Ένα resort στην Αρμενία: Υψηλή αρχιτεκτονική μέσα στην ομορφιά της φύσης

resort

Η επιτομή της διακριτικής κομψότητας στο resort στην Αρμενία έχει την υπογραφή του κορυφαίου αρχιτέκτονα Paul Kaloustian.


Ο αρχιτέκτονας Paul Kaloustian, που έχει ως έδρα του τη Βηρυτό, σκέφτηκε τον σχεδιασμό του παραπάνω mountain retreat resort στην επαρχία Λορί της Αρμενίας ή αλλιώς του «Loor Mountain Retreat» ως ένα υβρίδιο αρχιτεκτονικής και φύσης.

Αρμενία
Φωτο: Paul Kaloustian

Η κατασκευή του συγκεκριμένου πρότζεκτ αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάιο του 2020 και θα βρίσκεται κοντά σε ένα ήδη υπάρχον smart center. Στόχος του είναι να δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν την ομορφιά της φύσης μέσα από ένα αρκετά ενδιαφέρον κτίριο, από αρχιτεκτονικής άποψης.

Σε αυτό το retreat μπορεί να βρει κανείς ένα εστιατόριο, σπα με εξωτερική πισίνα και είκοσι ατομικές σουίτες. Κάθε σουίτα είναι τελείως αυτόνομη συγκριτικά με τις υπόλοιπες, πράγμα που προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική οπτική αλλά και φυσική σύνδεση με το τοπίο τριγύρω.

Αρμενία-resort
Φωτο: Paul Kaloustian

Ο αρχιτέκτονας θέλησε να σχεδιάσει μια δομή, που κατά κάποιον τρόπο να μην «επιβάλλεται» στον επισκέπτη, αλλά την ίδια στιγμή να μοιάζει σαν να «βυθίζεται» μέσα στην ορεινή πλαγιά. Έτσι, το resort καταφέρνει να συνδεθεί άμεσα με τη φύση και ουσιαστικά να αποτελέσει μέρος της.

Αυτή η οργανική έκφραση τονίζεται ακόμη περισσότερο χάρη στο καμπυλωτό σχήμα του κτιρίου και τις λεπτές τσιμεντένιες οροφές, οι οποίες μοιάζουν σαν μια διακριτική επίστρωση στο πάνω μέρος του.

Αρμενία-resort
Φωτο: Paul Kaloustian
Αρμενία-resort
Φωτο: Paul Kaloustian

*Με πληροφορίες από design boom

Πηγή: lifo.gr

Απάντηση