϊόντα της χρησιμοποιούνται πλέον σε πάρα πολλές βιομηχανικές και βιοτεχνικές εφαρμογές, π.χ. και αμαξώματα επαγγελματικών οχημάτων, ψύκτρες για καλοριφέρ αλουμινίου, σκάλες, σκαλωσιές, κάγκελα, σύγχρονα φωτοβολταϊκά συστήματα, κ.ά.

Προϊόντα της ΕΤΕΜ χρησιμοποιούνται σε πάρα πολλές βιομηχανικές εφαρμογές, όπως, αμαξώματα επαγγελματικών οχημάτων, ψύκτρες για καλοριφέρ αλουμινίου, σκάλες, σκαλωσιές, κάγκελα, σύγχρονα φωτοβολταϊκά συστήματα, κ.ά.

Προφίλ αλουμινίου για Βιομηχανικές εφαρμογές κι εξειδικευμένα προϊόντα

Η ΕΤΕΜ στέκεται δίπλα στον πελάτη της και τον στηρίζει στην επίτευξη των στόχων του με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της: από απλές διατομές (στάνταρντ) πολλαπλών χρήσεων, καρέ / λάμες/γωνίες ενός προφίλ αλουμινίου για ναυπηγικές χρήσεις, πλαίσια και ρόδες ποδηλάτων, προφίλ αλουμινίου για καρότσες φορτηγών έως και ηλεκτρολογικές εφαρμογές.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Από το 1971 όπου τα αρχιτεκτονικά συστήματα της ΕΤΕΜ χρησιμοποιήθηκαν στο τότε ψηλότερο κτήριο των Βαλκανίων με ύψος 103 μέτρα και 28 ορόφους, στην χρήση προφίλ ΕΤΕΜ για την κατασκευή του Defense στο Παρίσι, την παραγωγή σύνθετων πάνελ αλουμινίου, ETALBOND, και σήμερα με την παρουσίαση συστημάτων Αεριζόμενων προσόψεων (VFS) η ΕΤΕΜ πρωτοπορεί δίνοντας νέα δυναμική στην αισθητική και την ενεργειακή επέμβαση σε νέα και υφιστάμενα κτήρια.

Η ΕΤΕΜ είναι δίπλα στον αρχιτέκτονα ή τον μηχανικό όταν απαιτούνται λύσεις πέρα των συμβατικών. Με μία ομάδα μηχανικών και αρχιτεκτόνων αναλύουμε τις ανάγκες του έργου, προτείνουμε τη βέλτιστη λύση και όποτε χρειαστεί σχεδιάζουμε νέες λύσεις έτσι ώστε το όραμα του αρχιτέκτονα να γίνει πραγματικότητα.

Σε στενή συνεργασία με τους αρχιτέκτονες, η ΕΤΕΜ εξέλισσε τα προϊόντα της σύμφωνα με τις ανάγκες της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, Με επιτυχημένες καινοτόμες λύσεις και εφαρμογές στη διάρκεια της μακράς πορείας της, η ΕΤΕΜ έχει καταξιωθεί ως εταιρεία ανάπτυξης ολοκληρωμένων λύσεων με βάση τις ειδικές αρχιτεκτονικές ανάγκες των πελατών της, επειδή:

 • Δημιουργεί καινούργια προϊόντα και λύσεις, που καλύπτουν τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε μεγάλου αρχιτεκτονικού έργου που αναλαμβάνει.
 • Συνεργάζεται στενά με τον αρχιτέκτονα, και σχεδιάζει λύσεις «παντρεύει» υπάρχοντα προϊόντα με νέα, ειδικά σχεδιασμένα για την κάθε περίπτωση.
 • Μέσα από διαρκή έρευνα και ανάπτυξη η ΕΤΕΜ έχει εξελίξει και προσφέρει 360ο λύση με μια σειρά προϊόντων που καλύπτουν σχεδόν όλες τις ανάγκες σε ένα κτήριο που προορίζεται για κατοικία ή επαγγελματική χρήση, όπως ανοιγόμενες και συρόμενες πόρτες, παράθυρα και υαλοπετάσματα, ρολά, συστήματα σίτας, κάγκελου και αεριζόμενων προσόψεων, σκιάδια, μεταλλικές πόρτες ασφαλείας και αξεσουάρ, καθώς και διαχωριστικά γραφείου.

δ) …στις Υπηρεσίες

Από την ίδρυσή της η ΕΤΕΜ επενδύει σε υπηρεσίες που παρέχουν επιπρόσθετη αξία στους πελάτες και τα προϊόντα της.

Στην ΕΤΕΜ έχουν αναπτυχθεί υπηρεσίες πάντα με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του συνεργάτη της.

Η Etem είναι δίπλα στον αρχιτέκτονα με εξειδικευμένο τμήμα υποστήριξης σε όλη την διάρκεια της μελέτης και ολοκλήρωσης του έργου.

Η εταιρεία είναι δίπλα στον κατασκευαστή με εξειδικευμένα μέσα όπως ηλεκτρονικά προγράμματα κατασκευής και κοστολόγησης, έκδοσης σήμανσης CE, τεχνικές εκπαιδεύσεις και ενημερώσεις, καθώς και με την διαδικτυακή προβολή των έργων του.

Η ETEM είναι κοντά στον ιδιώτη με σύγχρονες ηλεκτρονικές υπηρεσίες (Internet) και εφαρμογές που τον βοηθούν να κατανοήσει καλύτερα τις επιλογές που έχει ανάλογα με τις δικές του εξατομικευμένες ανάγκες.

Στον επαγγελματία που θα μπορέσει να ενημερωθεί για όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο επαγγελματικό κτήριο καθώς και τις σύγχρονες τάσεις χρήσης υλικών εξωτερικών επικαλύψεων (facades).

Και τέλος στην τεχνική εταιρεία με υποστηρικτικές υπηρεσίες κατά την διάρκεια κοστολόγησης και υλοποίησης του έργου.

ε) …στην Πιστοποίηση

Η ΕΤΕΜ επενδύει συνεχώς στην παραγωγή και την πιστοποίηση των συστημάτων της ακολουθώντας τις αυστηρότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Ανταγωνιζόμενη κορυφαίες Ευρωπαϊκές εταιρείες στη κατεύθυνση αυτή, η ΕΤΕΜ έχει επενδύσει στη δημιουργία θαλάμου δοκιμών, που έχει εγκατασταθεί σε συνεργασία με το Γερμανικό Ινστιντούτο δοκιμών IFT Pozenheim.

Ο θάλαμος δοκιμών δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάζει όλα τα προϊόντα της σε όλα τα στάδια εξέλιξής τους, έτσι ώστε το τελικό προϊόν να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εταιρείας και του πελάτη.

Η ΕΤΕΜ επενδύει στην εκπαίδευση και το λογισμικό (software) του κατασκευαστή και του δικτύου διανομής με ηλεκτρονικά προγράμματα, για την ανάπτυξη customized λύσεων, καθώς και την παροχή συστηματικής εκπαίδευσης για την πιστοποίηση. Η μεθοδολογία Quality Assurance της ΕΤΕΜ περιλαμβάνει πολυδιάστατους ελέγχους της ποιότητας των υλικών σύμφωνα με τις αυστηρότερες ευρωπαϊκές επιτρεπόμενες ανοχές, την ποιότητα επιφανειακής επεξεργασίας (βαφής), τη συσκευασία, την εύκολη μεταφορά και αποθήκευση.

Πιστοποιητικά ΕΤΕΜ:

 • Σύστημα διαχείρισης υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία OHSAS 18001:2007 από την Lloyd’s Register Qualityassurance
 • Πιστοποιητικό ελέγχου παραγωγής, 89/106/EEC από την Lloyd’s
 • Σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης BSENISO 14001:2004 από την Lloyd’s
 • Σύστημα διαχείρισης ποιότητας BSENISO 9001:2008 από την Lloyd’s
 • Qualideco / qualicoat

β) Οι Συνεργάτες

Η ETEM επενδύει στις μακροχρόνιες σχέσεις με τους συνεργάτες της που βασίζονται στην εμπιστοσύνη, την αξιοπιστία και τη συνέπεια.

Ξεκινώντας από την αρχική ιδέα, βοηθάει τους συνεργάτες της να επιλέξουν το καλύτερο προϊόν ή την κατάλληλη λύση για τις απαιτήσεις τους, διευκολύνοντάς τους να ορίσουν τις προδιαγραφές του έργου.

Προσφέρει επίσης, τεχνική υποστήριξη ή εκπαίδευση στον κατασκευαστή και στον εγκαταστάτη των προϊόντων ΕΤΕΜ, προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις του χρήστη.

Etem-βιομηχανικός-όμιλος

To σήμερα…

Από το 2014 μέχρι σήμερα η εταιρεία Etem συμμέχει δυναμικά στα Συνέδρια του Κλάδου Αλουμινίου και σε Αρχιτεκτονικές εκδηλώσεις.

…Το Μάιο του 2019 προσχώρησε στη Διεθνή Επαγγελματική Ένωση του Συμβουλίου για τα υψηλά κτίρια και τον Σεπτέμβριο συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο Αλουμινίου.

Τον Οκτώβρη του 2019, βραβεύτηκε στα Manufacturing Excellence Awards με ένα Χρυσό Βραβείο για τη Στρατηγική και την Ηγεσία και ένα Αργυρό Βραβείο για την Καινοτομία και τη Δημιουργικότητα.

Τον Νοέμβριο του 2019, γίνεται επίσημα η στρατηγική συνεργασία της Etem με την διεθνώς αναγνωρισμένη πορτογαλική εταιρεία Hyline, η οποία προσφέρει καινοτόμες μινιμαλιστικές λύσεις αλουμινίου. Επιπλέον, διοργανώνει 5ο ETEM Façade Conference, στη Σόφια και συμμετέχει στο 14ο Συνέδριο «Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονικές Κατασκευές» και στην έκθεση Xenia.

Το Δεκέμβριο του 2019, η Etem έλαβε το βραβείο επιχειρηματικής Αριστείας Treasures of Greek Tourism 2019 και παρουσιάζει τα νέα της προϊοντικά συστήματα. Σχεδιάζει και παράγει προφίλ αλουμινίου για όλες τις αρχιτεκτονικές τάσεις. Τα νέα συρόμενα συστήματα ΕS 70, E50 EVO, E50 FF και ES 38 με υψηλές επιδόσεις, είναι ιδανικά για όλες τις αρχιτεκτονικές εφαρμογές.

Με ένα ιδιαιτέρως μακρόπνοο σχέδιο δράσεων σε θέματα καινοτομίας και δημιουργικότητας, η ΕΤΕΜ αναμένεται να διαθέσει 20% περισσότερους πόρους το 2020 έτσι ώστε να καταστεί μια εταιρεία με ισχυρές βάσεις, στελέχωση, επιδόσεις και αποτελεσματικότητα, ικανή να ανταγωνιστεί τόσο σε ζητήματα ποιότητας, όσο και σε ζητήματα οικονομικής φύσεως.

Το μακρόπνοο σχέδιο απαιτεί δράσεις έρευνας και ανάπτυξης, συμμετοχή στους σημαντικότερους οργανισμούς του Εθνικού και Ευρωπαϊκού στερεώματος, συνεργασία με τους πλέον διακεκριμένους φορείς πιστοποίησης και φυσικά επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό ικανό να φέρει εις πέρας τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει μια εταιρεία του εκτοπίσματος της ΕΤΕΜ.

Etem-βιομηχανικός-όμιλος

H εταιρεία ETEM αποφάσισε να ακολουθήσει ένα πολυδιάστατο πλάνο με σκοπό την μετεξέλιξη της σε μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες του κλάδου σε διεθνές επίπεδο.

Για το λόγο αυτό αποφασίστηκαν μια σειρά από δράσεις διαφορετικού τύπου οι οποίες επικεντρώνονται σε ζητήματα καινοτομίας και δημιουργικότητας με απώτερο στόχο τη ριζική μεταβολή των διαθέσιμων στην αγορά προϊόντων τα οποία θα μεταβάλλουν το μείγμα πωλήσεων και θα αυξήσουν σημαντικά την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και εν τέλει την κερδοφορία της επιχείρησης.

Etem-βιομηχανικός-όμιλος

Απάντηση