Ένα «βασιλικό» σπίτι στη μέση ενός καταπράσινου δάσους

σπίτι

Λίγα χιλιόμετρα έξω από το Πόρτλαντ του Όρεγκον θα βρεις έναν ξύλινο σπίτι με θέα το δάσος.


Πριν από λίγο καιρό το αρχιτεκτονικό γραφείο William/Kaven ολοκλήρωσε το «Royal», ένα απομακρυσμένο σπίτι που δείχνει σαν να είναι εγκαταλελειμμένο μέσα στο δάσος του Pacific Northwest, μιας περιοχής στα δυτικά της Βόρειας Αμερικής.

Παρά το γεγονός ότι το σκηνικό φαίνεται βουκολικό, το σπίτι στην πραγματικότητα βρίσκεται στο δάσος του Πόρτλαντ και απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Στόχος των αρχιτεκτόνων ήταν να σχεδιάσουν ένα σπίτι ανάμεσα στα πανύψηλα δέντρα του δάσους.

Φωτο: Jeremy Bittermann / JBSA

Ο αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός είναι πλήρως εναρμονισμένος με το τοπίο που υπάρχει τριγύρω, ενώ από κάθε όροφο του σπιτιού οι κάτοικοι μπορούν να χαζέψουν ελεύθερα τη θέα του δάσους. Μάλιστα, σε αυτό βοηθούν αρκετά και οι μεγάλες βεράντες που υπάρχουν σε κάθε πλευρά.

Το σπίτι βρίσκεται σε ένα από τα εννιά οικόπεδα που έχει συνολικά στην κατοχή του το γραφείο William/Kaven και οι συνεργάτες του. «Το Royal είναι το πρώτο σπίτι μιας σειράς από αντίστοιχα που θα βρίσκονται σε ξεχωριστές τοποθεσίες μέσα στο δάσος» εξηγεί ο συνεργάτης του γραφείου, Daniel Kaven.

βασιλικό-σπίτι
Φωτο: Jeremy Bittermann / JBSA

«Η θέση αυτού του σχεδίου ήταν για να ζει ανάμεσα στα δέντρα» συμπληρώνει χαρακτηριστικά. Το σκουρόχρωμο φουαγιέ σε συνδυασμό με τα τεράστια, εντυπωσιακά παράθυρα είναι αυτά που οδηγούν τον επισκέπτη στο καθιστικό, το οποίο διαθέτει λευκά δρύινα πατώματα, τζάκι και μια μεγάλη κουζίνα.

βασιλικό-σπίτι
Φωτο: Jeremy Bittermann / JBSA

Τα δωμάτια του σπιτιού είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε την ημέρα να μπαίνει το φως του ήλιου, ενώ το ίδιο ισχύει στην κουζίνα και στους υπόλοιπους χώρους. Βέβαια, λόγω των ψηλών δέντρων που υπάρχουν τριγύρω, πολλές φορές είναι σαν να χάνεις την αίσθηση για το εάν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι.

Το «Royal» διαθέτει συνολικά τέσσερα υπνοδωμάτια, τέσσερα μπάνια και ένα τεράστιο γκαράζ. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται προς πώληση, ενώ την επίπλωσή του έχει αναλάβει η εταιρεία The Good Mod που ειδικεύεται στο μεσαιωνικό ντιζάιν.

βασιλικό-σπίτι
Φωτο: Jeremy Bittermann / JBSA

*Με πληροφορίες από Design Boom

Πηγή: lifo.gr

Απάντηση