Εντυπωσίασε η έκθεση Xenia 2019 στο Metropolitan Expo

Xenia

32.000 επαγγελματίες από όλους τους νευραλγικούς τομείς του τουριστικού κλάδου έδωσαν το «παρών» επιβεβαιώνοντας την σημαντική συμβολή της έκθεσης Xenia στην βαριά βιομηχανία της χώρας.


Η Xenia 2019 έχει ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία έχοντας για ακόμα μία χρονιά αφήσει έντονο το σημάδι της στην εξέλιξη του επιτυχημένου τουριστικού μοντέλου της χώρας.

Όντας η σημαντικότερη πλατφόρμα για την επίτευξη εμπορικών συμφωνιών, έφερε κοντά τους 550 εκθέτες της με 32.000 decision makers από 20.600 επιχειρήσεις, δίνοντας την ευκαιρία να επιτευχθούν ποιοτικές και προσοδοφόρες συνεργασίες.

Μέσα από το κορυφαίο trade show για την τουριστική βιομηχανία της χώρας μας αναδείχτηκε μία τεράστια γκάμα προϊόντων για την αναβάθμιση των υπηρεσιών και των υποδομών για τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα, παρουσιάστηκαν ποιοτικές υποδομές με χαμηλό περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα και αναλύθηκαν μεταξύ άλλων και οι νέες διεθνείς τάσεις τουρισμού ανοίγοντας ουσιαστικά νέους ορίζοντες στο ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Επίσης, τις εντυπώσεις έκλεψε ο κατασκευαστικός κλάδος που φέτος ήταν ακόμα πιο διευρυμένος καλύπτοντας τις ανάγκες ακόμα και των πλέον απαιτητικών πελατών.

Όλες οι λύσεις για την κατασκευή, ανακαίνιση και εξοικονόμηση ενέργειας στα ξενοδοχεία παρουσιάστηκαν μέσα από 180 περίπτερα -συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων των επιχειρήσεων leader του κλάδου- που κάλυψαν συνολικά 12.500 τ.μ.

Όλοι οι άνθρωποι της ξενοδοχίας έδωσαν ραντεβού εδώ

Χαρτογραφώντας τους 32.000 και πλέον επισκέπτες της Xenia 2019, παρατηρούμε μεγάλη ποικιλία από όλο το φάσμα των τουριστικών επιχειρήσεων. Την μερίδα τους λέοντος είχαν οι decision makers ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων από 10.000+ επιχειρήσεις. Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία αρχιτεκτόνων και διακοσμητών από 3.000 περίπου γραφεία.

Γενικότερα οι επαγγελματίες επισκέπτες εκπροσώπησαν 20.600 επιχειρήσεις. Η παρουσία των ξενοδόχων και επιχειρηματιών από τον ξενοδοχειακό κλάδο, αντανακλά το έκδηλο επιχειρηματικό και επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τον συγκεκριμένο κλάδο, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η Xenia απαντά στις πραγματικές ανάγκες ενός από τους πιο βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, αυτού του Τουρισμού.

Παράλληλες εκδηλώσεις που «σχεδίασαν» το μέλλον του κλάδου

Έτσι πέρα από τα ομολογουμένως εντυπωσιακά εκθέματα και τα περίπτερα υπερπαραγωγές, όσοι έδωσαν το «παρών» στην Xenia μπόρεσαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους τόσο μέσα από τις παράλληλες εκδηλώσεις.

Χαρακτηριστική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στον κύκλο των ομιλιών του Digi Hotel καθώς η προσέλευση στο ειδικά διαμορφωμένο stage ξεκίνησε σχεδόν μία ώρα πριν την έναρξη της πρώτης εισήγησης.

Η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας έχει αλλάξει τα δεδομένα και στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων αλλά και στον τρόπο που οι ταξιδιώτες αναζητούν τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες. Οι ανάλυση από τους πλέον ειδικούς πάνω σε μία μεγάλη θεματολογική γκάμα που αφορά όλους όσοι δραστηριοποιούνται στην Φιλοξενία, είχε να αποτέλεσμα ο stage να είναι συνεχώς κατάμεστο.

Hotel Megatrends Project: Design & αειφορία βρέθηκαν στο επίκεντρο

Εγκωμιαστικά σχόλια απέσπασε το Hotel Megatrends που φέτος είχε κεντρικό θέμα «Καινοτομία και παράδοση».

Πέντε φημισμένοι αρχιτέκτονες και designers παρουσίασαν αντιστοίχως πέντε καινοτόμα concepts χώρων φιλοξενίας σε μια επιφάνεια 355 τ.μ., τοποθετώντας την αρχιτεκτονική και το design στο επίκεντρο ως βασικά εργαλεία δημιουργίας υπόβαθρου αξέχαστων εμπειριών.

Πιο συγκεκριμένα οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν ένα Reception Lounge, ένα Boutique Room, ένα Studio Room, ένα Εστιατόριο στη Φύση κι ένα Smartech Space σε πραγματικές συνθήκες. Η καινοτομία του Megatrends δεν περιορίστηκε μόνο στους απαράμιλλης αισθητικής και χρηστικότητας προαναφερθέντες χώρους καθώς ακριβώς δίπλα δημιουργήθηκε ένα ειδικός χώρος προκειμένου να πραγματοποιηθεί μία σειρά διαλέξεων με θεματικές ενότητες γύρω από την αρχιτεκτονική, τα υλικά κατασκευής, το marketing, την τεχνολογία, την οικολογία, τα trends φιλοξενίας κ.α.

Κλάδος Αλουμινίου

Ο Κλάδος του Αλουμινίου συμμετείχε δυναμικά σε όλο το εύρος των επιχειρήσεων, κυρίαρχα με την παρουσία της Ελληνικής Βιομηχανίας Διέλασης Αλουμινίου.

Η Alumil, η μεγαλύτερη Βιομηχανία σχεδιασμού και παραγωγής συστημάτων αλουμινίου στην Ελλάδα και από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Η Etem, η πρώτη Βιομηχανία Αλουμινίου στην μελέτη, σχεδιασμό και παραγωγής συστημάτων στην Ελλάδα εδώ και 50 χρόνια.

Η Europa Profil Αλουμίνιο με όλο το δυναμικό της εκθέτοντας όλη την γκάμα των αρχιτεκτόνων συστημάτων.

Η Βιομηχανία Elvial έχοντας ενεργειακές λύσεις σε παγκόσμια καινοτομία με τα ολοκληρωμένα θερμομονωτικά συστήματά της.

Η Exalco με όλη την στελέχωσή της παρουσίασε όλη την γκάμα των νέων ενεργειακών συστημάτων αλουμινίου και την Βιομηχανία Αλουμινίου Alfa Aluminium Systems με τα καινοτόμα συστήματα για την αναβάθμιση της ενεργειακής κλάσης στις κατοικίες και στους επαγγελματικούς χώρους. Συμμετείχαν και οι εταιρείες χρωμάτων.

Η Neokem, ελληνική εταιρεία χρωμάτων, από το 1972 σχεδιάζει και παράγει πούδρες Ηλεκτροστατικής Βαφής και Βιομηχανικά Χρώματα υψηλής τεχνολογίας.

Η Sherwin-Williams με ευρύ φάσμα πουδρών βαφής Syntha Pulvin για αρχιτεκτονικές εφαρμογές με ταυτότητα.

Xenia
Xenia
Xenia

Η G-S Στρατηγέλλης με ποιοτικά συστήματα εντομοπροστασίας, ηλιοπροστασίας και πτυσσόμενες πόρτες.

Xenia
Xenia
Xenia

Η Verpan με εξειδίκευση στις πόρτες ασφαλείας και παραγωγή πλαστικών και συνθετικών.

Xenia
Xenia

Eπίσης οι εταιρείες Vertical, Ideco, Alkat, Porta Impresa κ.α. Οι επισκέπτες είχαν επίσης την δυνατότητα να ενημερωθούν για τα τελευταία νέα, τις εξελίξεις, τις νέες τεχνολογίες και τις επενδυτικές ευκαιρίες.

Xenia
Xenia
Xenia

Πηγή: xenia.gr

Απάντηση