Ένα μικρό διαμέρισμα στην Θεσσαλονίκη εντυπωσιάζει με το μοντέρνο design του

διαμέρισμα

Ένα υπέροχο διαμέρισμα μόλις 36 τ.μ. ανακαινίστηκε στην Θεσσαλονίκη, από το Normless architecture studio.


Σχεδόν όλοι οι παλιοί, εσωτερικοί τοίχοι και τα χωρίσματα αφαιρέθηκαν για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος στο διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη και μια νέα κουζίνα κατά μήκος του διαδρόμου που οδηγεί στο υπνοδωμάτιο.

Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται ένα ευρύχωρο μπάνιο, που παρέχει έναν ευέλικτο και λειτουργικό χώρο. Το στενό σαλόνι χωρίζεται από την κουζίνα, που διατηρεί μια οπτική επαφή μέσω ενός ανοίγματος στον τοίχο, το οποίο επιτρέπει κίνηση ανάμεσα στους χώρους.

Το custom made wall system ενσωματώνει την τηλεόραση στα ντουλάπια δημιουργώντας έξτρα αποθηκευτικό χώρο. Ακόμη, η τραπεζαρία διπλώνει, αφήνοντας το κέντρο του σαλονιού μεγάλο και ελεύθερο.

Το υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος χωρίζεται από το υπόλοιπο σπίτι με μια συρόμενη πόρτα, δίνοντας περισσότερη ροή ανάμεσα στους χώρους. Μια μεγάλη ντουλάπα μαζί με ένα μικρό γραφείο είναι τοποθετημένα απέναντι από το κρεβάτι.

Ένα ακόμη ντουλάπι βρίσκεται στην είσοδο, πίσω από την πόρτα, μεγιστοποιώντας τον αποθηκευτικό χώρο στο μικρό διαμέρισμα.

διαμέρισμα-στη-Θεσσαλονίκη

Ένα ανοιχτό, πράσινο χρώμα έχει χρησιμοποιηθεί στους τοίχους και στα έπιπλα, τονίζοντας στα στοιχεία του σπιτιού, ενώ οι μαύρες λεπτομέρειες προσθέτουν την απαραίτητη ένταση, ισορροπώντας την χρωματική παλέτα.

διαμέρισμα-στη-Θεσσαλονίκη

Το αυθεντικό πάτωμα έχει αφαιρεθεί και αντικατασταθεί με δρύινο δάπεδο εκτός από το πάτωμα terrazzo στην είσοδο, έχει διατηρηθεί ως αναφορά στην αρχική κατασκευή. Το ανοιχτό πλάνο του μικρού διαμερίσματος δημιουργεί ένα άνετο και μοντέρνο interior.

διαμέρισμα-στη-Θεσσαλονίκη

Το μικροσκοπικό διαμέρισμα έχει ένα μοναδικό design και smart αποθηκευτικούς χώρους, που δίνει την αίσθηση ότι είναι μεγαλύτερο.

Αρχιτεκτονικό γραφείο: Normless architecture studio
Φωτογραφίες: George Sfakianakis

Πηγή: bovary.gr

Απάντηση