Εντυπωσιάζει η κατοικία στην Πάρο σχεδιαμένη από Θεσσαλονικιούς Φοιτητές

Πάρο
Print Friendly, PDF & Email

Η Startup εταιρεία online διακόσμησης HomeBody.gr από την Θεσσαλονίκη παρουσιάζει την αναμόρφωση μιας θερινής κατοικίας στην Πάρο, εισάγοντας καινοτόμα χαρακτηριστικά στο σχεδιασμό οικημάτων και τουριστικών καταλυμάτων.


Μια “πισίνα που γυαλίζει” και μια θέα που κόβει την ανάσα μεταξύ άλλων στην Αρχιτεκτονική Μελέτη των: Αδάμ Σπύρος, Φοιτητής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΑΠΘ, Αναγνώστου Σαραφιανός, Φοιτητής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την Φωτορεαλιστική Απεικόνιση των: Μηνάς-Μάριος Κόντης, Φοιτητής Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Πα.Μακ.

Ο Μηνάς, ο ιδρυτής της Homebody.gr, μιλάει για το νέο εντυπωσιακό έργο που εντυπωσιάζει ανάμεσα και στα υπόλοιπα που συγκαταλέγονται στο πορτφόλιό της ομάδας.

Τα βράχια και η απότομη ακτή, δυο ανεπιθύμητα σημεία για κάθε παραθαλάσσια κατοικία, στην προκείμενη περίπτωση αξιοποιούνται με σκοπό να εντρυφήσουμε στη δυναμική που θέλουμε να έχει η αρχιτεκτονική μας.

Έτσι, στην ακτή Λαλαντώνη, στο Άσπρο Χωριό, αποφασίσαμε κυριολεκτικά μια γυαλιστερή πισίνα καθρέπτης να κρέμεται πάνω από το γκρεμό, επεμβαίνοντας συνειδητά στο φυσικό τοπίο, θέλοντας να ελευθερωθούμε από κάθε περιορισμό και να τη συνδέσουμε με το πέλαγος.

Η κατοικία «Πισίνα που γυαλίζει» βρίσκεται σε εδαφική έκταση καλυμμένη από ελαιόδεντρα και δίνει την εντύπωση πως αιωρείται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Φωλιασμένη στο χείλος του γκρεμού σαν ένα δέντρο ελιάς στη κορυφή του λόφου, η κατοικία αυτή προσφέρει σε ιδιοκτήτες και επισκέπτες όχι μόνο μια μαγευτική πανοραμική θέα στο Αιγαίο, αλλά και την εμπειρία της πλήρους απομόνωσης.

Το λευκό βρίσκεται παντού ολόγυρα, πιστό στα χρώματα των Κυκλάδων.

Συγχρόνως, προκειμένου να ενισχύσουμε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της οικίας χρησιμοποιούμε πέτρα ως οικοδομικό υλικό για την κατασκευή της πρόσοψης και καλύπτουμε μεγάλες επιφάνειες με ξύλο καρυδιάς.

Κατά συνέπεια, επιτυγχάνεται μια υπέροχη αντίθεση.

Τις πρώτες πρωινές και απογευματινές ώρες, το θέαμα γίνεται ακόμη πιο εξαίσιο, καθώς ο γιγάντιος καθρέπτης που πλαισιώνει τη πισίνα αντανακλά την αυγή και το ηλιοβασίλεμα, χρωματίζοντας τα βράχια φυσικά.

Αυτή η ανακαίνιση επιδιώκει να δημιουργήσει ένα νέο σχέδιο που θα συγχωνεύει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Πάρου, με νέες ιδέες και ρηξικέλευθες χρήσεις γνωστών υλικών.

Η χρήση πάνελ καθρέπτη στη πισίνα αλλά και η τοποθέτηση υαλοπινάκων δίπλα από παραδοσιακή πέτρα, είναι στοιχεία που αποδεικνύουν την οπτική μας.

Το οικόπεδο έχει έκταση 5 στρεμμάτων και η κατοικία με τους υπαίθριους χώρους της καταλαμβάνει συνολικά 400 τετραγωνικά.

Η κατασκευή της πισίνας βρίσκεται υπό μελέτη, ώστε να μην υπάρξει επέμβαση στο φυσικό περιβάλλον αλλά παράλληλα να δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι αιωρείται.

Πηγή: parallaximag.gr

Απάντηση