Ένας νέος KOSMOS στην Νότια Κορέα

KOSMOS-Νότια-Κορέα

Η Νότια Κορέα γίνεται γρήγορα ο επόμενος προορισμός διακοπών, καθώς το εκθαμβωτικό τοπίο, τα νησιά, οι ναοί των 5.000 ετών και το εκλεπτυσμένο σκηνικό του πολιτισμού που ανθίζει σε πολυσύχναστους δρόμους της πόλης.

Το μυστηριώδες νησί του Ulleungdo, ένα γραφικό ταξίδι ανατολικά της Σεούλ, είναι η τοποθεσία ενός νέου project για ταξιδιώτες που θέλουν να χαλαρώσουν. Μια διαμονή που είναι σχεδιασμένη ανάμεσα σε ηφαιστειακές κορυφές, γήινες ενέργειες, μυστηριώδεις βράχους και ατελείωτες άγριες θάλασσες.

Ο αρχιτέκτονας Kim Chan Jung δήλωσε για το έργο του: «Την πρώτη φορά που συνάντησα αυτή τη γη με γκρεμούς κοντά στο βουνό Songgotsan, σκέφτηκα μια παράδοξη ιδέα να οικοδομήσω κάτι διαφορετικό από ένα κτίριο ως αρχιτέκτονας.

Επειδή δεν ήταν εύκολο να εκφράσω τις δυναμικές ιστορίες της φύσης που σχηματίστηκαν γύρω από το Songgotsan Mountain για δεκάδες χιλιάδες χρόνια μέσω ανθρώπινων πράξεων.

Νόμιζα ότι το μόνο που θα μπορούσα να κάνω ήταν να επιτρέψω σε αυτό το κτίριο και στους χρήστες του να παραμείνουν σε αρμονία με τη φυσική ροή που ονομάσαμε ενέργεια.

Δημιούργησα το βασικό σχήμα του KOSMOS, λαμβάνοντας υπόψη τη διαχρονική και μυστηριώδη πορεία του ήλιου και το φεγγαριού που παρατηρήθηκε με τη βοήθεια ενός υπολογιστή αστρονομικού μετεωρολογικού σταθμού και οι έξι σπειροειδείς κλάδοι για να συναντήσουν μυστήρια φυσικά φαινόμενα γύρω από την περιοχή χτίστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε οι άνθρωποι και η φύση που μένουν σε αυτό το οίκημα να μπορούν να συνδεθούν στη ροή της ενέργειας.

Ήθελα να είναι ένα δοχείο «ενέργειας» και όχι ενός κτιρίου και ελπίζω να γίνει ένα είδος ουράνιου εργαλείου που μπορεί να συλλογιστεί και να νιώσει το φυσικό φαινόμενο του σύμπαντος και της γης. Το KOSMOS πήρε το όνομα του επίσης σε αυτό το πλαίσιο.

Ελπίζω ότι το KOSMOS, το οποίο δημιουργήθηκε συνδυάζοντας τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και την τεχνολογία, αντιδρά με το πρωτόγονο σκηνικό του Ulleungdo και τη μυστηριώδη δύναμη που πρέπει να ενσωματωθεί στην ίδια τη φύση του Ulleungdo για πολύ καιρό ακόμα».

Πηγή: in.gr

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση