ΕΝΚΑΣ: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας με ευχάριστη διάθεση & αισιόδοξα μηνύματα

Με ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση η εκδήλωση του Σωματείου της Νίκαιας. Πάνω από τριακόσιοι δέκα φίλοι και φίλες, μέλη και εκπρόσωποι φορέων τίμησαν με την παρουσία τους στην καθιερωμένη εκδήλωση. Η ΕΝΚΑΣ κοιτάζει ΜΠΡΟΣΤΑ! Με προτάσεις και δράσεις αξιοποιώντας τις ανθρώπινες σχέσεις προκειμένου να συμβάλλει στην όποια δυνατή ανάκαμψη του κλάδου!

Η ΕΝΚΑΣ πραγματοποίησε την κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα με έντονα συναισθήματα συναδελφικότητας και αλληλοϋποστήριξης, με πολλά χαμόγελα, ευχάριστη διάθεση, αισιόδοξα μηνύματα, και ανταλλαγές εγκάρδιων ευχών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 στον Πολυχώρο ΑΒΑΚΙΟΝ, Παπαστράτου 55 και Θερμοπυλών στον Άγιο Διονύσιο κοντά στο λιμάνι του Πειραιά. Με εντυπωσιακή συμμετοχή που ξεπέρασε τα 310 άτομα, μέλη συνεργάτες, φίλες και φίλοι του ιστορικού Σωματείου, εκπρόσωποι φορέων και εταιρειών του Κλάδου έδωσαν δυναμικό «παρών» στην ξεχωριστή αυτή συνάντηση, η οποία μετά από τις επιτυχημένες εκδηλώσεις των περασμένων ετών έχει γίνει πλέον θεσμός.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου υποδέχθηκαν τους προσκεκλημένους με ιδιαίτερη χαρά και προσπάθησαν να τους ευχαριστήσουν δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους.
Ήταν μία εξαιρετική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και τίμησαν τους κατασκευαστές με την παρουσία τους οι κ.κ. Ανδριανός Μιχάλαρος πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ο Χάρης Δούκας επίκουρος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο Αθανάσιος Ντάνος λέκτορας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο Μιχάλης Ιωαννίδης πρόεδρος Συνδέσμου Εμπόρων Αλουμινίου Αττικής, ο Κωνσταντίνος Διαμαντής πρόεδρος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου (ΣΕΚΑ), η Ανατολή Παρασκευά και ο Θανάσης Μαρκουλής συνεργάτες της ΠΟΒΑΣ και εξειδικευμένοι εκπαιδευτές των κατασκευαστών.

Ο έφορος δημοσίων σχέσεων του Σωματείου κος Σπύρος Παπαδάκης και ο κος Γιώργος Γαζεπίδης από την PROFILMEDIA καλωσόρισαν ένθερμα τους παρευρισκόμενους εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους και την ικανοποίηση τους, για την μεγάλη προσέλευση των φίλων και συναδέλφων της ΕΝΚΑΣ, τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερη τιμή. Στην συνέχεια κάλεσαν τον πρόεδρο κ. Θεόφιλο Παγιάτη για την καθιερωμένη ομιλία του ο οποίος με προσεχτικές συνοπτικές αναφορές, έδωσε το στίγμα των θέσεων της ΕΝΚΑΣ, με καθαρές τοποθετήσεις και κυρίως προτάσεις. Μεταξύ άλλων ανέφερε «Εν ολίγοις βιώνουμε μία κατάσταση που οδηγεί την κοινωνία σε λιγότερη ευημερία και διαρκώς εξανεμίζονται οι όποιες ελπίδες μας για ανάκαμψη. Οι προσπάθειες αλλαγής του οικονομικού μοντέλου ώστε να διευκολυνθούν οι επενδύσεις αποτυγχάνουν διαδοχικά εν μέσω σκληρών προγραμμάτων λιτότητας, τα οποία ενισχύουν την κοινωνική ανισότητα και την πτώση των εισοδημάτων και της κατανάλωσης. Η οικονομική κρίση μας σφίγγει ως μέγγενη, αλλά προσπαθούμε να σκεφτούμε τις λύσεις και να προετοιμαστούμε ως άνθρωποι και επαγγελματίες, ώστε ο κλάδος να ανακάμψει μέσα από τις δυνατότητες που του παρέχονται» και συνέχισε «Μείζον πρόβλημα η μεγάλη έξαρση της αδήλωτης επαγγελματικής δραστηριότητας στον κλάδο αλλά και η αδήλωτη εργασία, τα οποία πιέζουν ακόμα περισσότερο τις νόμιμα λειτουργούσες μικρές η μεσαίες επιχειρήσεις.

Προτείνουμε με κοινωνική ευαισθησία, να επιδοτούνται οι προσλήψεις άνεργων βιοτεχνών του κλάδου μας οι οποίοι έκλεισαν την επιχείρηση τους, από νόμιμα λειτουργούσες επιχειρήσεις». Τελειώνοντας άφησε μια γεύση αισιοδοξίας. «Συνεχίζουμε άμεσα με επαγγελματική κατάρτιση ώστε να ενημερωθούν οι κατασκευαστές μας για τις εξελίξεις στην ενεργειακή απόδοση των προϊόντων που χρησιμοποιούν. Στόχος να ενδυναμώσουμε τη συμμετοχή του κλάδου μας στην εξοικονόμηση ενέργειας και να μειώσουμε την περαιτέρω συρρίκνωση του. Επίσης θα προχωρήσουμε στην έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου για καταναλωτές. Στόχος μας είναι να ενημερωθούν οι καταναλωτές για το σωστό κούφωμα και τα σημεία που θα πρέπει να προσέχουν κατά την αγορά των κουφωμάτων .Με καθαρές στοχεύσεις, ταυτότητα πεποιθήσεων και επιδιώξεων συνεχίζουμε το έργο μας. Κοιτάζουμε μπροστά! Τις δικές μας λύσεις και τους δικούς μας στόχους».

Μετά την κοπή της βασιλόπιτας μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, pο πρόεδρος ανακοίνωσε την πραγματοποίηση του 7ου Συνεδρίου της ΠΟΒΑΣ, που θα γίνει στα Τρίκαλα το φθινόπωρο του 2018 μετά από διεξαγωγή ψηφοφορίας για την επιλογή της πόλης, καθόσον είχαν υποβληθεί προτάσεις από ενδιαφερόμενα σωματεία μέλη της ΠΟΒΑΣ.

Επίσης ανέφερε ότι έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο μία προσυνεδριακή ημερίδα την Άνοιξη του 2018.

Ακολούθησαν ευχές και χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των χορηγών.

Στη συνέχεια έγιναν οι απονομές βεβαιώσεων παρακολούθησης προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης κατασκευαστών σε είκοσι πέντε ανθρώπους του κλάδου. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΝΚΑΣ το σωματείο θα δέχεται σε όλα τα προγράμματα κατάρτισης και σε αυτά που προετοιμάζουν για πιστοποίηση και στελέχη εταιρειών του ευρύτερου κλάδου πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό αξιοποιεί τις ανθρώπινες σχέσεις.

Οι μικροί προσκεκλημένοι περίμεναν με ανυπομονησία τα δώρα τους, τα οποία ήταν κυρίως βιβλία που προσεχτικά επέλεξαν τα μέλη της ΕΝΚΑΣ.

Η εκδήλωση οργανώθηκε με τη συνεργασία και υποστήριξη της εταιρείας PROFILMEDIA.

Στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης συνέβαλαν τα μέγιστα οι χορηγοί, οι οποίοι αβίαστα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Σωματείου.

Μεγάλος χορηγός ήταν η εταιρεία: ΑLTOM

Xoρηγοί οι εταιρείες: ALUMIL, ETEM, EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ, ΕΧALCO, ΑLOUSYSTEM, ANALKO, DOMUS, IDECO, KABOYΡΑΣ, KOTAΡΙΔΗΣ, ΚΥΖΗΡΙΔΗΣ, ΝΕΟΚΕΜ, SOMFY, TEAM ROLL.

Yποστηρικτές οι εταιρείες: ELVIAL, PANIDIS, ΓΙΟΥΒΑΝΙΔΗΣ, DIMAL, GLOBAL SYSTEM, AΦΟΙ Κ. ΜΠΕΘΑΝΗ, INVER, SECURITY LOCK, APERTO, ΘΕΜΕΛΙΟ, EXTRAPLASTICA – EXTRACOLOR, SENTRY DOORS, ΒΕΜ, WURTH.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. ευχαριστούν θερμά τους φίλους της ΕΝΚΑΣ και όσους συνετέλεσαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης.

Απάντηση