Ένα νέο ξενοδοχείο «μείγμα» σύγχρονης μητρόπολης και παλιάς Αθήνας

ξενοδοχείο-Blend-Hotel

Tο ξενοδοχείο Blend Hotel αναβιώνει τον αθηναϊκό μοντερνισμό με σύγχρονο ντιζάιν.


Το νέο ξενοδοχείο Blend Hotel στο κέντρο της πρωτεύουσας φιλοδοξεί να αποτελέσει το μίγμα της σύγχρονης μητρόπολης και της παλιάς Αθήνας, αναβιώνοντας τον αθηναϊκό μοντερνισμό με σύγχρονο ντιζάιν.

Tο Blend Hotel στεγάζεται σε ένα κτίριο που κατασκευάστηκε το πρώτο μισό του 19ου αιώνα και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αστικής αρχιτεκτονικής εκείνης της εποχής.

Το κτίριο αρχικά κατασκευάστηκε για την οικογένεια Παυλίδη, γνωστό ως Μέγαρον Παυλίδη.

Εκεί στεγάζονταν η εταιρία και το περίφημο «Γλυκισματοποιείο Παυλίδη», όπου το 1852 δημιουργήθηκε και προσφέρθηκε η πρώτη ζεστή σοκολάτα στους Αθηναίους.

Η αρχιτεκτονική ομάδα, μια συνεργασία του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Αθανασιάδη και της Aeter Architects, διατήρησε ανέπαφη την πρόσοψη του κτιρίου, επεμβαίνοντας μόνο χρωματικά, επιλέγοντας έναν ανατρεπτικό συνδυασμό ροζ-μπλε που υπογραμμίζει τον χαρακτήρα «χαλαρής διάθεσης» του ξενοδοχείου και αναβιώνει με σύγχρονη οπτική τον εμβληματικό αθηναϊκό μοντερνισμό.

Το εσωτερικό ανακατασκευάστηκε σε κάθε του λεπτομέρεια, με κύρια γραμμή το νεο-ρετρό ύφος και πολλά σκανδιναβικά στοιχεία design: ένα μίγμα νέου-παλιού, διάχυτο σε κάθε λεπτομέρεια.

Το νέο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας της HOTELCO Α.Ε., βρίσκεται λίγα μέτρα από την πλατεία Αγίας Ειρήνης, δίπλα στη «Χρυσοσπηλιώτισσα».

Έχει δυναμικότητα 24 δωμάτια και σουίτες, τα οποία έχουν θέα το αστικό τοπίο.

Οι σουίτες, ανάλογα με τον τύπο τους, προσφέρουν μοναδική θέα σε Λυκαβηττό, Φιλοπάππου, Ακρόπολη και Παρθενώνα.

Τα δωμάτια είναι pet-friendly, non-smoking, διαθέτουν ηχομόνωση, κλιματισμό, ελεύθερο WiFi και smart TV, υπάρχει πρόβλεψη για παιδική κούνια και δυνατότητα χρήσης AMEA, ενώ στον ημιόροφο υπάρχουν και 2 διαθέσιμα laptops για business χρήση.

Το εστιατόριο του Blend, Folk, μοιράζεται την ίδια ανεπιτήδευτη φιλοσοφία, διαφέροντας ωστόσο από ένα τυπικό εστιατόριο ξενοδοχείου.

Από την ομάδα του Different Beast, το Folk έχει ανοιχτό χαρακτήρα, λιτή αστική αισθητική και οικεία αίσθηση, χάρη στην καθαρότητα του ντιζάιν, τα μεγάλα παράθυρα και την προσθήκη πολλών φυτών λογικής «urban jungle».

Πηγή: protagon.gr

Απάντηση