ΕΝΚΑΣ: Συζήτηση για αθέμιτο ανταγωνισμό στον κλάδο των δομικών κατασκευών αλουμινίου

Η ΕΝΚΑΣ συνεχίζει τον αγώνα της για την αντιμετώπιση όλων των μορφών που λαμβάνει ο αθέμιτος ανταγωνισμός, στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας διεξήχθη ανοικτή συζήτηση στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά.


Η ΕΝΚΑΣ πραγματοποίησε ανοικτή συζήτηση στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στις 16 Οκτωβρίου 2017 με θέμα τον αθέμιτο ανταγωνισμό στον κλάδο των δομικών κατασκευών αλουμινίου και σιδήρου.

Εισηγητές της συνάντησης ήταν οι επιστημονικοί συνεργάτες του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Θανόπουλος και κ. Δ. Μπίμπας καθώς και ο επιστημονικός σύμβουλος του ΒΕΠ κ. Γ. Χαλόφτης οι οποίοι έδωσαν σημαντικά στοιχεία για τις αιτίες και τις συνέπειες των διαφόρων μορφών του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Συμμετείχαν συνάδελφοι κατασκευαστές, στελέχη εμπορικών επιχειρήσεων και εκπρόσωποι της βιομηχανίας.

Παρόντες από πλευράς φορέων, ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος και ο Πρόεδρος των εμπόρων Νομού Αττικής κ. Μιχάλης Ιωαννίδης.

Από το περιοδικό PROFIL ήταν παρών σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Γ. Γαζεπίδης.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις διαφορετικές απόψεις τους σε ένα περιβάλλον αλληλοσεβασμού, όπου η σύνθεση νέων προτάσεων και λύσεων ήταν προτεραιότητα.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΚΑΣ κ. Θ. Παγιάτης συμπερασματικά τόνισε, ότι ο αθέμιτος ανταγωνισμός μπορεί να προσεγγιστεί με πολλούς τρόπους, αλλά ο πιο σημαντικός είναι να τον δούμε σαν ένα τοξικό φαινόμενο, σαν μια σημαντική απειλή διάβρωσης με πρόδηλες οικονομικές διαστάσεις.

Ένα σύνολο τοξικών συμπεριφορών που παράγει θύματα και συνεπάγεται ένα βαρύ οικονομικό και κοινωνικό κόστος.

Διαμορφώνει ένα άνισο πεδίο ανταγωνισμού για τις έντιμες επιχειρήσεις στην αρένα της αγοράς.

Συγχρόνως στερεί πολύτιμους πόρους από την παιδεία, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια.

Η καταπολέμηση των τοξικών συμπεριφορών εκτός από το επίπεδο του ελέγχου της αγοράς ίσως χρειάζεται την ανάπτυξη ενός συνόλου δράσεων ευαισθητοποίησης και δέσμευσης, οι οποίες να απευθύνονται τόσο στους επαγγελματίες βιοτέχνες κατασκευαστές, στα εμπορικά καταστήματα του κλάδου, στην βιομηχανία και στους καταναλωτές.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε απονομή Πιστοποιητικών με πανευρωπαϊκή αναγνώριση για την ενεργειακή αποδοτικότητα και την εξοικονόμηση ενέργειας σε κατασκευαστές της ΕΝΚΑΣ, από τον Πρόεδρο του ΒΕΠ κ. Μιχάλαρο, τον Αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντόπουλο, καθώς και από τον Πρόεδρο των Εμπόρων αλουμινίου Νομού Αττικής κ. Ιωαννίδη.

Η ΕΝΚΑΣ συνεχίζει τον αγώνα της για την αντιμετώπιση όλων των μορφών που λαμβάνει ο αθέμιτος ανταγωνισμός στα πλαίσια μιας κοινής προσπάθειας προστασίας της αλυσίδας του κλάδου των δομικών κατασκευών αλουμινίου και σιδήρου αλλά και της κοινωνίας.

Απάντηση