ΕΤΕΜ: Χορηγός στην ημερίδα ΔΟΜΕΣ INDEX 04 – ‘ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ’

Η ΕΤΕΜ χορηγός στην ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΟΜΕΣ INDEX 04 – ‘ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ’ που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μουσείο Μπενάκη, στις 4 Ιουνίου 2016. Κατά την διάρκεια της, 45 Έλληνες αρχιτέκτονες κάτω των 45 ετών, παρουσίασαν στο κοινό το έργο που έχει επηρεάσει περισσότερο την αρχιτεκτονική πρακτική τους. Στην ημερίδα, που διήρκεσε από τις 10:30 έως τις 18:00, η προσέλευση ξεπέρασε, συνολικά, τα 700 άτομα επιβεβαιώνοντας την επιτυχημένη προβολή της σε τύπο (έντυπο και ηλεκτρονικό), ραδιόφωνο, και τηλεόραση.

Τα έργα που παρουσιάστηκαν χρονολογούνται από το 1808 μέχρι σήμερα και προέρχονται από, συνολικά, 10 χώρες και 4 ηπείρους. Αφορούν σε ένα εντυπωσιακό εύρος χρήσεων: ιδιωτικές κατοικίες, πολυκατοικίες, στοές, περίπτερα, μουσεία, θέατρα, εκκλησίες, σχολεία και σιδηροδρομικούς σταθμούς. Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να τα γνωρίσουν, να τα συσχετίσουν, και τελικά να αποκομίσουν μια σαφή εικόνα των αναφορών και προθέσεων της νέας γενιάς Ελλήνων αρχιτεκτόνων, η οποία εμπλουτίστηκε από τις τοποθετήσεις 10 καταξιωμένων Ελλήνων αρχιτεκτόνων, οι οποίοι είχαν την ευθύνη του συντονισμού.

Τo ΔΟΜΕΣ INDEX, το οποίο εκδόθηκε στο διαδίκτυο τον Ιούνιο του 2013 περιλαμβάνει, πλέον, 345 έργα, ακολουθώντας την προγραμματική δήλωση των ΔΟΜΩΝ να αναρτούν δυο νέα έργα κάθε εβδομάδα. Μέχρι σήμερα, το ΔΟΜΕΣ INDEX έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 200.000 μοναδικοί χρήστες, με τους μοναδικούς χρήστες του τελευταίου μήνα να ανέρχονται σε περισσότερους από 11.000. Εκτός των έργων, το ΔΟΜΕΣ INDEX φιλοξενεί και παρουσιάσεις περισσοτέρων των 40 εταιρειών.

Απάντηση