Εtem: Χορηγός στην έκθεση SYMBOLS & Iconic Ruins

Εtem: Χορηγός στην έκθεση SYMBOLS & Iconic Ruins

Η ΕΤΕΜ στήριξε με χορηγία την έκθεση SYMBOLS & Iconic Ruins, μέρος του εθνικού προγράμματος για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.


137 καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες και θεωρητικοί των τεχνών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζουν 110 έργα στην έκθεση SYMBOLS & Iconic Ruins, στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ).

Η έκθεση διερευνά τους τρόπους που αντιλαμβανόμαστε, και προσεγγίζουμε τα ισχυρά πολιτισμικά σύμβολα, συγκεντρώνοντας υπό ένα κοινό νοηματικό πλαίσιο σύγχρονα έργα τέχνης και αρχιτεκτονικής από σημαντικούς καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πολλά έργα δημιουργήθηκαν ειδικά για την έκθεση και θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά, ενώ θα προβάλλονται ντοκιμαντέρ αρχιτεκτονικής και τέχνης καθώς και σπάνιο υλικό αρχείου. Παράλληλα δημιουργήθηκε και η ψηφιακή εκδοχή της έκθεσης, σε τρισδιάστατη αλληλεπιδραστική απεικόνιση, στα ελληνικά και τα αγγλικά, προκειμένου να είναι προσβάσιμη και ψηφιακά στο κοινό.

Απάντηση