ΕΝΚΑΣ: Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε για ακόμα μία φορά η Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

ΕΝΚΑΣ-Κοπή-Πίτας

Κάθε χρόνο και καλύτερα. Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε για ακόμα μία φορά η εκδήλωση Κοπής Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ένωσης Νίκαιας – Κορυδαλλού.


Μέσα σε μία εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος πλέον θεσμός, η Κοπή Πίτας του ιστορικού Σωματείου Κατασκευαστών Αλουμινίου και Σιδήρου, Νίκαιας- Κορυδαλλού και Πέριξ.

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΤΕRRA VERDE» στη Νίκαια, συνάδελφοι μέλη και φίλοι του Σωματείου, εκπρόσωποι φορέων, εκπρόσωποι εταιριών του Κλάδου, έδωσαν δυναμικά το «παρών».

Το Διοικητικό Συμβούλιο στις επάλξεις, υποδέχονταν τους προσκεκλημένους με χαρά κάνοντας ό,τι καλύτερο, προκειμένου να αισθανθούν άνετα και να περάσουν ευχάριστα.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΚΑΣ κος Θεόφιλος Παγιάτης  και ο κος Γιώργος Γαζεπίδης από την Profilmedia, η οποία είχε αναλάβει την οργανωτική υποστήριξη απηύθυναν χαιρετισμούς στους προσκεκλημένους, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για τη μεγάλη συμμετοχή του Κλάδου.

Στην καθιερωμένη σύντομη ομιλία του ο κος Παγιάτης αναφέρθηκε στην οριακή βελτίωση της εισοδηματικής κινητικότητας, την ανεργία, την οικονομική μετανάστευση που παραμένει σε υψηλά ποσοστά στους νέους ανθρώπους.

Σχετικά με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στο σκέλος της κοινωνικής πολιτικής είπε, επιδοκιμάζουμε τις όποιες εισοδηματικές ενισχύσεις σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αλλά παράλληλα θεωρούμε επιβεβλημένη την μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις καθώς και την αποδοτική προς στην κοινωνία λειτουργία της φορολογίας.

Συνεχίζοντας με θέματα του Κλάδου αναφέρθηκε στην επίσκεψη μαθητών από το 1ου ΕΠΑΛ Δραπετσώνας στην Βιομηχανία Eurora Profil Αλουμίνιο ΑΒΕ και τόνισε χαρακτηριστικά, πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση και τα στελέχη της Europa για την εξαιρετικού επιπέδου φιλοξενία που πρόσφεραν στους επισκέπτες μαθητές και καθηγητές και για τις άριστες εντυπώσεις που αποκόμισαν από τον Κλάδο κατά την πρώτη τους επαφή.

Με σημαντικές αναφορές σε θέματα του Kλάδου όπως το ΠΟΒΑΣ FPC, τον αθέμιτο ανταγωνισμό, την τεχνική οδηγία τοποθέτησης κουφωμάτων κατέληξε στο ότι ο Kλάδος έχει ανάγκη έναν ουσιαστικό διάλογο με συναδέλφους, εμπειρογνώμονες, στελέχη της βιομηχανίας, καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης, μαθητές, ώστε να εξοπλιστεί καλύτερα, και μέσα από νέες πρωτοβουλίες να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς.

Ο Αναπληρωτής Γραμματέας κος Χαράλαμπος Φαραστέλης κάλεσε στη συνέχεια τους εκπροσώπους φορέων, να απευθύνουν χαιρετισμό προς τους καλεσμένους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κος Γεώργιος Καββαθάς, τόνισε ιδιαίτερα τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες με την αύξηση του κατώτατου μισθού καθώς και τα κίνητρα ανάπτυξης που χρειάζεται ο ιδιωτικός τομέας.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου κος Γεώργιος Δουκίδης, ο οποίος μίλησε για  τον Κλάδο του Αλουμινίου που συμβάλλει στα μέγιστα στην οικονομία της χώρας και αναφέρθηκε στις εξαγωγές του Αλουμινίου. Επισήμανε τη συνεργασία της ΕΕΑ με την ΠΟΒΑΣ.

Ο Γενικός Γραμματέας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Θεόδωρος Ματθιουδάκης μεταξύ άλλων εκφράστηκε θετικά για την συμμετοχή του Κλάδου στην εκδήλωση και συνεχάρη το Σωματείο της Νίκαιας για τις δραστηριότητές του.

Ο κος Χρήστος Λούσης Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών Υαλοπινάκων και εκπρόσωπος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών μίλησε για την εξαιρετική συνεργασία με την ΠΟΒΑΣ και την Τεχνική Οδηγία που αφορά τους Υαλοπίνακες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κος Γιάννης Παγκράτης Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Βιοτεχνών Υαλοπινάκων, Αθηνών – Πειραιώς.

Στη συνέχεια ο κος Σκαμνιωτάκης από την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Πειραιά απηύθυνε χαιρετισμό και τέλος ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Αλουμινίου Αττικής κος Μιχάλης Ιωαννίδης τόνισε ότι ο Κλάδος πρέπει να πορεύεται ενωμένος.

Ακολούθησε η Κοπή της Πίτας παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΚΑΣ.

Στιγμές συγκίνησης όταν ο Πρόεδρος κος Θεόφιλος Παγιάτης κάλεσε τον Άγγελο Παπαγρηγορίου, γιο του εκλιπόντος συνάδελφου και ενεργού μέλους του Σωματείου επί σειρά ετών Δημήτρη Παπαγρηγορίου, ο οποίος παρέλαβε τιμητική πλακέτα.

Την εκδήλωση πλαισίωσε το Ποντιακό μουσικοχορευτικό συγκρότημα Καύκασος  και το συγκρότημα του Αλέξανδρου Τσαλαπατάνη με ζωντανή μουσική  και τραγούδια.

Καθοριστική όπως πάντα η συμβολή των μεγάλων και μικρών χορηγών και των υποστηρικτών οι οποίοι στηρίζουν τις δράσεις του Σωματείου.

Μεγάλοι Χορηγοί: Altom, Extraplastica, Extracolor

Χορηγοί: Europa Profil Αλουμίνιο, Εtem, Εlval colour, Alumil, Aluminco, Alfa Aluminium Systems, Rmv-Βήχος, Αnalko, Neokem, Domus, Panidis, Aφοί Λ. Χριστονάκη, Teamroll, Κάβουρας, Οxal – Γ. Παπανικολάου

Υποστηρικτές: Exalco, Metaloumin, GS – Στρατηγέλλης, Δούκας, Planistar Sun Plus by Saint – Gobain, Inscreen, Κυζηρίδης, Nxs Doors Screens Interior, Sherwin – Williams,  Thiral, Κοταρίδης, Cal – Λεονταρίδης, Sentry.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην όμορφη εκδήλωση και ευχόμαστε Καλή Χρονιά με υγεία και καλές δουλειές.

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση