Ένα ιδιαίτερο κτίριο από BauBuche

Ένα ιδιαίτερο κτίριο από BauBuche

Το αρχιτεκτονικό γραφείο BIWERMAU & WilfriedKöhnemann, κατασκεύασαν ένα εντυπωσιακό κτίριο ακριβώς δίπλα από το Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, το οποίο έχει κατασκευαστεί από το πρωτοποριακό BauBuche. Το συνολικό εμβαδό του εν λόγω κτιρίου αγγίζει τα 1.200 τετραγωνικά μέτρα και έχει κατασκευαστεί για την εταιρεία Fagus-Grecon και στο οποίο θα εργάζονται 60 υπάλληλοι. Όλη η δομική κατασκευή, αλλά και μεγάλα κομμάτια του εσωτερικού είναι κατασκευασμένα από το πρωτοποριακό υλικό BauBuche της Pollmeier.

Κύριο μέλημα των αρχιτεκτόνων ήταν να κατορθώσουν να συνδυάσουν τις επιθυμίες των πελατών τους γύρω από την κατασκευή του κτιρίου, χωρίς όμως να αλλοιώσουν και την παράδοση της περιοχής και ειδικότερα όταν εκεί υπάρχει το Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η ανέγερση του συγκεκριμένου κτιρίου τελείωσε στα τέλη του 2015, όπου κι αποτελείται από δυο κτίρια, όπου υπό την έννοια της αστικής εξέλιξης, ολοκληρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σύνολο των ιστορικών και σύγχρονων κτιρίων της εταιρείας. Εντυπωσιακή είναι η πρόσοψη του κτιρίου, από ξύλο κέδρου, με τα ανοίγματα να αυξάνονται όσο ανεβαίνουμε τους ορόφους του.

Εντός του κτιρίου υπάρχουν 60 θέσεις εργασίας συνολικά στους δυο ορόφους που διαθέτει. Πιο συγκεκριμένα στο 2ο όροφο, ο οποίος είναι ελαφρώς πιο στενός από τον πρώτο, υπάρχει η αίθουσα συνεδριάσεων, καθώς και δυο αίθουσες εκπαίδευσης. Περιμετρικά του σχηματίζεται μια υπέροχη ταράτσα με εύκολη πρόσβαση, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους καλεσμένους της εταιρείας.

Η ανέγερση του κτιρίου από ξύλο, βασίστηκε στην επιθυμία της εταιρείας GreCon, μιας και η ίδια έχει χρόνια δεσμούς με τον κλάδο της ξυλείας. Όπως δήλωσε κι ο Jörg Hasener, Client Project Manager της φίρμας, «Όταν η εταιρεία Pollmeier έφερε στην αγορά το καινοτόμο υλικό BauBuche, αμέσως σκεφτήκαμε ότι αυτή είναι η ιδανική πρώτη ύλη για να κατασκευάσουμε τα νέα μας γραφεία». Ο σκελετός του κτιρίου είναι κατασκευασμένος από BauBuche, επιλογή που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ο αρχιτέκτονας Thomas Mau. Όμως ήταν σίγουρος για την επιτυχία του τελικού αποτελέσματος. Από το ίδιο υλικό έχουν κατασκευαστεί τα γραφεία των υπαλλήλων, αλλά και τα γραφεία των meeting rooms, καθώς κι άλλα έπιπλα που απαρτίζουν τον εσωτερικό διάκοσμο του κτιρίου.

Πηγή: epipleon.gr

Απάντηση