Ένα μουσείο σε σχήμα βότσαλου από τo αρχιτεκτονικό γραφείο της Zaha Hadid

μουσείο

Το νέο Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας στη Σεντσέν της Κίνας που θα ολοκληρωθεί το 2023.


Το νέο μουσείο επιστημών της Κίνας που θυμίζει βότσαλο θα έχει έκταση 125.000 τετραγωνικά μέτρα και θα περιλαμβάνει έναν συνδυασμό δημόσιων χώρων, γκαλερί και εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων. Έχει σχεδιαστεί από το γραφείο Zaha Hadid Architects ως ορόσημο για τη νέα Guangming Science City της Σεντσέν – ένα γενικό σχέδιο που αποσκοπεί στην ανάδειξη της πόλης σε κόμβο καινοτομίας.

μουσείο-Zaha-Hadid
© Slashcube

«Το μουσείο θα είναι ένας βασικός προορισμός για να μάθουμε και να εξερευνήσουμε τη δύναμη της επιστήμης και της τεχνολογίας και να κατανοήσουμε τον αντίκτυπό τους στη ζωή και το μέλλον μας» εξήγησε το γραφείο. «Σε σύνδεση με πανεπιστήμια, σχολεία και κέντρα καινοτομίας σε ολόκληρη την Κίνα, το μουσείο θα αποτελέσει ορόσημο για την περιοχή και θα αναδείξει και θα ενισχύσει την παγκόσμια θέση της Σεντσέν ως κορυφαίου κέντρου καινοτομίας και τεχνολογίας».

μουσείο-Zaha-Hadid
© Slashcube

Οι βεράντες και ο γυάλινος τοίχος έχουν τοποθετηθεί στα δυτικά της τοποθεσίας, προσφέροντας θέα στο διπλανό πάρκο. Μεγάλες γυάλινες επιφάνειες θα τοποθετηθούν επίσης κατά μήκος του μουσείου για να προσφέρουν στους περαστικούς τη δυνατότητα να βλέπουν στο εσωτερικό. Μόλις ολοκληρωθεί, πολλές από τις γκαλερί του μουσείου θα χρησιμοποιηθούν για μόνιμες εκθέσεις, ενώ άλλες θα σχεδιαστούν ώστε να προσαρμόζονται εύκολα σε κάθε απαίτηση.

μουσείο-Zaha-Hadid

Αυτό το στοιχείο θα διασφαλίσει τη μακροζωία του μουσείου και θα του επιτρέψει να φιλοξενήσει μια ποικιλία διαφορετικών εκθέσεων, έτσι ώστε οι επισκέπτες να έχουν «μια πλούσια εμπειρία κάθε φορά που το επισκέπτονται».

μουσείο-Zaha-Hadid
© Slashcube
© Slashcube
© Brick

*Με πληροφορίες από το Dezeen

Πηγή: lifo.gr

Απάντηση