Επιβεβαιώθηκαν τα σημάδια ανάκαμψης του κατασκευαστικού κλάδου στην έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019

κατασκευαστικού-κλάδου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επαγγελματική έκθεση του κλάδου της οικοδομής και των κατασκευών ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 18 έως και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.


Οι χιλιάδες επαγγελματίες του κατασκευαστικού κλάδου και της οικοδομής που αγκάλιασαν με τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους την έκθεση, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις και τα πιο σύγχρονα και καινοτόμα προϊόντα γύρω από την οικοδομική και κατασκευαστική δραστηριότητα.

Στην έκθεση συμμετείχαν κορυφαίες και εξειδικευμένες επιχειρήσεις από τους κλάδους δομικών υλικών, προϊόντων τσιμέντου, μόνωσης και στεγανοποίησης, κονιαμάτων – βελτιωτικών, ειδών υγιεινής, κουφωμάτων, χρωμάτων, δαπέδων – ψευδοροφών, δομικών υλικών, κουφωμάτων, μαρμάρων – γρανιτών, εργαλείων και μηχανημάτων, και άλλων κλάδων της οικοδομικής δραστηριότητας.

Στην ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019 συμμετείχαν οι Περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου με περίπτερα στα οποία φιλοξενούνταν τοπικές επιχειρήσεις του οικοδομικού κλάδου.

Β2Β Συναντήσεις – Εκδηλώσεις

Μεγάλο ενδιαφέρον εξάλλου εκδηλώθηκε για τις B2B συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019.

Έγιναν εκατοντάδες ραντεβού μεταξύ εκθετών και εκπροσώπων μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών από 17 χώρες της Μέσης Ανατολής, Αφρικής, Ασίας και Ευρώπης με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε πολυάριθμες συνεργασίες για εξαγωγές προϊόντων ελληνικών επιχειρήσεων.

Με θερμό ενδιαφέρον ανταποκρίθηκαν οι επαγγελματίες επισκέπτες της ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019, οι οποίοι συμμετείχαν στις παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης.

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου πρώτη ημέρα της έκθεσης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – συζήτηση του ΤΕΕ με θέμα για το αύριο του κλάδου της Οικοδομής.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Στασινός, ο γενικός γραμματέας χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος Ε. Μπακογιάννης και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης επαγγελματικής δραστηριότητας του ΤΕΕ Ν. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στα γραφειοκρατικά εμπόδια αλλά και στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η έλλειψη εξειδικευμένων επιστημόνων, εξαιτίας του brain drain.

Ταυτόχρονα ειδική μνεία έγινε από τους ομιλητές του ΤΕΕ στις πρωτοβουλίες για άρση της γραφειοκρατίας και διευκόλυνση της οικοδομικής δραστηριότητες που έχει αναλάβει το Επιμελητήριο όπως το ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης οικοδομικών αδειών e-adeies.

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ενότητα Architects Talk by Archisearch.gr με θέμα: Architecture in the era of change από το Βασίλη Μπαρτζώκα, το περιοδικό Archisearch.gr και επιμέλεια του Design Ambassador, στην οποία αρχιτέκτονες από τα κορυφαία γραφεία της χώρας, ανέπτυξαν τη δική τους οπτική πάνω στα trends και τα μοντέλα ανάπτυξης στις κατασκευές.

Τέλος στο πλαίσιο της ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα Atelier Αρχιτεκτόνων, κατά την οποία αναπτύχθηκε διάλογος για την καθημερινή πρακτική του επαγγέλματος του αρχιτέκτονα και τέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την ποιότητα και ποσότητα του παραγόμενου αρχιτεκτονικού έργου στην Ελλάδα.

Μεγάλη ανταπόκριση είχαν οι παράλληλες εκδηλώσεις του Open Space που διοργάνωσε το περιοδικό Building Green για ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων θεμάτων όπως η Τεχνική Οδηγία ΤΕΕ αναφορικά με τους υαλοπίνακες ασφαλείας, η εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια, οι επιχειρηματικές τάσεις για θέματα ακουστικής και ηχοαπορρόφησης, τα συστήματα αποκεντρωμένου αερισμού με ανάκτηση θερμότητας, προτάσεις για την ενέργεια στα κτίρια, συστήματα αυτοπαραγωγής φωτοβολταϊκών για κτίρια και net metering – φωτοβολταϊκά και άλλα.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019, εκθέτες και επισκέπτες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2020, με τον πήχη να μπαίνει ακόμη πιο ψηλά.

κατασκευαστικού-κλάδου

Άλλωστε η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και η αναμενόμενη περαιτέρω βελτίωση του κλίματος στην αγορά των κατασκευών, αυξάνουν κατακόρυφα το ενδιαφέρον για τη επόμενη διοργάνωση της έκθεσης.

Η επαγγελματική έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019 διοργανώθηκε από τις εταιρείες ROTA AE και TEXPO ΑΕ 18 έως τις 20 Οκτωβρίου 2019 στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019 τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του ΣΕΒ, του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Πειραιώς.

κατασκευαστικού-κλάδου

Απάντηση