Εντυπωσιακή εξοχική κατοικία στο Αλιβέρι!

Οι Έλληνες αρχιτέκτονες έχουν και όραμα και ιδέες και φυσικά τις σχεδιαστικές ικανότητες να αναδεικνύουν οικήματα αλλά και το φυσικό τους περιβάλλον.Αυτή τη φορά θα πάμε μέχρι το κοντινό Αλιβέρι όπου η αρχιτέκτονας Ναταλία Κοκοσαλάκη (Natkoko Studio) δημιούργησε μια μοναδική κατοικία όπου δόθηκε έμφαση στους εξωτερικούς χώρους, καθώς ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την ανακαίνιση μόνο αυτών. Ένας διαβρωμένος μονολιθικός όγκος ήταν η αφετηρία του σχεδιασμού αυτής της κατοικίας ο οποίος στεγάζει την πισίνα, την αυλή και το bbq.
Το ζητούμενο ήταν τα 110 τ.μ. της κατοικίας να είναι όσο πιο εργονομικά σχεδιασμένα γινόταν, ώστε να φιλοξενούνται και επισκέπτες και κυρίως η ευρύτερη οικογένεια του ιδιοκτήτη, ενώ παράλληλα να υπάρχει πρόβλεψη ώστε με απλές παρεμβάσεις να μεγαλώσει η κατοικία στο μέλλον. Οι πρώτες ύλες σε όλη την κατοικία είναι εμφανείς, όπως το μπετόν, τα βράχια που προέκυψαν από την εκσκαφή του κτιρίου, η τσιμεντοκονία που καλύπτει τις υπόλοιπες επιφάνειες. Επιπλέον, η κατοικία είναι και οικολογική αφού εγκαταστάθηκαν φωτοβολταϊκά και δεξαμενές συλλογής νερού.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 35078″][/images_grid] Η τεράστια μπετονένια πλάκα στεγάζει και προστατεύει την αυλή και το bbq.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 35079″][/images_grid] Χάρη στα βράχια και τον κρυφό φωτισμό, η νυχτερινή όψη του οικήματος είναι εκπληκτική.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 35080″][/images_grid] Ήρεμος όγκος: αυτός θα μπορούσε να είναι ένας καλός χαρακτηρισμός για αυτό που βλέπεις!

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 35081″][/images_grid] Διακρίνονται τα φωτοβολταΪκά του κτιρίου αλλά και η… ζωγραφική πινελιά με το άνοιγμα και το δέντρο.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 35082″][/images_grid] Η κατοικία έχει και απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 35083″][/images_grid] Η πέτρα είναι ένα χαρακτηριστικό στο εσωτερικό του σπιτιού.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 35084″][/images_grid] Το πέτρινο μπάρμπεκιου είναι ιδανικό για κάθε περίσταση.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 35085″][/images_grid] Ένα μικρό σαλόνι έχει δημιουργηθεί με θέα την πισίνα.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 35086″][/images_grid] Η κουζίνα του σπιτιού.

Απάντηση