Ένα ξενοδοχείο που μοιάζει περισσότερο με σπίτι

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Reunion Goods & Services με έδρα τη Νέα Υόρκη ανακαίνισε αυτό το ξενοδοχείο στο Ροντ Άιλαντ έτσι ώστε να θυμίζει χρωματιστό σπίτι με τζάκι και άνετους καναπέδες.


Το Wayfinder περιλαμβάνει 197 σουίτες, εστιατόριο, σαλόνι, αίθριο και εξωτερική πισίνα. Οι αρχιτέκτονες του Reunion Goods & Services σχεδίασαν το ξενοδοχείο έτσι ώστε να παραπέμπει περισσότερο σε σπίτι και προσπάθησαν να βελτιστοποιήσουν την ποσότητα του φυσικού φωτός.

Οι λευκοί τοίχοι ζωντανεύουν με μια ποικιλία χρωμάτων όπως κόκκινο, μπλε, πράσινο και μουσταρδί. «Στόχος μας ήταν η ανανέωση των χώρων αλλά και να μπορέσουμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο φως στα δωμάτια» δήλωσε η ομάδα. «Η πρόθεση ήταν πάντα οι επισκέπτες να αισθάνονται σα να μένουν με φίλους ή σε ένα εξοχικό».

Φωτ.: Read McKendree

Το υπόλοιπο της εσωτερικής διακόσμησης είναι ένας συνδυασμός λεπτομερειών, όπως δάπεδα από πέτρα και από μωσαϊκό, τοίχους με ξύλινη επένδυση, μαζί με υφαντά και ξύλινα έπιπλα για μια χαλαρή αλλά παιχνιδιάρικη αίσθηση.

Το λόμπι διαθέτει το αυθεντικό του δάπεδο από λευκό μωσαϊκό με μια νέα σκούρα μπλε οροφή για αντίθεση, ενώ το τζάκι στο χρώμα της μουστάρδας με γυάλινο περίβλημα είναι το επίκεντρο. Περιβάλλεται από έναν προσαρμοσμένο λευκό καναπέ σε σχήμα U.

Φωτ.: Read McKendree

Τα δωμάτια του ξενοδοχείου κινούνται σε πιο παλ χρώματα με υπόλευκους τοίχους και απαλούς πράσινους και μπλε τόνους ώστε να ταιριάζουν με την παραλία του ξενοδοχείου. Συνεχίζοντας σε χαλαρή, οικιστική αισθητική, υπάρχει ένα καθιστικό με καναπέδες, πουφ, φυτά εσωτερικού χώρου και πολύχρωμα υφάσματα που ζωντανεύουν τον χώρο με τα πέτρινα πατώματα.

ξενοδοχείο-σαν-σπίτι
Φωτ.: Read McKendree

Το καθιστικό ενώνεται με το εστιατόριο του ξενοδοχείου, το οποίο έχει πιο τολμηρά χρώματα, όπως τοίχους με κόκκινα πλακάκια, δερμάτινες λεπτομέρειες σε πορτοκαλί χρώμα, ένα μπαρ με πλακάκια σε μπλε ανοιχτό χρώμα και παγκάκια τραπεζαρίας ντυμένα με ύφασμα που θυμίζει τσιτάχ.

ξενοδοχείο-σαν-σπίτι
ξενοδοχείο-σαν-σπίτι
Φωτ.: Read McKendree
ξενοδοχείο-σαν-σπίτι
Φωτ.: Read McKendree

*Mε πληροφορίες από το Dezeen

Πηγή: lifo.gr

Απάντηση