Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Το 2004 η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισε να συγκεντρώσει όλο το προσωπικό της σε έναν χώρο και έτσι διεξήγαγε έναν αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τα επερχόμενα κεντρικά της γραφεία, στην Φρανκφούρτη.


Κάπως έτσι, δημιουργήθηκε το εντυπωσιακό κτήριο που σήμερα στεγάζει τον εν λόγω οργανισμό και αποτελεί ένα έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου Coop Himmelblau, από τη Δανία.

Βέβαια, το οικοδόμημα δεν αποτελεί περιουσία της Τράπεζας, αλλά εκείνη πληρώνει ενοίκιο για τη στέγαση της εκεί.

Μιας και είναι γνωστό ό,τι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα έχει σαν ρόλο της τον περιορισμό των εξόδων των χωρών της Ε.Ε., είναι επόμενο κάθε κίνηση της να μελετάται προσεκτικά, αλλά και να σχολιάζεται από τα μέσα, όπως και συνέβη με αυτήν τη μετακόμιση της, για την οποία ειπώθηκε ό,τι καθυστέρησε τρία χρόνια και ξεπέρασε το όριο του προϋπολογισμού της, ο οποίος ανερχόταν στα 350 εκατομμύρια ευρώ.

Το οικοδόμημα της, αποτελείται από δυο πύργους, 185 και 165 μέτρων αντίστοιχα, ενώ αυτοί ενώνονται με ένα κοινό αίθριο.

Στον 41ο όροφο, βρίσκεται η αίθουσα συσκέψεων, όπου συγκεντρώνονται τα διοικητικά μέλη και πραγματοποιούν τα συνέδρια τους.

Σε μια σύνοψη, μπορεί κανείς να πει ό,τι τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αντανακλούν τη διαφορά ανάμεσα στην Ευρώπη του Νότου και του Βορρά, εκ των οποίων η πρώτη πασχίζει να επιβιώσει, ενώ η δεύτερη παρουσιάζει μια ισχυρή οικονομία.

Παρόλα αυτά, κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός, ό,τι πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό διαμάντι, που χαρακτηρίζεται από πολυτέλεια στην κατασκευή του, αλλά και απίστευτο μινιμαλισμό.

Πηγή: e-radio.gr

Απάντηση