Ένα νέο ενεργειακό μοντέλο για τα Δημόσια Κτίρια του Ηρακλείου

Εθνικό Συνέδριο και Συνάντηση Πολιτικής με αντικείμενο την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Impulse, καθώς και τα οφέλη της χρήσης των εργαλείων του κατά την υλοποίηση του στο Δήμο Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019.


Στην ημερίδα, η οποία διοργανώνεται από το Δήμο Ηρακλείου στο Ξενοδοχείο Astoria Capsis, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Πολιτείας, των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, του ΚΑΠΕ-Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας, καθώς και Ευρωπαϊκών Ενώσεων για την Ενέργεια.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για τις προοπτικές και τις προκλήσεις των σχεδίων ενεργειακής απόδοσης Δημόσιων Κτιρίων στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς και τη συνεισφορά των συμπερασμάτων του έργου IMPULSE στη χάραξη πολιτικής για την ενεργειακή αναβάθμιση των Δημόσιων Κτιρίων.

Το Ευρωπαϊκό Έργο Impulse εισάγει ένα ολοκληρωμένο σύστημα υποστήριξης που αφορά έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε Δημόσια Κτίρια.

Συντονίζεται από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Interreg MED 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Στην Ελλάδα, η πιλοτική εφαρμογή υλοποιείται από τον Δήμο Ηρακλείου ενώ διασυνδεδεμένος εταίρος είναι το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κρήτης (ΠΤΑΚ). Τ

ο Έργο αποτελεί μια διακρατική συνεργασία Ενεργειακών Φορέων και Δήμων της Ευρωπαϊκής Μεσογείου, με στόχο την πιλοτική εφαρμογή Διαμεσογειακών πρωτοκόλλων για την εκπόνηση οικονομικά προσιτών σχεδίων ενεργειακής αναβάθμισης Δημοτικών Κτιρίων.

Η πιλοτική εφαρμογή λαμβάνει χώρα σε 6 αντιπροσωπευτικές πόλεις της Μεσογείου: Ηράκλειο (Ελλάδα), Έλτσε (Ισπανία), Κάννες (Γαλλία), Ραβέννα (Ιταλία), Όσιγεκ (Κροατία) και Μόσταρ (Βοσνία- Ερζεγοβίνη).

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας εδώ

Πηγή: b2green.gr

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση