ΕΝΚΑΣ Πειραιά: Συμμετοχή στη διαδικτυακή συζήτηση της ΓΣΕΒΕΕ & ΟΒΣΠ

ΕΝΚΑΣ-Πειραιά

Την Τετάρτη 12 Μαΐου, μέλη της ΕΝΚΑΣ Πειραιά συμμετείχαν στην διαδικτυακή συζήτηση που οργάνωσαν η ΓΣΕΒΕΕ με την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Πειραιά.


Στην εν λόγω εκδήλωση συζητήθηκαν αρκετά θέματα και εκφράστηκαν από τους εκπροσώπους των Σωματείων έντονοι προβληματισμοί για την επιστροφή στην κανονικότητα. Ο πρόεδρος κος Παντελής Σολιδάκης και μέλη του Δ.Σ. της ΕΝΚΑΣ Πειραιά, είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τα προβλήματα του κλάδου στον Πρόεδρο κο Γιώργο Καββαθά και τα μέλη της ΓΣΕΒΕΕ.

Αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων, στην έλλειψη τεχνικού προσωπικού, στον αθέμιτο ανταγωνισμό, στις αυξήσεις τιμών των πρώτων υλών, στην ανάγκη δημιουργίας νέων τμημάτων εκπαίδευσης στις δημόσιες τεχνικές σχολές και στην επιτακτική ανάγκη αδειοδότησης του επαγγέλματος.

Από τους συμμετέχοντες ζητήθηκε έντονα να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο ευκολότερης πρόσβασης σε προγράμματα χρηματοδότησης και Κρατικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αίτημα που κατά γενική ομολογία αφορά όλους τους βιοτέχνες και εμπόρους. Στο τέλος της διαδικτυακής συνάντησης ο κος Καββαθάς εξέφρασε για μια φορά ακόμα την υποστήριξή του και υποσχέθηκε να μεταφέρει στους αρμόδιους φορείς τα θέματα που απασχολούν σήμερα τους ανθρώπους που απαρτίζουν την ΟΒΣΠ.

Απάντηση