Επεκτείνεται η ενεργειακή αναβάθμιση στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

σχολεία

Στην ενεργειακή αναβάθμιση για ακόμη 3 σχολεία προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, καθώς εξασφάλισε το ποσό των 500.000 ευρώ, έπειτα από τη θετική κατάληξη της σχετικής πρότασης που κατέθεσε στο Πράσινο Ταμείο. Η χρηματοδότηση εγκρίθηκε κι έτσι η δημοτική Αρχή ανακοίνωσε ότι ξεκινούν άμεσα οι εργασίες ανακαίνισης του 3ου Δημοτικού, του 6ου Δημοτικού και του 9ου Νηπιαγωγείου της πόλης.


Όπως και στα προηγούμενα σχολεία που έγιναν παρόμοιες εργασίες, οι παρεμβάσεις οι οποίες προγραμματίζονται περιλαμβάνουν τη μόνωση των κτιρίων, την επιδιόρθωση προβληματικών σημείων, την αλλαγή του συστήματος ψύξης/θέρμανσης, την αντικατάσταση κουφωμάτων, παραθύρων και πορτών και άλλου τέτοιου είδους επεμβάσεις, που συμβάλλουν στην ενεργειακή απόδοση των σχολικών μονάδων και διαμορφώνουν ένα καλύτερο περιβάλλον για τα παιδιά.

Σύμφωνα με το πλάνο που έχει καταρτίσει ο Δήμος, παρόμοιες εργασίες θα γίνουν και στα τρία σεισμόπληκτα σχολεία της πόλης (4ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό και 1ο Γυμνάσιο), ώστε να γίνει αποκατάσταση των ζημιών, αλλά παράλληλα να προχωρήσει και η γενικότερη ανακαίνιση, κι έτσι στο τέλος των έργων να είναι εντελώς αναδιαμορφωμένα και τα τρία σχολεία. Τα συγκεκριμένα έργα θα γίνουν με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Το γκρουπ των σχολείων, που αυτή την περίοδο μπαίνουν σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης, συμπληρώνουν το 3ο Δημοτικό και το 6ο Γυμνάσιο, όπου ήδη ξεκινούν οι εργασίες, επίσης με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Οκτώ ακόμα σχολεία της πόλης ανακαινίζονται και αλλάζουν, γίνονται φιλικότερα προς το περιβάλλον, κυρίως όμως φιλικότερα προς τα παιδιά που φιλοξενούν και θα συνεχίσουν να φιλοξενούν στις επόμενες γενιές. Γνωρίζουμε καλά ότι τα περισσότερα σχολεία, όχι μόνο στον δήμο μας, αλλά σε όλη την Ελλάδα, είναι πεπαλαιωμένα βγάζοντας συνέχεια προβλήματα. Είναι λοιπόν ανάγκη να φύγουμε από τη λογική του ετήσιου “μπαλώματος” και να πάμε σε ριζικές ανακαινίσεις. Για αυτό διεκδικήσαμε και διεκδικούμε κάθε πηγή χρηματοδότησης για να μπορέσουμε σταδιακά να αλλάξουμε την εικόνα τους, να τα αφήσουμε κληρονομιά στα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος.

Πηγή: energypress.gr

Απάντηση